Dodaj do ulubionych

co na kaszel????

04.06.05, 10:03
dziewczyny, co bierzecie na kaszel jak jesteście w ciąży. wczoraj był jeszcze
suchy, dzisiaj się już odrywa. piję tylko mleko z miodem.

Pozdrowienia
Obserwuj wątek
    • pimpek_sadelko Re: co na kaszel???? 04.06.05, 10:04
      idz do lekarza. sama domowymi sposobami mozesz tego nie wyleczyc a
      przedluzajace sie infekcje ciazy nie sluza.
    • sylka75 Re: co na kaszel???? 04.06.05, 14:15
      Lekarz zapisal mi syrop Stodal, a na bol gardla tantum verde do ssania -
      pomoglo. Mozna w ciazy. A jak juz bardzo bedzie dokuczac to mozna bioparox,
      dziala tylko miejscowo.
    • majeczka262 Re: co na kaszel???? 04.06.05, 15:03
      JA w ciąży brałam syrop drosetux i leki homeopatyczne,teraz na większości leków
      jest informacja, które możesz brać.Z tego co pamiętam to do ssania i płukania
      gardła tantum verde,ale też brałam cholinex z miodem i wit.c-lekarz mi pozwolił
      i dziecku nic nie było,ale najlepiej pójść do lekarza,jest sporo leków które
      można brać.Powodzenia i dużo zdrówka.
      MAja.
      • pimpus_79 Re: co na kaszel???? 04.06.05, 15:22
        Dzięki Dziewczyny, za wszyskie listy! big_grin
        • kinada Re: co na kaszel???? 04.06.05, 18:12
          Witam!!!!!!

Zgadzam sie z Sylka,zażywałam to samo i pomogło(syrop stodal i tamtum ..) !!!!

ŻYCZĘ POWROTU DO ZDROWKA!!!

kinga i szymonek wink
          • pimpek_sadelko Re: co na kaszel???? 04.06.05, 18:15
            kinada napisała:

> Witam!!!!!!
            >
            > Zgadzam sie z Sylka,zażywałam to samo i pomogło(syrop stodal i tamtum ..) !!!!
            a skad pewnosc, ze ona choruje na to samo co Ty?
            ja uwazam, ze takie sprawy moze ocenic lekarz i to w kontakcie osobistym a nie
            internetowym. no ale nie moja ciaza nie mojego dziecka ryzyko.
            • kinada Re: co na kaszel???? 04.06.05, 18:51
              Pimpek,to są leki homeopatyczne,które w żadnym wypadku nie zaszkodzą!!!!!
              Jeśli to "tylko" kaszel,ból gardła, nie zwiazane z powaznymi zapaleniami,to na
              pewno pomoga. Jeśli to coś poważnego,to pewnie trzeba będzie zastosowac coś
              mocniejszego(oczywiście w konsultacji z lekarzem)!
              W każdym razie ryzyka nie ma,jeśli chodzi o stosowanie tych leków!!
              Mogą jedynie pomóc!!
              • pimpek_sadelko Re: co na kaszel???? 04.06.05, 19:30
                kinada napisała:

> Pimpek,to są leki homeopatyczne,które w żadnym wypadku nie zaszkodzą!!!!!
                nie zrozumialysmy sie.
                pewnie, ze to co podalas nie zaszkodzi. problem w tym, ze ani ja ani Ty nie
                wiemy czy to nie jest sprawa bakteryjna. a wtedy cala homeopatia moze sobie
                pojsc w......
                a chorobsko moze sie pieknie rozwijac i kazdy dzien choroby w ciazy to dla niej
                wieksze zagrozenie.
                moze trzeba osluchac klate autorki watku zanim sie zacznie homeopatie brac?
                jak nie ma nic zlego to lekarz sam pewnie przepisze lekkie srodki.
                • pimpus_79 Re: co na kaszel???? 05.06.05, 12:35
                  dziewczyny spokojnie smile!
                  pimek_sadelko - poszlam do lekarza, bo wcale nie czulam sie lepiej. powiedzial,
                  ze to gorne drogi oddechowe. przepisal mi niestety antybiotyk Duomox oraz syrop
                  na kaszel Bronchicum. mam nadzieje, ze to nie zaszkodzi, a pomoze.
                  trzymajcie sie sloneczka i sie tak nie denerwujcie, bo to szkodzi maluszkom wink

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka