kalina01 15.11.05, 12:13 Czy sa jakies przeciwskazania? Wyciskam przez gumowa rekawiczka aby nie miec kontaktu z chemia w skorce A sok z mieszanki pomarancza+grapefruit lagodzi mdlosci... Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
18_lipcowa Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 12:21 łaaaaaaaaaaaaa!!!!!!!!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
beatrice73 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 12:58 nie ma, mozna pic spokojnie ile ma sie ochote to dobry specyfik uodparniajacy na przeziebienie, jak rowniez naturalne witaminki smacznego Odpowiedz Link Zgłoś
tsunami05 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 13:11 Jezu - przez rękawiczki? A w masce? Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 13:17 Polecam jeszcze maskę spawalniczą i skafander na korpus Odpowiedz Link Zgłoś
kahina Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 13:37 hmmm, a ta guma z rekawiczki nie zaszkodzi? )) Odpowiedz Link Zgłoś
agikom Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 13:40 Jezu,ale z was złosliwce, ale rzeczywiscie, po co az tak? Umyj w ciepłej wodzie, nie bedzie zle Odpowiedz Link Zgłoś
asiulka1976 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 13:56 mialam slaby humorek ale po przeczytaniu tego postu polepszyl mi sie i to dobrze! Skoro sok z owocow ma szkodzic to co jest dobre ?? kawa ?? herbata ?? woda ?? a te rekawiczki to do wszystkiego zakladasz ?? wiesz jakie robactwo jest w powietrzu a ile tych "stworow" (roztocza) w lozku ffuujj lepiej spac na stojaco Odpowiedz Link Zgłoś
bazylea1 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 14:10 pij na zdrowie, trzeba tylko pamietac żeby nie wyciskać na zapas bo taki sok sie szybko psuje. mnie mąż kiedys "załatwił" - przyniosł mi do szpitala całą butlę, ja sobie popijałam (smakował dobrze) i skończyło sie to wielką biegunką Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 14:47 a mi gin a ostatniej wiwycie powiedział ze za dużo cytrusów nie mozna bo zawieraja jakieś substancje (prostaglandyny? -może przekręciłam ale jakoś podobnie brzmiało), kóre wpływaja n aczynnośc skurczową macicy. Podkreślam,że chodzi o spore ilości tych owoców, żeby nie odzywaić się nimi na okragło, zresztą macie przeciez zdrowy rozsadek i wiecie że z niczym przesadzać nie nalezy)))także nie odbierajcie tego posta jak straszaka, broń Boże)) Tylko dzielę sie wiedzą. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
malgosiek2 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 14:56 Coś przekręciłaś. Jak cytrusy mogą zawierać hormon prostaglandyny? Bez przesady co najwyżej w dużych ilościach moga uczulić jak mnie kiwi. Pzdr.gosia Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 14:58 cytrusy to nie sperma, zeby je zawierały Odpowiedz Link Zgłoś
monias3 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 15:13 owszem moze i przekręciłam ta nazwę, i pewnie żę pomarańcz to nie sperma... dajcie spokój z takimi komenatzrami Nic nie zmienia faktu że o takim działaniu cytrusów powiedział mi LEKARZ - a on z całym szacunkiem wie chyba lepiej od Was)))) Reakcja alergiczna jak widze na niekore informacje... Odpowiedz Link Zgłoś
agao_72 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 15:07 powiem tak - przeciwskazań nie ma. ale poprawiłaś mi humor - to jest na granicy patologii już aha mam 6-tygodniową córę i NIGDY nie miałam takich problemów. Ale jak to kiedyś Goya namalował: Gdy rozum śpi lęgną się koszmary... tiaaa Odpowiedz Link Zgłoś
kalina01 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 18:10 Ciesze sie ze moj post poprawil humor forumowiczkom. Mam na mysli rekawiczki. Po prostu po dluzszym kontakcie ze skorka dostaje wysypki na dloniach. Moj ojciec zajmuje sie transportem cytrusow na chlodniowcach i gdy slysze jaka chemia pryska sie owoce /przeciw grzybom, opozniajace dojrzewanie itd/ to wlos sie jezy. Trzeba by najpierw owocek wyparzyc, a potem dokladnie wyszorowac. Ja tylko dokladnie myje, wciagam rekawiczke i juz. Odpowiedz Link Zgłoś
leni_wa Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 18:18 nawet ja sie usmialam))))))))))). przez rekawiczki? super! przeslij fotkiDDDDD smacznego!!! i pij na zdrowie bo to same witaminki!!! Odpowiedz Link Zgłoś
niunia64 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 18:47 Bez względu na te rękawiczki uważajcie na wit. C, bo jej nadmiar wywołuje skurcze, a zatem może prowadzić do przedwczesnego porodu. Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 18:53 A co nie wywołuje skurczów? Sperma wywołuje, wit C wywołuje, ciepła woda wywołuje, maliny wywołują, głaskanie brzucha wywołuje, orgazm wywołuje, dotykanie brodawek wywołuje, pasztet też coś wywołuje, na szczęście nie wiem, co... Co robić, co robić????? Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 19:10 Pasztet też napewno wywołuje skurcze. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: swiezy sok z cytrusow 15.11.05, 19:35 Wszystko to jem i nadal nie urodzilam i jakos nie slyszalam o wywolywaniu porodu pasztetem Odpowiedz Link Zgłoś
jamile Phantomka! 15.11.05, 19:54 Pasztet wywołuje poród i nawet ze mną nie dyskutuj) Jak chcesz sie przekonać, spróbuj jednocześnie jeść pasztet z Kogucika i masować brodawki. Odpowiedz Link Zgłoś
phantomka Re: Phantomka! 15.11.05, 21:03 Niedlugo chce juz urodzic, wiec na pewno zastosuje sie do Twojej metody Odpowiedz Link Zgłoś
mycha79 Rękawiczki 15.11.05, 21:28 Wy się śmiejecie a to na prawde nie jest przyjemne, kiedy przy obieraniu cytrusów robi się na rękach wysypka. Ja tak mam od dziecka i tez większą ilość pomarańczy czy grejpfrutów musze niestety obierać w rękawiczkach. Ech śmieszki, śmieszki jestem pewna, że każda z nas ma na koncie jakąś niechlubną schizę Odpowiedz Link Zgłoś
ankabj pasztet - mniam 15.11.05, 21:42 Cholercia przez was musze teraz koniecznie zjeść pasztet(dobrze, że mam bo chyba mężus by juz nie poszedł do sklepu), będę miała w nocy zgagę. Ach ta ciąża......... Dziewczyny dajcie spokój z tym jedzeniem na forum, bo przytyję drugie 10 kg, no jak tak można!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
hanula12 Re: swiezy sok z cytrusow 16.11.05, 12:03 ja rękawiczek nie używam, ale zawsze sparzam cytrusy wrzątkiem, bo w dzieciństwie niestety miałam lambliozę i to własnie od cytrusów. a co do uczulenia to znam ten problem, ale od strony soku z pomidorów. Odpowiedz Link Zgłoś
mrowa251 Re: swiezy sok z cytrusow 16.11.05, 14:57 Mi świeży sok z pomarańczy, grejpfrutów i dużą ilościa cytryny łagodził znacznie mdłości. Odpowiedz Link Zgłoś
zolza78 Re: swiezy sok z cytrusow 16.11.05, 15:01 lekarze zalecaja picie cytrusow Odpowiedz Link Zgłoś