magic1975 10.12.05, 18:05 To 5tc i prawie calodobowe , niepozwalajace normalnie funkcjonowac nudnosci (nie wymioty)... Jak to dlugo moze potrwac i prosze o rady jak z tym zawalczyc? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
rivia Re: nudnosci 10.12.05, 19:50 witam-mnie nic -ani cola ani sok pomaranczowy,orzechy migdaly..cały czas mi "nudno".Dopiero herbata imbirowa z zielarskiego parzona a potem zmrażana w lodówce złagodziła-ale nie usuneła- problem.Sprobuj co masz do stracenia?Herbata imbirowa z Herbapolu i bez cukru na zimno.Zycze powodzenia.\ Odpowiedz Link Zgłoś
magic1975 Re: nudnosci 10.12.05, 20:01 Dzieki za rade! Mieszkam w Holandii, wiec polski Herbapol odwiedze dopiero w swieta, ale wlasnie tez slyszalam cos o imbirze i zakupilam tu w "zdrowej zywnosci" taki sproszkowany imbir, tylko jak to pic ?, moze do herbaty zwyklej dosypac? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
kubas2001 Re: nudnosci 10.12.05, 19:49 Ja również męczyłam się całe 3 miesiące i nic mi nie pomagało po prostu przeczekałam na zwolnieniu. Pozdrawiam. 21tc Odpowiedz Link Zgłoś
vanilia25 Re: nudnosci 10.12.05, 20:43 u mnie do 11tc trwalo to i ciagnelo sie i nic nie pomagalo. no moze troszke to, rano zanim wstalam z lozka zjadlam kanapke z maselkiem i lezalam potem z 10 minut, trudne bylo to do wykonania gdy spieszylam sie do pracy. Odpowiedz Link Zgłoś
amilos Re: nudnosci 10.12.05, 20:54 ja zaczynam 25 tydz. i nadal rano mam nudności. Nie dopuszczaj do uczucia głodu, bo to jeszcze nasila nudności. Mi pomaga w najgorszym wypicie soku jabłkowego (chyba chodzi o kwasne) lub zjedzenie banana - zapycha żolądek. Lekarz poradził mi witaminę B1. Trzymaj sie, może u Ciebie nie będzie to tyle trwało Odpowiedz Link Zgłoś
clio1979 Re: nudnosci 11.12.05, 19:23 Mi pomagały duże ilości wody, również gazowanej. Zjedz suchej bułki zanim wstanuesz. PZDR! Odpowiedz Link Zgłoś
zurek7777 Re: nudnosci 11.12.05, 20:42 Witam Zaczynam 23tc. Do końca 3 miesiąca miałam całodniowe nudności i wymioty. Nie pomagało nic tylko leżenie. Wynik 8 kg na minusie. Na początku 4 miesiąca wszystko ustało z dnia na dzień. Niektórym pomaga imbir. Spróbuj. Jesli nie podziała trzeba uzbroic sie w cierpliwość. Odpowiedz Link Zgłoś
emikap1 Re: nudnosci 12.12.05, 15:41 Hej! Ja też miałam takie nudności całodobowe, czasami nie mogłam wytrzymać, jak chciałam się zmusić i zwrócić to nic nie chciało lecieć. Teraz jestem w 9tc z usg a w 11 tc z OM. Nudności są ale o mniejszej częstotliwości. Jest już 2/3 lepiej. Najgorzej jest rano. Pozdrawiam, trzymaj się! Odpowiedz Link Zgłoś