vogue22 29.11.05, 16:24 prosze o rade gdzie mozna kupic łóżeczko dla dzidzi i jakie bylo by najwygodniejsze dla niej czekam na opowiedzi kazda rada sie przyda bo jesli chodzi o łóżeczka jestem zielona pozdrawiam mamuski Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kaczucha24 Re: ŁÓŻECZKO DLA DZIDZI JAKIE I GDZIE ???? ODPISZ 29.11.05, 17:28 Masz do wyboru dwa rodzaje łóżeczek: drewniane lub kojec. Zdania na ten temat są podzielone. Kojec jest napewno mięciutki i nie grozi dziecku uderzenie czy w drewniane szczebelki ale za to dziecko nie będzie mogło z niego samo wychodzić. Osobiście wybrałam drewniane gdyż według mnie posiada więcej zalet tj. trzy poziomy wysokości co napewno jest pomocne gdy ciężko Ci będzie się schylać, wyjmowane szczebelki, ew. funkcja kołyski. Najlepsze są w kolorze naturalnym czyli sosnowym, gdyż dzidziuś lubi poźniej je obgryzać. Bardzo duży wybór łóżeczej jest na allegro ale możesz też zajrzeć na strony internetowe takich firm jak Klupś, Radek, Drewex, Gluck. Mają swoje sklepy w całej Polsce i bardzo duży wybór, także życzę powodzenia. Odpowiedz Link Zgłoś
kokons Re: ŁÓŻECZKO DLA DZIDZI JAKIE I GDZIE ???? ODPISZ 29.11.05, 17:50 kaczucha24 napisała: Najlepsze są w kolorze naturalnym > czyli sosnowym, gdyż dzidziuś lubi poźniej je obgryzać. No urocze, przeciez wszystkie lozeczka bez wzgledu na kolor sa malowane bezbarwnie lub na jakis kolor i tu kwestia czy bedzie sosnowe nie ma znaczenia a raczej fakt by mialy certyfikaty, no ale wszystkie znane firmy je maja! Lozeczko: - przede wszystkim nie powinno stac na przeciagu i przy zrodle ciepla wiec musisz wiedziec gdzie je postawic i dobrac odpowiedni jego wymiar i tak najmniejsze sa Ikeowskie, standard to 60*120, no i wieksze ktore czesto mozna przerobicna lozko dla dziecka to 70*140 - bardzo wygodne sa lozeczka o trzech poziomach, zeby nie schylac sie na dno przy noworodku itd. - przydatne gdy dziecko juz moze samo wychodzic jest funkcja wypinanych szczebelkow i warto o niej pomyslec przy zakupie - lozeczko moze byc wyposarzone w szuflade przydatna w mniejszych pomieszczeniach do trzymania w niej dodatkowej poscieli, ubranek czy zabawek dziecka, no ale takie lozeczka sa o ok. 100 zl drozsze - wazny jest dobry twardy materacyk, moze byc z pianki ale dla noworodkow poleca sie te z warstwa kokosowo (do 3 msc)-gryczana (od 3 msc), sa w rozmiarach pasujacych do lozeczka A lozeczka mozesz kupic w wiekszosci sklepow z wyposazeniem dla dzieci oraz na stronach internetowych najpopularniejszych firm: Klupś, Radek, Drewex, Gluck - tam tez znajdziesz adresy konkretnych sklepow z ktorymi wspolpracuja i mozesz wtedy dane lozeczko zobaczycna zywo Powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś
ledzeppelin3 Re: ŁÓŻECZKO DLA DZIDZI JAKIE I GDZIE ???? ODPISZ 29.11.05, 17:58 Mam Drewex Kubę II- jestem bardzo zadowolona. 3 poziomy, wypinane szczebelki, ładne, sosnowe, cena nieporażająca. Odpowiedz Link Zgłoś
maretina Re: ŁÓŻECZKO DLA DZIDZI JAKIE I GDZIE ???? ODPISZ 29.11.05, 18:01 mam RADEKVII klupsia. z szuflada, sosnowe, wyjmowane dwa szczebelki, dwa poziomy do spania. jestesmy zadowoleni Odpowiedz Link Zgłoś