Dodaj do ulubionych

amniopunkcja??!!

13.12.05, 13:31
proszę o pomoc- rady musze przeprowadzić badanie prenatalne -inwazyjne -
amniopunkcja - doradzili mi lekarze żeby to przeprowadzić w CENTRUM ZDROWIA
MATKI u dr Ałaszewskiego lub dr Dudarewicza - nie wiem co mam zrobić , który
ma lepsza opinię. ja mieszkam na południu w okolicach n.targu a w krakowie
nie ma takich specjalistów -
PROSZĘ doradźcie co mam zrobić
dzieki
Obserwuj wątek
    • joanna1668 Re: amniopunkcja??!! 13.12.05, 14:13
      Ja mialam robiona amniopunkcje i nie bylo tak strasznie.Badanie jest troche
      nieprzyjemne,ale i nie bardzo bolesne.To raczej takie dziwne uczucie.Wynik
      mialam juz po 2 tyg.Na szczescie wszystko wyszlo dobrze.Dowiesz sie tez jaka
      bedzie plec dziecka.Pewne na 100%.Badanie robilam w IMiD w Warszawie.Pozdrawiam
    • jpuz Re: amniopunkcja??!! 13.12.05, 14:43
      Ja miałam amniopunkcje w ICZMP w Łodzi robioną przez Dudarewicza, super lekarz
      i super człowiek, wspaniała opieka. Polecam. I to wszystklo w ramach NFZ.
      Jechalam do Łodzi az z Gdyni mimo ze moglam to robic u nas na Akademii
      Medycznej. Moj lekarz prowadzacy powiedzial mi "jakby to byla moja ciaza to bym
      jechal do Łodzi". To mi wystarczylo zeby podjac decyzje.
      A badanie nie jest takie straszne.

Pozdrawiam
      • skaza10 Re: amniopunkcja??!! 13.12.05, 15:08
        dzieki
        ma termin na poniedziałek - tylko duży dylemat czy robić u Dudarewicza czy też
        Ałaszewskiego ?
        • jpuz Re: amniopunkcja??!! 13.12.05, 15:35
          Dudarewicza zanm i moge polecic, Alaszewskiego niestety nie
          • skaza10 Re: amniopunkcja??!! 13.12.05, 18:31
            dzięki, może uda mi sie otrzymać jakąś opinie o Ałaszewskim
    • tozurek Re: amniopunkcja??!! 14.12.05, 10:28
      Hej, ja miałam w ICZMP amniopunkcję w poniedziałek. Właśnie leże po niej w
      domu, bo kazali mi się oszczędzać. Ja rozmawiałam z Ałaszewskim. Fajny facet,
      wszystko tłumaczy. Zresztą cała obsługa tam jest super. Miał mi robić
      Ałaszewski ale że akurat były nas dwie i inny trochę młodszy zajmował się drugą
      pacjnetką to w rezultacie ten drugi mi robił. Był już ubrany, ja czekałam
      zapytał się czy robi mi to różnicę czy nie. Na mnie tam wszyscy robią wrażenie
      doskonałych profesjonalistów. Zrobił szybko. Jestem histeryczka - strasznie
      boję się bólu i pobranie krwi to dla mnie stres ale muszę powiedzieć że mnie to
      nie bolało. Uczucie jest takie jakby ktoś Cię wykałaczką dziabnął w brzuch.
      Zresztą i tak patrzysz w monitor więc nie zauważasz nawet kiedy się to dzieje.
      Całośc trwa może z 4 minuty... Oczywiście trzeba się przygotować na pół dnia w
      szpitalu - najpierw wyciągnąć karte w rejestracji do której jest kolejka i
      niezbyt mił Panie, potem wywiad, potem konsultacja i badanie ginekologiczne,
      potem sam zabieg i po nim trzeba z 2 godziny odleżeć w tzw "pokoju dziennego
      pobytu" i tyle. Jak coś więcej chcesz wiedzieć to jestem on line.
    • to_moj_login Re: amniopunkcja??!! 14.12.05, 18:29
      czesc!
      ja mialam miesiac temu aminopunkcje w krakowie w Koperniku. Przeprowadzal mi ja
      dr. Sajewicz - uwazam ze super fachowiec i na dodatek mily. Balam sie jak
      cholera, bylo nieprzyjemnie ale szybko i sprawnie. wyniki mialam po 10 dniach.
      najgorszy byl chyba strach przed samym zabiegiem, ktory nakrecal cale moje
      zestresowanie no i koszmarnie wspominam czas czekania na wyniki - zylam jak w
      letargu, panicznie sie balam. Na szczescie wszystko wyszlo ok! Podobno tylko
      ok. 5% wyników wychodzi pozytywnych (tzn. stwierdzenie nieprawidlowosci
      genetycznych plodu). Nie wiem skad masz informacje ze w Krakowie nie ma takich
      specjalistow - ja bym nie jechala do lodzi.
      zycze zeby wszystko dobrze sie skonczylo dla Ciebie i dla dzidzi!
      pozdrawiam, anka
    • mamuska1980 Re: amniopunkcja??!! 15.12.05, 16:40

• aaa-81a Re: amniopunkcja??!! 12.08.15, 23:44
      Dla osób, które teraz rozważają amniopunkcję, chciałam dodać, że dr Dudarewicz faktycznie robi to bardzo profesjonalnie. U mnie trwało to dosłownie minutę (leżałam i liczyłam sobie od 1 do 10, żeby się nie denerwować i tak odliczyłam ok 6 razy). Wg poprzednich wpisów już 10 lat temu miał w tym wprawę. I nadal ma.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka