agnieszka1700 07.10.05, 11:51 jak ma karmić dziecko kobieta jesli ma wklęsłe brodawki ???? jest jakas przeszkoda???? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
agakra Re: wklęsłe brodawki 07.10.05, 12:07 a w którym jestes m-cu ciazy? sa takie specjalne wkladki do korekcji brodawek, nosi sie je w 9 m-cy Odpowiedz Link Zgłoś
figi331 Re: wklęsłe brodawki 07.10.05, 12:42 są na to sposoby Ja używam kapturków ochronnych Avent (ok 15 pln). Brodawki trochę się wyciągnęły, więc mam nadzieję, że już niedługo uda mi się karmić bez takich wspomagaczy Są jeszcze wkładki modelujące Medella (ok 30 pln) ale tych nie używałam i mam nadzieję, że już nie bedę musiała Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
a.prentka Re: wklęsłe brodawki 07.10.05, 13:20 Przed pierwszą ciążą miałam wklęsłe brodawki, naczytałam się o tym, że są specjalne "przyrządy" do wyciągania tak żeby po porodzie móc bez problemu karmić dzidziusia. Powiem szczerze, nie robiłam nic (za radą poradni laktacyjnej)i karmiłam bez problemu. Córka urodziła się przedwcześnie , malutka i poradziła sobie bez problemu. Po zakończeniu karmienia (karmiłam 1,5 roku), brodawki już nie są wklęsłe tylko raczej płaskie. Jestem teraz w 27 tc i następnego dzidziusia też będe karmiła piersią... W razie dalszych pytań napisz na maila ceberd@wp.pl , chętnie odpowiem. Pozdrawiam Agnieszka Odpowiedz Link Zgłoś
kamilka_sit Re: wklęsłe brodawki 07.10.05, 13:53 Ja karmiłam dziecko przy pomocy kapturków z Aventu, u nas to trwało długo około 5 miesięcy. Później Mały "zrozumiał", że bez kaptórków też może pić i obecnie bardzo ładnie je bez nich. Pozdrawiam! mama Kamilka ur. 18.01.2005 r. Odpowiedz Link Zgłoś