tulippan 16.05.05, 16:23 czy macie lub bedziecie kupowaly stojak do wanienki do kapieli malucha? czy taki stojak jest stabilny? do ktorego mca kapac tam mozna maluszka? u mnie w sklepie kosztuje 55 zl Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
pimpek_sadelko Re: stojak do wanienki 16.05.05, 16:29 mysle nad zakupem, ale tez sie zastnawiam nad stabilnoscia. stojak rozwiazalby wiele problemow, bo tak.... chyba na stole bede kapac malucha. w lazience odpada, nie bede wanienki stawiac na pralce, wanny nie mam tylko kabine prysznicowa zatem ta opcja tez odpada.... stojak bylby idealny. pytanie czy jest bezpieczny? Odpowiedz Link Zgłoś
smallwitch Re: stojak do wanienki 16.05.05, 21:49 Hej Ja mam taki stojak pod wanienkę i używamy go już prawie 13 miesięcy. Nie wyobrażam sobie kąpania dziecka w wanience stojącej w wannie ze wzgledu na mój chory kręgosłup, a tak nawet jak musze wykąpać synka sama (na codzień głównym kąpiącym jest mój mąż), to nie mam z tym problemów. Na początku, zanim jeszcze urodził się mój synek, też miałam wątpliwości czy taki stelaż jest bezpieczny, stabilny, itp. Okazało sie, że po napełnieniu wanienki wodą jest ona dostatecznym obciążeniem dla stojaka i wtedy zupelnie przestaje się on kiwać. Wiem, że takie stojaki są pod mniejsze i większe wanienki, my mamy taki pod większą i na prawdę jest ok. Fakt, że mój synek jest bardzo drobny i lekki jak na swój wiek (prawie 13 miesięcy), tak, że nie wiem czy dałoby się go tam kąpać gdyby ważył tyle co jego rówieśnicy, ale na razie jest ok. Jest tak przyzwyczajony do kąpieli na tej wysokości, że absolutnie nie próbuje wyłazić. Fakt, że uwielbia wstawać, ale przecież i tak zawsze ktoś go asekuruje. Odpowiedz Link Zgłoś
nulka79 Re: stojak do wanienki 16.05.05, 22:25 My również używamy stojaka już od ośmiu miesięcy i szczerze mówiąc nie wyobrażam sobie pochylania sie nad małym przy kąpieli.. co do stabilności to nasza kluska nigdy nie była malutkim dzieckiem a wanienka na stelażu stoi bardzo stabilnie, nawet jak nalejemy duuużo wody. No i mały nie próbuje sie z niej ewakuować A mojego męża ani mnie nie bolą dzieki niemu kręgosłupy.. ) Odpowiedz Link Zgłoś
amaterasu79 Re: stojak do wanienki 17.05.05, 08:28 My też sobie bardzo chwalimy ten wynalazek. Odpowiedz Link Zgłoś