Dodaj do ulubionych

co to bylo?????

24.11.05, 17:14
czesc jestem tu nowa, jestem w prawie 36 tyg ciazy, i od jakiegos czasu tzn
od tygodnia bola mnie strasznie pachwiny!!!,myslalam najpierw ze przesililam
miesnie podczas remontu w domu, wczoraj mialam straszne chwile, bolalo mnie
podbrzusze i krzyze i gdzies w okolicy kosci ogonowej,w talii tak jakby mnie
ktos objal,brzuch mi twardnial kilka razy na godzine,a pachwiny to tak ze
myslalam ze nie dojde do auta, co tomoglo byc????? jezeli to byly skurcze
przepowiadajace to kiedy od tych skorczy pojawi sie prawdziwy porod??
Obserwuj wątek
    • emiliah Re: co to bylo????? 28.11.05, 09:19
      Ja miałam takie objawy 1,5 tygodnia przed porodem ale w drugiej ciąży, też ból
      w pachwinach, że nawet przewrócenie z boku na bok było ciężkie a chodziłam
      okrakiemsmile. W pierwszej nic specjalnego nie czułam. Trudno dokładnie powiedzieć
      kiedy urodzisz ale w pierwszej ciąży wg poradników brzuch opada ok 4 tygodnie
      przed porodem. Ten ból w pachwinach, położna mi mówiła, że to dziecko już tak
      nisko wstawiło główkę. A twardnienie brzucha to na pewno skurcze
      przepowiadające.
      • fufcia26 Re: co to bylo????? 28.11.05, 16:29
        to tez moja druga ciaza, bole w pachwinach sa mniej wiecej takie same ale
        przeniosly sie na posladki az,na dokladke brzuch mi twardnieje,podbrzusze boli
        a dzisiaj glowna role graja krzyze i to jak ladnie, jak sobie pomysle ze
        jeszcze miesiac z tymi bolami to mam dosc jak slowo daje,,,mala sie wierci juz
        tak nisko ze az mnie zaskakuje czasami,
    • viewiorka Re: co to bylo????? 30.08.06, 11:53
      Hej! Chyba cię pamiętam. Jeżeli się nie mylę, to wcześniej poroniłaś? (przepraszam,jeśli to nie ty). Też miałam takie bóle, ale w jednej pachwinie. Chodzić nie mogłam. To było ze 2-3 miesiące przed porodem. Miednica przygotowuje się do porodu, wsystko się rozchodzi. A twardnienie brzucha miałam od 20 tc. Nie pocieszyłam cie za bardzo sad
      W każdym bądź razie życzę szybkiego i bezbolesnego porodu. Trzymam kciuki!!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka