katy222
13.11.11, 16:37
Witajcie,
Mam 1 zdrowe dziecko i jestem po 1 poronieniu. Ciąża obumarła w 7 tc pod koniec zeszłego roku. W listopadzie zaczęłam drugi cykl starań o drugiego bobasa w oparciu o obserwację temperatury. Na razie jest to obserwacja własna bo dopiero się tego uczę. Na codzień biorę Castagnus (prolaktyna wysoka po obciążeniu) Pharmaton Metruelle, Oeparol, Acard. Temperaturę mierzę termometrem owulacyjnym rtęciowym. Ja sama podejrzewam u siebie subkliniczną postać niedoczynności tarczycy lub zanikowe zapalenie tarczycy (wyniki badań sprzed 3 miesięcy pokazują na niskie poziomy choć w normach ft3 i ft4 i podwyższone choć w normach tsh, ponadto wskazuje na to moje samopoczucie i rodzinne obciążenie chorobą tarczycy, pojemność tarczycy 6 m) ale badania robione do tej pory nie potwierdziły tego, przeciwciał tarczycowych nie ma, żaden z endokrynologów (byłam u 2) nie potwierdził moich przypuszczeń zatem odpuściłam i nie szukam u siebie choroby ani następnego lekarza żeby ją znalazł, choć czuję się przemęczona, wypadają mi włosy, szybko tyję i odczuwam jeszcze conajmniej 6 innych objawów wskazujących na niedoczynność. Ponieważ staramy się z mężem o dziecko proszę o interpretację moich dwóch wykresów i wskazówki co zrobić, poprawić, ulepszyć, kiedy najlepiej się starać żeby trafić na właściwy czas i doczekać się upragnionego bobasa.Liczę na wskazówki i dziękuję bardzo.
Poniżej wykres z października i obecny z listopada.
ostatni 28dni.pl/caira/wykresy/2011-10-02
bieżący 28dni.pl/caira/wykresy/2011-10-30