25.11.05, 11:08
Dziewczynki mam mięsniaka, któego wykryli mi w szpitalu podczas USG. Obecnie
jestem po poronieniu ale boje się czy moze np. on nie był przyczyna tego
poronienia. Co robi się z malutkim miesniaczkiem, czy mozna go jakos
zmniejszyć ale nie operacyjnie. Prosze napiszcie co wiecie o mięsniaczkach.
Obserwuj wątek
    • andaba Re: Miesniaki 25.11.05, 11:15
      Naprawde tak o lubisz, że tak czule o nim piszesz?
      • balbinka76 Re: Miesniaki 25.11.05, 14:48
        Andaba nie lubie go ale tak naprawde jeszcze nikt mi nie powiedział, skad i
        dlaczego mam. A pisze zdrobniale bo jest malutki. a jak bym napisala mięsniak
        to kazdy by pomyslął,ze ma z 15 lub 20cm. A niewiem dlaczego akurat sie
        wypowiadasz skoro nie masz nic w temacie do powiedzenia oprócz zgryźliwych
        uwag. Moze lepiej zajmij się swoimi dziecmi a nie komentujesz bez sensu.
        • ja27-09 Re: Miesniaki 29.11.05, 19:01
          Odpowiedź w stylu: a u was murzynów biją !!!!
      • mama_kotula Re: Miesniaki 29.11.05, 18:11
        No właśnie, Andaba, głupio się czepiasz, a nie wiesz w czym rzecz. Balbinka ma
        rację. Mnie się osobiście mięśniak kojarzy z kulturystą, a nie z malutkim
        guzkiem w macicy. A mięśniaczek to tak słodko brzmi, aż mi miód z ekranu na
        biurko kapie...
        Boshhhh, jestem w stanie zrozumieć, że trzeba się dopasować do stylu na forum,
        ale żeby aż tak?
    • dominika2701 Re: Miesniaki 25.11.05, 12:51
      male miesniaki, szczegolnie podsurowicowkowe zazwyczaj nie sa przeszkoda przy
      zajsciu w ciaze i nie powoduja poronien, ciaze mozna spokojnie donosic.glowna
      przyczyna wczesnych poronien sa wady genetyczne plodu i infekcje u matki,zdarza
      sie to nawet w 80%
    • mw4 Re: Miesniaki 25.11.05, 16:58
      ja 14 mies. temu urodziłam córeczkę i też mam liczne mięśniaki. była to ciąża
      zagrożona z uwagi na mięsniaki o których dowiedziałam się jak byłam w 8 tyg.
      ciąży podczas pierwszego usg. był to dla mnie szok bo lekarz bardzo mnie na
      straszył.ale mówion mi że przez mięśniaki mogę poronić no ale udało się w 37
      tyg. urodziłam siłami natury córeczkę.Lekarze z kliniki powiedzieli najlepiej
      za rok drugie bo nie wiadomo co bedzie sie dziać z mięsniakami ale się boję
      następnej ciąży.

pozdrwaiam
    • niunia23 Re: Miesniaki 25.11.05, 17:21
      Witaj!ja w maju tego roku miałam usuwanego mięśniaka o wielkosci 6 cm i to on
      byl własnie przeszkodą w zajsciu w ciąze...a w czerwcu tego roku tj. miesiąc po
      operacji zaszłam w ciąze i jestem juz w 6 miesiącu wiec jak mozesz to go usuń
      jak najszybciej!!!Pozdrawiam Ewa
      P.s ja mialam otwierany brzuch bo laparoskopijnie nikt nie chcial go
      usuwać.Zycze powodzenia

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka