monia853 24.02.06, 10:55 hej jestm w 14 tygodniu ciąży i zastanawiam się czy zacząć puszczac maleństwu muzykę relaksacyjną? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kosmitka06 Re: od kiedy słuchać muzyki relaksacyjnej? 24.02.06, 12:15 Ja praktycznie jak tylko dowiedziałam się o ciązy to zaczełam jej słuchac. Ale nie robiłam tego z musu tylko po prostu lubie. Pamietaj tez, że jezeli chodzi o muzyke relaksacyjna to nie nalezy do niej tylko Bach, czy Chopin ale zarówno taka która Ciebie uspokaja i taka którą Ty preferujesz i przy której się dobrze czujesz. Ja może zaczelam od 10-12 tyg. Słuchałam jej w wolnych chwilach, kiedy robiłam jakieś prace domowe. A czy pomogła??? Okaze się już niedługo Pozdraw Odpowiedz Link Zgłoś
zgielk Re: od kiedy słuchać muzyki relaksacyjnej? 24.02.06, 12:27 młode chyba jeszcze nie słyszą powinna wystarczyć muzyka, która Tobie sprawia przyjemność piszę to po trosze dla siebie bo pisków delfinów nie wytrzymam, wolę Zeppelinów hm... Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: od kiedy słuchać muzyki relaksacyjnej? 24.02.06, 12:39 mam nadzieję, że jak nawet słyszą, to nie rozumieją. mój ulubiony kawałek w ciąży (i nie tylko) to "głupia peezdo" Kultu. mnie to bardzo relaksuje, męża też, także mała z naszymi genami na pewno zadowolona. Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa jezusie 24.02.06, 12:34 myslalam ze ta fala glupoty odejdzie razem z zimą, ale nie. nie nie Odpowiedz Link Zgłoś
llilly Re: Lipcowej puszczać trzeba relaksacyjną 24.02.06, 13:40 Tak tak, może delfiny coś by tu poradziły )))))) Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa invicta 24.02.06, 14:56 przeciez wiesz ze to durne pytanie to chyba 5 letnie dziecko wie że muzyki mozna sluchac niezaleznie od tego czy się jest w ciązy i jesli sie jest to niezaleznie w ktorym tygodniu takie pytania ze rece i spodnie opadaja.... Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: invicta 24.02.06, 15:52 ale jak się zacznie nie daj Boże za wcześnie, ha? pewnie mozna zaszkodzić! Odpowiedz Link Zgłoś
18_lipcowa Re: invicta 24.02.06, 16:26 moreno500 napisała: > ale jak się zacznie nie daj Boże za wcześnie, ha? pewnie mozna zaszkodzić! no chociaz jedna osoba zrozumiala glupotę tego pytania ) Odpowiedz Link Zgłoś
lalhuna zakładając jednak.. 24.02.06, 16:35 a ja chciałam powiedzieć, że być może założycielka tego postu nie zadała aż tak głupiego pytania. sama zastanawiałam się nad tym,i w sumie mam taki zamiar, żeby np zasypiając - albo, wiedząc że dziecko we mnie właśnie jest spokojne i zasypia - żeby w takim momencie słuchać CZEGOś, nawet pozytywki,żeby dziecko zapamiętało ten dźwięk. i potem zasypiało automatycznie, kiedy go usłyszy. Odpowiedz Link Zgłoś
moreno500 Re: invicta 24.02.06, 16:41 to powodzenia, jak zakończysz badania to wyniki ogłoś na forum Odpowiedz Link Zgłoś
lalhuna Re: invicta 24.02.06, 16:45 ha,a jakis czas temu ktoś pisał o ty na forum!! i nie pamiętam,jaki był temat, ale podobno dziecko uspokajało się od pozytywki deedle dudes!! Odpowiedz Link Zgłoś