Dodaj do ulubionych

wielkość zarodka

07.09.05, 10:26
Dziś byłam na usg (dziś kończę 6tc). Niestety, nie było widać akcji serca.
Maluszek ma 9,1 mm. Pamietacie wymiary ze swoich usg w podobnym czasie? Do
kontroli mam iść za parę dni, a teraz cała jestem w nerwach...
Obserwuj wątek
    • leni_wa Re: wielkość zarodka 07.09.05, 10:28
      ja, kiedy zobaczylam bijace serduszko Maluszka, to mial 5,3mm.Powodzenia, na
      pewno wszystko bedzie ok!
      • trinity78 Re: wielkość zarodka 07.09.05, 10:34
        No właśnie boję się, że przy takiej wielkości nie widać serca sad((((
      • tankgirl5 Re: wielkość zarodka 07.09.05, 10:34
        Ja widziałam serduszko u 3mm dzidzi w 6t, ale każda ciąża jest inna!! Pamiętaj
        gdyby coś było nie tak lekarz by Ci powiedział!
        • trinity78 Re: wielkość zarodka 07.09.05, 10:36
          No właśnie, to mnie strasznie martwi, że wy widziałyście serduszka już przy
          dużo mniejszej wielkości ... boję się, że coś jest nie tak
          • leni_wa Re: wielkość zarodka 07.09.05, 10:45
            wiesz co, ja bylam w tedy na badaniu w szpitalu, na bardzo, bardzo dobrym
            sprzecie!!!!
            • asiulka1976 Re: wielkość zarodka 07.09.05, 10:47
              6t4d pecherzyk 15mm maluszek byl malenki moze mial ze 2 mm bilo serduszko
    • karolinazajac Re: wielkość zarodka 07.09.05, 10:49
      Ja byłam przy skończonym 6 tygodniu i dzidzia miała 10 mm (powiedział że szybko
      rośnie) i bijące serduszko. Teraz ma 63 mm.
      • trinity78 Re: wielkość zarodka 07.09.05, 11:00
        Jejku, jestem taka przerażona. Przy tej wielkości to chyba naprawdę powinno
        serce bić.....A tu nic sad(((Chyba się zapłaczę, zwłaszcza, że dwie ciąże już
        straciłam sad((
        • karolinazajac Re: wielkość zarodka 07.09.05, 11:01
          Nie płacz na zapas. Poczekaj jeszcze trochę i sprawdź jeszcze raz . Może to się
          łatwo mówi, ale bądź dzielna smile
        • an_ni Re: wielkość zarodka 07.09.05, 11:05
          jestes pewna ze to wielkosc zarodka a nie pecherzyka ciazowego?
          jak na 6 tyg to za duzy na zarodek ale akurat na pecherzyk
          a jesli jest tak maly pecherzyk to na zobaczenie zarodka jeszcze za wczesnie
          • trinity78 Re: wielkość zarodka 07.09.05, 11:07
            No właśnie to wielkość zarodka...tak mi powiedział lekarz
            • trinity78 Re: wielkość zarodka 07.09.05, 11:40
              Kurcze, patrzę sobie teraz na to zdjęcie i chyba faktycznie to wielkość
              pęcherzyka ciążowego....Lekarz mi po prostu pokazywał w środku zalążki zarodka
              i ciałko żółte, a mnie się chyba wszystko z nerwów pomieszało. Sorki, chyba
              jednak 9,1 mm to pęcherzyk a w środku 2 małe kropki (zarodek i ciałko żółte?)
    • kasiulka82 Re: wielkość zarodka 07.09.05, 11:07
      Nie martw się, na to nie ma reguły. Każde dziecko rośnie w innym tempie. Ja
      byłam na usg w 6. tyg. i 4 dniu. Maluszek miał 3 mm i widać było bijące
      serduszko. Nie ma co się tym sugerować, serduszko zaczyna bić ok. 25 tyg. po
      zapłodnieniu. Tak więc u Ciebie mogło to być jeszcze za wcześnie. Nie martw się.
    • simonkapl Re: wielkość zarodka 07.09.05, 11:17
      Nasz w 6 tygodniu mial 10.4 mm i serce bilo, ale ja tego nie widzialam , Pani
      doktor slyszala. Ale to byl bardzo dobry sprzet.Nie martw sie bo ginekolog na
      pewno by ci powiedzial ze cos nie tak , gdyby faktycznie tak bylo.
      • pimpek_sadelko Re: wielkość zarodka 07.09.05, 11:28
        na koniec 6 tc serce na usg nie musi byc widoczne, poczekaj.. ech.. zawsze sa
        placze jak ktos za wczesnie pojdziesad
        zobaczysz to pulsujace serduszko!
        • eps Re: wielkość zarodka 07.09.05, 11:41
          j na USG bylam w 7t i chyba 4d od OM. zarodek mierzył 1 cm i biło serduszko.
          Dziwne ze u Ciebie w 6 tc ma juz 10mm.
          Może za wczesnie poszlas i do tego zle zrozumialas wielkosc zarodka?
          • trinity78 Re: wielkość zarodka 07.09.05, 11:43
            Tak, tak właśnie już pisałam, że chyba mi się trochę pokiełbasiło i 9,1 mm to
            wielkość zarodka. Jak przyjrzałam się zdjęciu to chyba to właśnie jest
            pęcherzyk z dwiema kropkami w środku (maluszek i ciałko żółte chyba). To z
            nerwów wszystko.
          • simonkapl Re: wielkość zarodka 07.09.05, 11:44
            Bzdura.Moj mial w 6 tygodniu 10.4 mm.I na zdjeciu jest to zawsze opisane.
            • eminka1 Re: wielkość zarodka 07.09.05, 12:02
              Ja pierwsze USG robiłam w 6 tc i mój synek miał 10,4 mm i nie uwidoczniono echa
              serca. Gin wtedy mi powiedział, że to za wcześnie. Ja mu zaufałam, nie przyszlo
              mi do glowy, żeby szaleć z niepokoju. Nastepne USG miałam w 8/9 tc i już
              pięknie biło serduszko. Przestań sie kobieto denerwować. Każda ciąza jest inna.
              Nie sugeruj się jak było u innych. Pimpek ma racje, że za wcześnie idzie się na
              USG i potem lament. Wszystko będzie dobrze.
              Pozdrawiam
    • mynia_pynia Re: wielkość zarodka 07.09.05, 12:03
      co wy takie w gorącej wodzie kąpane, a później żyjecie w stresie.
      Tyle tutaj o tym że się martwicie o dziecko i idziecie w 6 tygodniu a później
      jeszcze większy stres bo nie widać tego czy tamtego.
      • trinity78 Re: wielkość zarodka 07.09.05, 12:13
        Nie jestem w gorącej wodzie kąpana, ani też sama z własnej woli nie pedze tak
        wczesnie na usg. Lekarz kazał, ze względu na moją "przeszłość"-tzn. 2 ciąże
        stracone. Nie wiem, ale widocznie wg.jego kategorii to jest wystraczający
        powód, aby tą traktować w sposób szczególny od poczatku, choćby przez wczesny
        monitoring. Nie wiem, czy to tylko jego podejście, bo jak mi dzisiaj roboili usg
        (to było w szpitalu) to zebrało się konsylium 6 lekarzy z moim- ordynatorem na
        czele, żeby dokładnie się przyjrzeć mojej ciąży. Sami byli w stresie,
        zwłaszcza, że niektórzy znali mnie ze szpitala i znali moją historię...
        A stres, no cóż-jest w ciąż. Dzięki tym, którzy wpsarli mnie ciepłymi słowami.
    • mamapiotra Re: wielkość zarodka 07.09.05, 12:14
      Mój maluszek gdy miał 10mm nie pokazał serduszka. Urodził sie cały i zdrowy. I z sercem. smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka