Dodaj do ulubionych

Krążek??

19.05.05, 20:37
Dziewczyny czy ktoras z Was miala zalozony krażek? Co to wlasciwie jest i
dlaczego sie go zaklada?
Obserwuj wątek
    • asia06 Re: Krążek?? 19.05.05, 21:08
      Zakładają go przy skracającej się i skłonnej do rozwierania się szyjce. Ale jak
      to wygląda, nie wiem, bo tylko o tym czytałąm, ale nie miałam zakładanego
      • paris4 Re: Krążek?? 20.05.05, 08:59
        Ja mam. To się nazywa Pessar. Stosuje się go tak jak napisała poprzedniczka. To
        takie okrągłe gumowe kółko, które wydawało się się dośc duże i załamałam się
        jak ta lekarka chce tam to włożyc, ale cały zabieg nie trwał chyba 2 minut i
        wcale nie bolało. Mam to ustojstwo od 3 tygodni i w ogóle tego nie czuję. Mam
        nadzieję, że pozwoli mi na donoszenie ciąży przynajmniej do 37tc.
        • xagatka Re: Krążek?? 20.05.05, 10:28
          Dziekuje bardzo za odpowiedz.
          • laperla4 Re: Krążek?? 20.05.05, 10:42
            ja też jestem chwilową właścicicielką krążka. Powiem szczerze, że początkowo
            nie miałam oporów kiedy lekarz powiedział, że przydałoby sie założyc bo szyjka
            się skaraca, ale kiedy asystentka doktora przyniosła (prawie taczką
            wjechaa wink)) ów krążek to zmieniłam zdanie. Niemniej jednak profesor
            zainstalował mi "usta Mariana" w przeciągu 20 sekund i na tym sprawa sie
            zakończyła. Wcale nie wiem, że go mam smile))
            Pozdrawiam.
            • aga.79 Re: Krążek?? 20.05.05, 14:27
              Dziewczynki noszące pessar - mam pytanie: czy musicie leżeć czy możecie chodzić?
              Moja szyjka chyba zaczyna się skracać i może zacząć się rozwierać, bo wchodzi w
              nią już opuszek palca. Jestem w 31tc i na szew jest za późno. Lekarz w szpitalu
              powiedział, że mój gin prowadzący może zaproponować mi pessar. Czy wtedy
              mogłabym dalej chodzić, czy byłabym uziemiona w łóżeczku?

I może któraś wie - chodzę dolekarza państwowo i czy pessar jest refundowany
              czy musiałabym za niego płacić?
          • magdulka26 Re: Krążek?? 20.05.05, 11:31
            Tu sobie poczytaj smile www.twojlekarz.pl/
            • magdulka26 Re: Krążek?? 20.05.05, 11:32
              Pod Najnowsze artykuły masz o pessarach .
    • marysia43 Re: Krążek?? 20.05.05, 10:50
      Nosilam krazek od 14tyg. bo skracala sie szyjka nieczulam go wogule denerwowalo
      mnie ze musialam sobie aplikowac codziennie Clotrimazol i Lactowaginal lekaz
      sciagnal go w 37tyg.A synek urodzil sie w 39tyg.Pozdrawiam
      • paris4 Re: Krążek?? 20.05.05, 11:42
        Ja stosuję gyno daktarin raz w tygodniu. Dziewczyny czy macie robione jakieś
        posiewy z pochwy w związku z posiadaniem pessara? Moja gin mi nie robiła na
        rzaie - jak to wygląda u Was?
        • maatika Re: Krążek?? 20.05.05, 14:52
          ja nosiłam krążek przez ponad dwa miesiące i tak jak pisały dziewczyny, wcale
          się go nie czuje. Sam rozmiar rzeczywiście przeraża, ale da się to przeżyć. A
          założenie trwa rzeczywiście 2 minuty (zdjęcie 30 sek.) Krążki można kupić
          wysyłkowo (ok.120 zł)- wklejam link do producenta:
          www.herbich.zgora.pl/pessary.html
          Sam krążek ma oczywiście swoje wady i zalety: zaletą jest że można chodzić (a
          nie tylko leżeć), a wadą jest zakaz seksu i zwiększone upławy smile))
          Generalnie warto zainstalować smile))
          pozdrawiam, Kasia i Zuzia (39 tc)
        • julka72 Re: Krążek?? 20.05.05, 15:08
          Paris, ja mialam zrobiony posiew przed zalożeniem pessara, a teraz 2 razy w
          tygodniu używam globulek Macmiror

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka