Dodaj do ulubionych

pomocy!!!!!!!!

27.07.05, 22:30
prosze napiszcie mi objawy ciazy,boje sie bardzo,moze panikuje,ale prosze o
pomoc,napiszcie ile mozna miec okres w ciazy czy mozna miec czy to sa bajki ze
mozna miec prze pierwsze 3 ,4 miesiace,kiedy brzuch rosnie,kiedy dziecko moze
zacczac kopac itd prosze was,ufam wam bo wiem ze ejstescie doswiadczone
bardziej ode mnie
Obserwuj wątek
    • amwaw Re: pomocy!!!!!!!! 27.07.05, 22:39
      Zrób test z porannego moczu- raczej się nie pomyli."Objawy"-mogą.
      Pozdr
      • princesca Re: pomocy!!!!!!!! 27.07.05, 22:42
        robilam tes jakies dwa miesiace temu i wyszedl negatywny nie mam zadnych
        mdlosci,omdlen itd ,nawet mam okres tylko brzuch mi rosnie a to teraz bylby
        piaty miesiac ,nie wiem moze panikuje,ale brzuch powiekszyl mi sie znacznie i
        nie wiem co mam myslec juz,a na lekarza nie mam niestety,a moj byly ma to w
        nosie nie bardzo sie przejal tym sad nie wiem co mam robic
        • plavusa Re: pomocy!!!!!!!! 28.07.05, 07:46
          Daj spokój - jak to nie masz na lekarza? Do ginekologa na NFZ idzie sie
          bezpłatnie i bez skierowania. Nie ma obowiązku chodzenia prywatniesmile

Mojej kuzynce kiedyś baaardzo urósł brzuch - okazało się, że ma ciężko chorą
          wątrobę. Więc lepiej idź do gina albo do rodzinnego, jeśli to nie ciąża. Pozdrawiam!
          Ola
          • kwiatek-21 Re: pomocy!!!!!!!! 28.07.05, 08:25
            to nie jest tak ze w trakcie 3 czy 4 miesiecy ciazy masz normalny okres jeżeli
            byś tak mniała to napewno bys poroniła okresem ciazowym nazywamy plamienia
            które są niewielkie i mogą oznaczać że dzidzia sie zagnieżdza albo że następuje
            faza poronienia lub przy badaniu ginekolog mógł niechcący uszkodzić ścianke
            pochwy na nalekaż ne musisz mieć kasy przecież nikt ci nie mówi zebyś poszła
            prywatnie bo wtedy napewno zapłacisz panstwowy gin nic nie kosztuje moze masz
            rozwalone chormony i dlatego okresy masz nieregularne i rosnie ci br\zuch skoro
            test ci nic nie wykazał najlepiej zrób go ponownie skoro mówisz że to był by 5
            msc to napewno ci wyjdzie teścik nie ma takiej możliwości żeby nie wyszedł
            • 99maja Re: pomocy!!!!!!!! 28.07.05, 08:37
              Dokladnie tak jak napisały dziewczyny, powtórz test i zadzwoń do jakiejkolwiek
              przychodni i zarejestruj się do ginekologa za darmo! Bywa, że do dobrego
              lekarza czeka się kilka tygodni wtedy możesz zapytać o innego, jest pełna
              dowolność. Uszy do góry, może to tylko Twoja psychika za dużo o tym myślisz : )
              • princesca Re: pomocy!!!!!!!! 28.07.05, 08:47
                Ale jest jeden problem z lekarzem z przychodni,raz moja kolezanka byla pod
                opieka takiego lekarza,i nie dosc ze nie wykryl jej jakiegos guza czy cos, to
                robil niedozwolone badanie i uszkodzi jej chyba tego guza,w skutek czego
                poronila, i mam uraz do przychodni,boje sie po prostu,dlatego wole isc
                prywatnie,nio ale ze nie pracuje,mam 20 lat i dopiero zaczynam studia ,to nie
                mam pieniedzy na lekarza,powiedzcie mi ile moze kosztowac takie badanie,bo
                wizyta wiem ile kosztuje
                • budzik11 Re: pomocy!!!!!!!! 28.07.05, 09:07
                  To idź do innej przychodni albo do innego lekarza. Jeśli jesteś rzeczywiście w
                  5 m-cu ciąży, to nie wiem, na co czekasz, powinnaś do tej pory przejść wiele
                  badań, brać odpowiednie witaminy, kwas foliowy... A jak nie jesteś w ciąży, to
                  tym bardziej powinnaś iść do lekarza, bo możesz być na coś chora.
                  • agusia524 Re: pomocy!!!!!!!! 28.07.05, 09:28
                    Dziewczyno ja na Twoim miejscu nie zastanawiałabym się, tylko poszłabym do
                    lekarza. Pewnie,że możesz iść do innej przychodni państwowej i za darmo
                    skorzystać z wizyty do lekarza, skoro nie masz pieniedzy.A prywatna wizyta
                    sporo kosztuje,a i badania wtedy też musisz zrobic prywatnie.Ogólne badania to
                    koszt zazwyczaj ok.50zł,a nie wiadomo jakie badania lekarz Ci jeszcze zaleci.
                    Jeżeli to ciaża, to już dawno powinnaś być na pierwszej wizycie,a jeśli nawet
                    nie jesteś w ciaży to takie krwawienie napewno nie jest normalne, może masz
                    jakieś zapalenie.Wiec jedno im później pójdziesz tym gorzej, dlatego nawet się
                    nie zastanawiaj tylko szybciutko do lekarza.Pozdrawiam.
                • amwaw Re: pomocy!!!!!!!! 28.07.05, 09:24
                  Idź do innej przychodni, wcześniej dla swojego świętego spokoju zrób sobie test
                  ciążowy(rano- z porannego moczu, po całej nocy- np Quick vue- koło 11zł). Każdy
                  lekarz ginekolog, nawet najgorszy wykryje ciąże na tak zaawansowanym etapie. To
                  dla Twojego dobrego samopoczucia, bo w ciąży na pewno nie jesteś- to tylko
                  strach po wysłuchaniu tych historii. Nie słuchaj na przyszłość jakiś
                  przedziwnych historii o guzach, okresie przez całą ciąże itp I idź po ginie do
                  lekarza rodzinnego- niech coś poradzi na ten Twój puchnący brzuch.
                  Pozdrawiam
                  • annam21 Re: pomocy!!!!!!!! 28.07.05, 09:30
                    zrob test dla wlasnego spokoju psychicznego , i zasuwaj do lekarza-to,ze nie
                    masz siana na prywatnego nic nie zmienia,idz na kase chorych(nie rozumiem
                    uzasadnienia),mozesz miec powazne uszkodzona watrbe jesli brzuch ci urusl, lub
                    grozne zmiany w macic. Obydwa przypadki byly u moich znajomych,wiec nie
                    zwlekaj, albo poprostu zwaz sie,moze przytylas i wydaje ci sie ze ciaza.
                  • princesca Re: pomocy!!!!!!!! 28.07.05, 09:58
                    To nie byly wymyslone historie,to siostra mojej kolezanki,i napewno nie
                    wymyslała by takiego czegoś,a ze ja mieszam w małym miasteczku to nie ma tak
                    duzo przychodni tu,ale coz zapisze sie,niestety trzeba czekac pare tyg na termin
                    ,nio ae trudno,juz mam dosc niepewnosci
                    • ade1 princesa Ty chyba walnieta jestes 28.07.05, 10:19
                      co Ty wygadujesz to jest jakies chore, to cholera zrob sobie jeszcze jeden test
                      ciazowy, albo jedz do miasteczka obok gdzie tez przyjmuje lekarz ginekolog z
                      NFZ, mamy 2005 r a Ty nie masz mozliwosci stwierdzic czy ejstes w ciazy.
                    • agusia524 Re: pomocy!!!!!!!! 28.07.05, 10:19
                      Wszędzie w przychodniach państwowych trzeba czekać na wizytę do lekarza po parę
                      tygodni(nawet w dużych miastach), dlatego zapisz się jak najszybciej.I
                      koniecznie zrób sobie z rana test ciążowy, dla własnego spokoju. Możesz pójść
                      jeszcze do lekarza ogólnego i poprosić o skierowanie na ogólne badania, bo na
                      ich wyniki też czeka sie min tydzień.A tak będziesz miała wyniki już w ręku
                      idąc do ginekologa i w ten sposób lekarz szybciej postawi odpowiednia diagnozę.
                      Rozumiem że się obawiasz, słysząc co się przytrafiło innym dziewczynom,ale to
                      nie oznacza,że Ciebie też to spotka,postaraj sie iść do innego lekarza,niż
                      Twoja znajoma.
                      Głowa do góry, wszystko bedzie OKsmile
                      • princesca Re: pomocy!!!!!!!! 28.07.05, 10:23
                        Ide sie zapisac do przychodni,najwyzje poczekam jeszcze te 2 tyg,i badania
                        probie sobie

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka