marta_st 12.10.05, 15:11 Dziewczyny czy któraś to brała? Ile tych kasułek dziennie się bierze? I czy to jakoś pomaga? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zgalazka Re: Oeparol 12.10.05, 15:34 jeżeli to jest olej z wiesiołka to przeczytaj ulotke tam jest napisane że niemożna brać tego w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
zgalazka Re: Oeparol 12.10.05, 15:36 tak to jest olej z wiesiołka koniecznie przeczytaj ulotke bo ja ja czytałam już dawno i moge się mylić Odpowiedz Link Zgłoś
marta_st Re: Oeparol 12.10.05, 15:42 Ale ja chcę zajść w ciążę Jeszcze nie jestem. Napisałam tu, bo może któraś już z zafasolkowanych to brała Odpowiedz Link Zgłoś
mama_pesteczki Re: Oeparol 12.10.05, 15:47 Zapytaj o niego na forum niepłodność.Wiem,że kilka dziewcząt to bierze i zioła i jeszcze inne specyfiki.Z tego co wiem to ten olej pomaga w przypadku skąpego śluzu i przy wrogim śluzie.Ogólnie z naturalną terapią jest tak,że trzeba w nią po prostu wierzyć.Ja sama oprócz leków piłam mieszanki ziołowe.Nie wiem czy pomogły.Fakt faktem jestem w ciąży Odpowiedz Link Zgłoś
amwaw Re: Oeparol 12.10.05, 15:55 Można w ciąży- nie jest przeciwwskazane- jest tylko napisane ze wzg na brak danych klinicznych, że należy skonsultować z lekarzem. Natomiast przed porodem ok 34tc jest wręcz zalecany( jako substrat do phrodukcji endogennej oksytocyny). Ja biorę 2 razy dziennie po 2 kapsułki i o ile pamiętam m/w takie dawkowanie jest zalecane przed ciążą. Pozdr Odpowiedz Link Zgłoś
zgalazka Re: Oeparol 12.10.05, 15:52 mój mąż to bierze na łuszczyce i mu bardzo pomaga bo ma duże dawki witaminy a i e te witaminy to chyba mają jakiś związek z płodnością on bierze 1 dziennie łyka opakowanie i robi przerwe jak mu się skóra pogarsza to bierze znowu Odpowiedz Link Zgłoś
kamila_11 Re: Oeparol 12.10.05, 19:20 Ja brałam oeparol od samego początku ciąży. Mój lekarz uważa że jest niezbędny. Początkowo piłam jedną kapsułkę dziennie a po 26 tygodniu zalecono mi brać 3 razy dziennie. Odpowiedz Link Zgłoś
mrytka1 Re: Oeparol 12.10.05, 20:19 a ja brałam razem z syropem gujazyl, rewelacja - takiego śluzu płodnego nie widziałam nigdy wcześniej na oczy. Brałam ok 5 tabletek od 6 do 16 dnia cyklu i ... udało sie za pierwszym podejściem Odpowiedz Link Zgłoś