Dodaj do ulubionych

WESELE PO PORODZIE

01.08.05, 15:25
PYTANIE DO MAM: CZY 2 msc po porodzie to dobry czas na wesele? Czy wszystko
ze mna i z dzieckiem bedzie juz w porzadku ? CZY TO NIE ZA WCZESNIE? mam
czarne wizje- bede brzydka, gruba, zmeczona i co chwile bede musiala latac do
placzącego dziecka...
nie wiem co mam robic a musze sie szybko zdecydowac, POMOŻCIE!!
Obserwuj wątek
    • mala.ela Re: WESELE PO PORODZIE 01.08.05, 16:11
      ja też mam taką wizję siebie: brzuch jeszcze obwisły, piersi pełne mleka,
      zmęczona (zarówno opieką nad dzieckiem jak i przygotowaniami do ślubu), a co
      jak dziecko bedzie miało kolki??? Jak będziesz karmic piersią dochodzi jeszcze
      ten problem: można odciągnąc i karmic butelką, ale wydaje mi się że to trzeba
      robic co jakiś czas wiec gdzie na imprezie znajdziesz takie miejsce? Na pewno
      możesz skombinowac kogoś do opieki nad maluchem, więc nie będziesz musiała co
      chwilę latac do niego.
      Ja bym się raczej zdecydowała jeszcze w ciaży albo znacznie później po porodzie.
    • asiul_78 Re: WESELE PO PORODZIE 01.08.05, 16:16
      Ja byłam ostatnio na weselu które było zorganizowane razem z chrztem :o)
      naprawdę fajnie to wyszło, tyle, że dzieciątko było już troszkę starsze bo
      miało 5m-cy. Wiesz 2 miesięczne dzieciątko to jeszcze maleństwo a Ty też nie
      musisz być jeszcze w formie...
      • zlotowka26 Re: WESELE PO PORODZIE 01.08.05, 16:24
        Ja rodze w styczniu, ale ślub planujemy na wakacje, czyli dzidzia będzie już
        miała ponad pół roku
    • justa781 Re: WESELE PO PORODZIE 01.08.05, 16:37
      Witaj!
      Ja wychodziłam za mąż 3 miesiące po porodzie. Wyglądałam super (jakbym w ogóle
      nie rodziła). Przed ciążą ważyłam 53 kg,a w dniu ślubu 56 kilo (w ciąży
      przytyłam 14 kg) Warunek! Dużo karmić piersią, normalne, zdrowe posiłki. Wesele
      było bardzo udane. Do dzisiaj wszyscy je pamiętają (a było to 3 lata temu). Moim
      dzieciątkiem zaopiekowała się znajoma pielęgniarka. Była z nim całą noc w pokoju
      hotelowym, który wynajęliśmy jakieś 500 m od restauracji. Jeśli chodzi o
      karmienie, to miałam zgromadzone mleczko, które często ściagłam latatorem
      (dosłownie każdą kropelkę). Tylko raz pojechałam nakarmić małego, bo piersi mi
      się już nie mieściły w gorsecie smile. Moim zdaniem, nie ma nic złego w tym by
      urządzać taką wielką uroczystość z tak malutkim dzieckiem. Jest to kwestia
      dobrego zorganizowania. Trzeba wszystko dokładnie zaplanować i mieć na to
      odpowiednio dużo czasu. Niezbędna jest tez pomoc rodziny lub kogoś zaufanego do
      opieki nad maluszkiem. Życzę powowdzenia i wszystkiego dobrego.
      P.S w razie wątpliwości służę radą michonek@onet.pl
    • bazylea1 Re: WESELE PO PORODZIE 01.08.05, 18:06
      moim zdaniem za wczesnie - ja byłam w tym okresie brzydka, gruba, zmeczona,
      nosiłam jeszcze ciążowe ciuchy, a dziecko darło się cały czas gdy tylko nie
      wisiało u cyca. oczywiscie są i lepsze przypaddki ale nie przewidzisz, ja bym
      zaplanowała wesele najwczesniej 3 miesiące po porodzie a lepiej z 6.
      • angelka Re: WESELE PO PORODZIE 01.08.05, 20:57
        moje koleżanka urodziła w połowie lutego a ślub kościelny i wesele organizowali
        w ostatni weekend kwietnia. Wszystko świetnie się udało a koleżanka wyglądała
        ślicznie.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka