Dodaj do ulubionych

Jak obliczyc ??????????

12.05.05, 13:58
Dziewczyny, powiedzcie mi, bo ja juz kompletnie zglupialam z tymi
kalkulatorami, jak obliczyc, w ktorym jestem tygodniu ciazy u ktorego planowo
wypadlby porod jesli ostatnia miesiaczke mialam 7 kwietnia?????
Czy liczyc wlasnie od 1-go dnia ostatniej miesiaczki czy dodawac tydzien i
dopiero liczyc?
Pomozcie!!!!!!!
Obserwuj wątek
    • kasiadove Re: Jak obliczyc ?????????? 12.05.05, 14:06
      Licz od 7 IV. Mam tabelkę, już sprawdzam... To będzie 12 stycznia!
      • bonnie75 Re: Jak obliczyc ?????????? 12.05.05, 14:08
        Dziekuje Ci Kasiu. Wynikaloby z tego, ze dzis zaczynam 5 tydzien, prawda?
        Pozdrawiam serdecznie!!!
    • beata9923 Re: Jak obliczyc ?????????? 12.05.05, 16:15
      dziewczyny ciąża trwa 9 m-cy od zapłodnienia a nie od om więc 9 m-cy + 7 dni
      • bonnie75 Beato! 12.05.05, 18:43
        No dobrze, to powiedz mi konkretnie, w ktorym jestem tygodniu? smile
        • beata9923 Re: Beato! 12.05.05, 20:32
          jak dla mnie to 1 dzień 5 tyg
          • gabi67 Tygodnie:) 13.05.05, 12:16
            1mc 1-4 tyg
            2mc 5-8 tyg
            3mc 9-13 tyg
            4mc 14-18 tyg
            5mc 19- 23 tyg
            6mc 24-27tyg
            7mc 28-31tyg
            8mc 32-35tyg
            9mc 36-39tyg
            Pozdrawiam Gab 26 tc
      • kasiadove Dziewczyny! 12.05.05, 18:49
        Dziewczyny!!! Ciąża trwa od om 40 tyg. a od zapłodnienia 38!
    • feema-to-ja Re: Jak obliczyc ?????????? 12.05.05, 16:59
      Tak w ogole to chcialam Ci serdeczniep ogratulowac Bonniesmile Ja staram sie znowu
      i tym razem to juz musi sie udacsmile Pozdrowka i dbaj o siebie i o Dzieciaczka.
      • bonnie75 Feemko!!! 12.05.05, 18:45
        Na razie jeszcze nie dziekuje, taka jestem podekscytowana, ale jak moj gin jutro
        potwierdzi to ..... Ech...... zyc nie umierac!!
        Zycze duzo szczescia w starankach i wysylam Ci duzo ~~~~~~~~~~~~~~~smile
        • feema-to-ja do Bonnie 13.05.05, 09:23
          Na pewno potwierdzismile Zycze Ci zatem spokojnej ciazy:9
      • tweety_bird Re: Jak obliczyc ?????????? 12.05.05, 18:46
        Hej Bonnie!

Mamy podobny termin smile Mnie lekarka obliczyła na 15 stycznia 2006r (OM 9
        kwietnia). smile)) Mam nadzieję, że moja ciąża będzie się rozwijać pomyślnie.
        Byłam już na USG, bo niepokoiły mnie bóle brzuszka (na szczęście nic groźnego) i
        widziałam pęcherzyk, chociaż nie spodziewałam się zobaczyć niczego, bo to bardzo
        wcześnie smile A Ty kiedy się wybierasz? I w ogóle jak się czujesz?

Gratuluję fasoleczki smile))
    • aaasta <a href="http://podsercem.webpark.pl/kalk/index.htm#" target="_bla 12.05.05, 19:53
      • przyszla_mama1 Re: :)) 12.05.05, 21:07
        witam was
        no gratuluje wam ja tez sie pochwale ja OM mialam 8.04 czyli podobnie jak wy
        wiec termin tez przypada mi na polowe stycznia hihi wczoraj robilam bete i
        wynik wyszedl 1627 mIU/ml czyli wielkosc plodu okresla 3-4 tydzien do lekarza
        ide we srode dzisiaj dzwonilam sie umowic. U mnie po malu zaczely sie mdlosci i
        chwilami tak mi slabo,bardzo ciezko zmuszam sie do jedzenia nic mi nie chce sie
        jesc!!! a wiem ze musze slodyczy w ogole nie moge na nie patrzec a wczesniej
        uwielbialam... pozdrawiam was i wasze brzuszki!
        • bonnie75 do tweety i przyszlej mamy 1 13.05.05, 09:46
          Kochane moje, jak to fajnie, ze jestescie ze mna. Pod kazdym wzgledem hehe smile
          Ja robilam bete hcg w srode (przedwczoraj) i moj wynik to 4185 mlU/ml. I sama
          sie juz zagubilam w tych kalkulatorach i normach. Dzis ide do mojego gina i mam
          nadzieje, ze mnie oswieci smile Musze spisac sobie na kartce pytania do niego,
          coby o niczym nie zapomniec smile
          Co do tych oslabien, to u mnie jest to samo, czasami az trudno mi oddychac i te
          mdlosci, ktore co prawda sa chwilowe, ale ......
          Apetyty mam rozne. Mam na cos ochote, zjem i zaraz moglabym to zwrocic. Ech.....
          Brzuszek tez mnie pobolewa, sikam megaczesto. I biust....... Piersi sa jak banie!!!!
          Sciskam i caluje wink
          • przyszla_mama1 Re: do bonnie75 13.05.05, 12:09
            Witam wiesz wydaje mi sie ze z ta beta to zalezy od labolatorium i dlatego masz
            inny wynik odemnie na moim wykresie jestes miedzy 2-3 tygodniem wielkosci
            ciazy smile) ja dzwonilam do swojej gin. i powiedziala zeby przyjsc we srode bo w
            poniedzialek to jeszcze za wczesnie... a czy chwalilas sie juz komus??? ja nie
            wytrzymalam i sie pochwalilam tescia i siostrze a jutro powiem moim rodzica...
            powiem ci ze przez to forum troche sie denerwuje (tyle tu czytalam o takich
            tragediach ze jak sobie przypomne to brzuch mi sciska i strasznie sie martwie)
            ja jestem ciagle glodna i juz nie wiem co mam jesc.... dzisiaj wyjatkowo sie
            zle czuje boli mnie glowe i jestem jakas slaba....
            Pozdrawiam i czekam na odpowiedz. smile
            • bonnie75 Re: do bonnie75 13.05.05, 13:42
              Wiesz, ja tez dzisiaj fatalnie sie czuje, bardzo boli mnie glowa.
              A z tymi wynikami. Hm..... Powiedziano mi (kilku specjalistow), ze ciaze liczy
              sie od pierwszego dnia ostatniej miesiaczki, wiec juz sie tego trzymam. Zaczelam
              zatem dzis piaty tydzien i pierwszy dzien. I moj wynik podobno jest w porzadku.
              Oczywiscie do zaplodnienia doszlo pozniej, ale juz nie chce sobie nic motac w
              glowie. Zreszta za 3 godziny ide do mojego gina, wiec wszystkiego sie dowiem.

Jesli chodzi o poinformowanie innych, to moja mama domyslila sie juz jakis czas
              temu i bardzo mi dopinguja razem z tata. Natomiast tesciom zamierzamy powiedziec
              dzis po wizcie smile

Pozdrawiam!
              • tweety_bird Re: :))) 13.05.05, 14:08
                Hej!

W mojej rodzinie już wszyscy wiedzą. Tak się składa, że codziennie rano widuję
                się z mamą i teściową, więc skoro jestem na zwolnieniu, to nie ma siły, żeby nie
                podać im powodu. I tak by się domyśliły smile))
                A co do samopoczucia, to mdłości są u mnie normalką (haha, zaczynam się do nich
                przyzwyczajać smile), mam koński apetycik i sikam raz na pół godzinki smile)) Brzuszek
                coraz mniej mnie boli - odpoczynek to wspaniała rzecz. Poza tym wcinam kwas
                foliowy i Duphaston. Oczywiście staram się być dobrej myśli i mam nadzieję, że
                za niecałe 2 tygodnie zobaczę na USG coś więcej niż pęcherzyk smile Nie mogę się
                już doczekać!

Pozdrawiam Was bardzo serdecznie!
                Dbajcie o siebie kochane Mamulki smile)) (fajnie to brzmi, nie? smile)
                • bonnie75 tweety! 13.05.05, 14:24
                  Fajnie brzmi???? Po prostu cudownie!!!!!!
                  Jak ja juz chcialabym wiedziec, ze serduszko mojego dzieciateczka bije i ze jest
                  mu tam u mnie dobrze i ze sie rozwija i rosnie zdrowo ...... Tylko o tym marze smile
                  • tweety_bird Re: tweety! 13.05.05, 15:45
                    O tak! To najpiękniejsza wiadomość jaką można dostać smile)) Też czekam na to z
                    niecierpliwością...

Buźka kiss**
              • przyszla_mama1 Re: do bonnie75 13.05.05, 16:33
                No to czekam na wiadomosci ! u mnie dzisiaj tez sie zaczal 5 tydzien i 1 dzien
                hihi chociaz wg. dat to jest juz 6 tydzien. ja tez mowilam swojej lekarce o
                becie przez tel. i powiedziala "no to bardzo ladnie" jak na 3-4 tydzien
                wielkosci dzidzi smile) a do gina ide we srode chociaz bardzo bym chciala isc w
                pon. troche sie denerwuje... ale jutro ide chyba jeszcze raz na bete zeby
                zobaczyc jak rosnie... jak myslicie to dobry pomysl? wy tez tak biegacie... ja
                czuje sie juz lepiej zjadalm 2 obiady i pospalam godzinke i juz mi lepiej. no
                to koniecznie napisz jak tam bylo u lekarza.
                Pozdrawiam.
                • bonnie75 Re: do bonnie75 16.05.05, 07:25
                  No to opowiadam: gin mnie zbadal, pokazalam mu moje hcg, zapytal czy robilam
                  testy i ......... termin porodu 14 stycznia smile))))))))))))))))))))))
                  Niestey, zaczely mi sie takie cholerne mdlosci, ze ............ sad
    • ankaha55 Re: Jak obliczyc ?????????? 16.05.05, 10:06
      Witam na stronie www.nowonrodek.pl są kalkulatory i m.in. planowanego porodu wejdź sobie tam i będziesz na bieżąco który to tydzień i kiedy będziesz rodziła. Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka