Dodaj do ulubionych

plamienie poczatek 4mc

13.10.05, 14:07
dziewczyny napiszcie prosze czy ktoras tak miala i czy to grozne! w zeszlym
tygodniu po sprzatnieciu mieszkania pojawilo mi sie plamienie, poszlam do
lekarza dostalam duphaston i ok. ale od trzech dni znow mam plamienie i nie
wiem co sie dzieje (mimo ze biore leki). ide dzis na usg, ale dopiero za 3h,
a denerwuje sie jak nie wiem, wiec prosze, jesli ktoras tak miala i okazalo
sie ze to nic groznego, to napiszcie. jesli okazalo sie, ze wprost
przeciwnie - to tez napiszcie.
Obserwuj wątek
    • juska.k Re: plamienie poczatek 4mc 13.10.05, 14:55
      witam, ja miałam plamienie trwające ok 4 dni, właśnie na początku 4 miesiąca (
      ok 14 tydz). To nie było nic groźnego- lekarz powiedział że to się zdarza.
      Wynika to ze zmian hormonalnych - dziecko "przechodzi" na łożysko, i to
      dlatego. jednak nie bagatelizuj sprawy, idź na USG i skonsultuj to z lekarzem.
      ja musiałam leżeć, na szczęście w domu ( czasami niestety kładą do szpitala),
      zwiększyłam dawkę duphastonu i wzięłam kilka zastrzyków z kaprogestu. Przeszło
      po ok. 4 dniach, powtórzyłam USG i było dobrze. Nie strsuj się, będzie ok.
      Pozdrawiam.
    • e5121 Re: plamienie poczatek 4mc 13.10.05, 14:57
      Grozne to podobno jest.ALe ja mialam i palmienia i krwawienia i pobyt w
      szpitalui mam zdrową córcię-11 miesiecy.Duphaston brałam i dużo lezałam.I
      koniec miałam poród wywoływany...Musisz sie oszczedzac...
      • gugus2004 Re: plamienie poczatek 4mc 13.10.05, 15:11
        tez mialam plamienia puzniej krwawilam bralam prontoges i przeszlo trzeba byc
        ostroznym nie dzwigac porzadki rozkladaj na pare dni nierob wszystkiego naraz
        dbaj o siebie
        • netmarta ja tez mialam!!!!!!!!!! 13.10.05, 16:34
          dokladnie przez 3 dni, bylam tym przerazona, wiec od razu na pogotowie, dzidzia
          na usg machala lapkami, wejscie do maciciy zamkniete, nie dostalam zadnych
          lekarstw, tu ponoc nic nie daja (usa), ale zakaz wstawania z lozka przez na
          razie 7 dni, jutro ide do swojej ginki na wizyte. pocieszylam sie, ze to sie
          zdarza i u innych w tym okresie, u mnie to bylo dokladnie na przelomie 13/14
          tyg. mam nadzieje, ze teraz juz wszystko bedzie ok.
    • agikom Re: plamienie poczatek 4mc 13.10.05, 16:46
      Dziewczyno! Daruj sobie sprzątanie, mycie okien i wszelki wysiłek. Jesteś w ciązy i przez te kilka miesięcy chyba może Cię ktoś wyręczyć? Trzeba dbać o siebie, a zazwyczaj kiedy dziewczyny krwiawią to okazuje się ze za duzo i za daleko chodziły, myły okna, albo sprzątały... Ja pojechałąm w 15 tyg w podróz 300km. Następnego dnia po powrocie zaczęłam krwawić. zadzwonilam do lekarza, on od razu kazał mi jechac do szpitala. Bylam pacjentką lęzącą plackiem przez kilka dni i nie ruszylam sie z tego łózka na kroczek. To było odklejone łożysko, które jakoś tam sie szczesliwie przykleiło dzieki zastrzykom i lezeniu. Teraz jestem przed samym porodemsmile Uwzam, że lekarz powinien Cie polożyć na obserwację, a przynajmniej od razu wysłąć na usg, a nie odsyłać do domu. Jak Ty przezyłaś te dni, kiedy nie wiedzialaś co jest grane? ja bym umarła ze strachu! Dbaj o siebie i dużo lodpoczywaj.Powodzenia!
      • zanetka26 Re: plamienie poczatek 4mc 13.10.05, 18:59
        ja mam to samo! Trzy dni przerwy i na nowo. Ale dziś to się przeraziłam bo było
        tego trochę więcej. Jak u Was to wygląda? Bo u mnie ma to kolor ciemnego brązu.
        Jak sikam to też mi leci. Przypomina mi to ostatnie dni miesiączki. A mojego
        lekarza nie ma! Proszę o odpowiedź
    • pantheraleo Re: plamienie poczatek 4mc 13.10.05, 19:31
      dzieki dziewczyny. ja niestety nie mialam tyle szczescia. dowiedzialam sie
      dzis, ze moj dzidzius nie zyje i to prawdopodobnie od dluzszego czasu. zaraz
      jade do szpitala. oby wam nie przytrafilo sie to samo.
      • leni_wa Re: plamienie poczatek 4mc 13.10.05, 20:23
        bardzo mi przykro. trzymaj sie!!!
        • netmarta Re: plamienie poczatek 4mc 13.10.05, 20:38
          mnie rowniez jest bardzo przykro!!! trzymaj sie jakos, myslimy o tobie. tak
          strasznie sie boje, ze cos takiego moze nastapic i u mnie. a to juz przeciez 4
          miesiac ciazy, to takie przygnebiajace!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka