o_tuska 16.09.05, 11:19 wiem ze to sie często powtarza ale nie mogę odszukać dzięki za info- Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
karolinazajac Re: co na zaparcia??? :( 16.09.05, 11:22 Ja polecam Lactulosum, a tu link forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=585&w=28869776&a=28869776 Odpowiedz Link Zgłoś
annam21 Re: co na zaparcia??? :( 16.09.05, 11:25 ja moze az takich wielkich zaparc nie mam,co dziwne bo przed zajsciem chyba mialam wiecej teraz to latwo sie czyms truje i zaraz biegunka ale o to moje sposoby. jak nie masz wysokiego cisnienie- rano pije rozpuszczalna kawke z jednej lyzeczki z mlekiem,po niej biegne do kibelka, marchewke chrupie,kiedys zjadlam z pol kilo i dostalam takiego rozwolnienia ze myslalam ze cos sie dzieje,ale coz wylatywala ze mnie tylko marchew jogurt activia-mi naprawde pomaga,jedzony systematycznie np.jeden dziennie,najlepiej wieczorkiem.no i zdrowe jedzenie,ja nie jesm bialego chleba, smarzonego,i duuuuuzo wody pije, i mam nadzieje ze mnie juz zatwardenie nie dopadnie Odpowiedz Link Zgłoś
o_tuska Re: co na zaparcia??? :( 16.09.05, 11:39 w jakiej formie go zarzywasz?? bo ja dostałam w proszku do rozpuszczenie w wodzie i mam problem z przyjęciem go - został w kibelku - może masz na to jakiś sposób???? Odpowiedz Link Zgłoś
patoga Re: co na zaparcia??? :( 16.09.05, 11:45 Ja także polecam Lactulosum, podali mi to w szpitalu, jak nic innego nie mogło pomóc, żadne dietki otręby śliwki itd tak to pomogło. Aha nie jest to środek przeczyszczający jedynie wspomagający/regulujący pracę jelit. Ja wprawdzie na efekt czekałam 3 dni, ale do tej pory jest ok i nie muszę już tego syropku pić. Odpowiedz Link Zgłoś
mynia0 Re: co na zaparcia??? :( 16.09.05, 13:02 ja stosowałam syropek o paskudnie słodkim smaku - duphalac / też lactolosum/. działą niemal natychmiast. nic innego mi nie pomogło. Odpowiedz Link Zgłoś
magaol Re: co na zaparcia??? :( 16.09.05, 13:06 Polecam wode przegotowana z miodem i cytryna,zaraz po wstaniu z lozka.W ciazy tylko to mi pomoglo. Odpowiedz Link Zgłoś
annairam Re: co na zaparcia??? :( 16.09.05, 13:14 polecam kleik z mielonego lnu (dostepny w kazdej aptece), chociaz nie jest smaczny (ja sobie slodze bo inaczej nie moge przelknac) to naprawde dziala. dodatkowo kompocik z jablek (ze skurkami) Odpowiedz Link Zgłoś
faq Re: co na zaparcia??? :( 16.09.05, 13:29 duzo jablek, zwlaszcza rano na czczo. wszelkie ziarenka, pestki, kiwi, winogrona z pestkami. Odpowiedz Link Zgłoś
jagodka78 Re: co na zaparcia??? :( 16.09.05, 14:07 Visenna2 możesz napisać dokładnie co to jest ten aspagul?? a właściwie chodzi mi o to w jakiej to jest postaci:tabletki,zioła,syrop itp.??? z góry dzieki za odpowiedz) Odpowiedz Link Zgłoś