Dodaj do ulubionych

35tc Macie już wyprawkę?

13.03.06, 22:22
Jestem w 35tc i zastanawiam się czy powinnam już mieć wyprawkę. Mam już
trochę ciuchów , kosmetyków, ostatnio kupiłam też łóżeczko i pościel do niego
ale nie mam jeszcze wielu rzeczy dla siebie, takich jak koszula nocna czy
szlafrok do szpitala. Wózka też jeszcze nie mam ale z tym chyba zaczekam do
przyszłego miesiąca.
Obserwuj wątek
    • marychna31 Re: 35tc Macie już wyprawkę? 13.03.06, 22:45
      Kaczucha - a znasz to forum:
      forum.gazeta.pl/forum/71,1.html?f=32870
      Jesli nie, to zapraszamsmile

Myślę, ze warto skompletować torbę do szpitala, zeby się nie denerwowaćsmile
      Mnie do kącika mojego synka też jeszcze paru rzeczy brakuje ale torbę już mam.
      A w niej:

Dwie koszule nocne, rozpinane z przodu
      szlafrok
      miniaturki kosmetyków dla mnie
      majtki jednorazowe i podkłady (kupiłam na allegro)
      2 ręczniki

Dla synka: dwie czapeczki, dwie pary skarpeteczek, nakładki na lapki,
      pieluszki jednorazowe, oliwkę (skompletowane według porad położenj ze szpitala,
      gdzie zamierzam rodzić).

Pzdr.
      • grubaska20 Re: 35tc Macie już wyprawkę? 13.03.06, 22:56
        ja też dość późno zabierałąm się za kompletowanie swoich rzeczy do szpitala,
        ale to moje "dość późno": to był włąśńie jakiś 35, 36 tydzień. do dzieła
        kochana!wink
      • tucik Re: 35tc Macie już wyprawkę? 14.03.06, 11:08
        rety, ja nic nie mam oprócz kilku ciuszkówsad a to 28 tydzień...mąż mnie cały
        czas wstrzymywał bo mamy dostać wieksza gotówke iz tego zaplanował ze zrobimy
        całą wyprawkę; ja się ytroszkę smucę bo już brzuch coraz większy, gdziekolwiek
        pójde to po godzinie -dwóch chodzenia jest mi już ciężko i słabo i co chwila
        siku...nie wiem czy to dobry pomysł, że tak długo podkładamy tą wyprawkę, nie
        wspomne że nie ma tez nic dla siebie do szpitala (oprócz laktatora) no i chcemy
        jeszcze kilka mebli kupić...ech
    • ruby11 Re: 35tc Macie już wyprawkę? 13.03.06, 23:26
      Zaczynam 35 tydzien w piatek.Jak narazie mam tylko wozek,fotelik do samochodu
      wyposazenie lozeczka.Mebelki do pokoju dla malenstwa przywiaza dopiero w srode
      za tydzien.Wybieram sie na zakupy w piateksmile))
      Tak sobie mysle ze mam jeszcze troszke czasu...miejmy nadzieje ze sie nie myle.
      Oprocz tego trwa remont mojego nowego mieszkania i mam nadzije ze zdaze sie tam
      wprowadzic zanim malutki faficzek pojawi sie na tym swieciesmile))
      Jak ogolne samopoczucie dziewczynki????
    • edyta.zan Re: 35tc Macie już wyprawkę? 14.03.06, 04:46
      34 tc i mimo, ze jeszcze nei mam mlozeczka i duuzej ilosci drobiazgow to dla
      siebie mam juz odlozone rzeczy do szpitala.
      Ale to dlatego, ze w 26 tc jak dostalam skurczow i skierowanie, to najbardziej
      sie rozplakalam, ze nie mam szlafroka.
      Tak wiec ja jestem za radzeniem, ze kilka rzeczy odlozonych dla siebie do
      szpitala, to lepiej miec nawet od poczatku ciazy.
      • laurka112 Re: 35tc Macie już wyprawkę? 14.03.06, 07:19
        Myślę, że najwyższa pora dokupić już wszystko, ale przede wszystkim
        skompletować torbę dla siebie, bo nigdy nic nie wiadomo.
        Miłych zakupów smile)
        • guderianka Re: 35tc Macie już wyprawkę? 14.03.06, 08:21
          ja zaczełam 38 i mniej wiecej od 8tygodni mam spokoj bo mam juz wszystko-
          wszystkie ciuszki poprasowane,poprane,spakowane i czekają. i dobrze-bo jak bym
          teraz miała stac przy desce i prasowac albo biegac za kupnem wyprawki ...brrr.
    • mi_lamaj Re: 35tc Macie już wyprawkę? 14.03.06, 10:29
      wózek kupię, jak się dziecko urodzi, choć kasa odłożona od wesela...ale nie mogę
      się zdecydowacbig_grin a potem będę musiała

do szpitala skompletowałam rzeczy parę dni temu- koniec 37 tc, choć skurcze
      miałąm od 26 tc
      w razie czego szpital daje koszule i podkłady, leżałam dwa razy i sie
      wyluzoawałam- kobiety nie miały ze sobą plecaków ze stelażem, rodziły w
      szpitalnych i przeżyły...najwazniejsze, zeby z dzieckiem ok, o rzeczy materialne
      nie ma sie co martwićtongue_out ktoś potem może coś dokupić i dowieźć
      • jaonna1 Re: 35tc 14.03.06, 10:58
        mam już prawie wszystko brakuje mi laktatora-nie wiem na jaki sie zdecydować i
        przescieradła do łóżeczka. fotelika do auta też nie mam ale to mamy dostać w
        prezencie jak sie urodzi. torba też spakowana ale nie do końca
    • kasiulka82 Re: 35tc Macie już wyprawkę? 14.03.06, 11:09
      Ja czekam na ostatnie przesyłki, a musimy jeszcze tylko kupić produkty do
      pielęgnacji pępuszka, pieluszki i termometr. Dzisiaj może kupimy wózek. Zacznę
      się pakować za jakieś 3 tygodnie.
    • megi616 Re: 35tc Macie już wyprawkę? 14.03.06, 13:30
      Ja mam już wózek,łożeczko,część ubranek i dla siebie rzeczy do szpitala.Resztę
      mam zamiar dokupić w tym tygodniu,bo potem to już bedzie mi ciężko łazić po
      sklepach.Teraz się męczę a co mówić za tydzien lub dwa??
      • mamamarti Re: 35tc Macie już wyprawkę? 14.03.06, 13:44
        A ja właśnie zaczęłam 38 tydzień i od tygodnia, czyli od 37 tyg. mam juz spakowaną torbę do szpitala, choc pamiętam, że przy pierwszym dziecku, kiedy zaczęły sie pierwsze skurcze, dopakowywałam spokojnie jeszcze najpotrzebniejsze rzeczy, tak to wolno trwałosmile.Myslę, że trzeba najpierw przygotowac rzeczy dla siebie,bo dla Bobasa często w wielu szpitalach przynosi się ciuszki na wypis, a to juz moze ktos doniesc. Ja w torbie mam: dwie koszule nocne rozpinane z przodu, dwie koszulki typu T shirt, bo zamierzam rodzic w wodzie, ale spokojnie w szpitalnych tez mozna, dwa ręczniki (zastanawiam sie nad jeszcze jednym), żel pod prysznic i szampon,kosmetyki (dezodorant, pasta do zębów, szczoteczka, grzebień), podpaski maxi(trzy paczki), majtki jednorazowe i bawełniane, stanik do karmienia. Jeszcze musze kapcie i klapki pod prysznic dac, szlafroczek.I nic mi sie nie przypomina, ale dokumenty muszą byc. a dla dzidzi pampersy malutkie i chusteczki nawilzone.
    • gluszek3 Re: 35tc Macie już wyprawkę? 15.03.06, 23:49
      Ja jestemw 30 tygodniu i mam wszystko oprócz:
      wózka
      łóżeczka ia materacyka
      rzeczy z apteki (spirytus, Bepanthen, sól fizjologiczna, paracetamol w
      czopkach, spirytus)
      pieluch tetrowych i flanelowych
      musze dla sibie jeszcze kupić koszule do karmienia i biustonosz
      nie mam jeszcze mebelków do pokoju dzidzi ale licze że w ciągu 3-4 tydogni
      zamknę cały temat.
      teraz mam wielki brzuch a co dopiero za miesiac czy półtorej - nie wyobrazam
      sobuie wtedy latania po sklepach ze spinająca sie macica i wybierania
      wszytskiego.....
      Pozdrawiam i życzę milego kompletowania wyprawki
    • asia06 Re: 35tc Macie już wyprawkę? 16.03.06, 02:24
      Wystarczą ci podstawowe rzeczy dla dziecka, resztę kupi mąż, mama, koleżanka po
      porodzie. Przynajmniej będziesz wiedzieć jaki rozmiar.
      Dla siebie nic specjalnego nie kupowałam. Używałam tego, co miałam.
    • lila_m Re: 35tc Macie już wyprawkę? 16.03.06, 07:18
      Mam już kupione ubranka, dwa komplety na 56, kilka na 62 no i większe (bo jak
      podobało mi się coś ładnego to kupowałam smile ). Kołyska już stoi w pokoju i się
      wietrzy, pościel kupiona, kocyk, kosmetyki, przewijak. Brakuje mi tylko parę
      drobiazgów, np. laktatora i biustonosza do karmienia oraz czegoś na pępuszek i
      ciemiączko. Tydzień temu byłam w Smyku, co prawda byłam ciepło ubrana, niemniej
      zrobiło mi się prawie słabo i musiałam uciec. Cieszę się że nie zostawiałam
      sobie całych zakupów na teraz, tylko stopniowo kupowałam to co mi się podobało
      w różnych sklepach i miastach. Spakowałam do połowy torbę i przygotowałam listę
      rzeczy, które się jeszcze muszą wniej znaleźć. Wolę być wcześniej
      przygotowana smile

pozdrawiam, Lila
      • milena96 Re: 35tc Macie już wyprawkę? 16.03.06, 08:53
        ja jestem w 37-38 tc i nie mam jeszcze nic oprócz torby dla mnie i łóżeczka w
        planach dla bobaska.słyszałam że nie powinno sie kupować wózka przed
        dzidziusiem!
        • aska_ou Re: 35tc Macie już wyprawkę? 16.03.06, 09:04
          Torbe do szpitala to juz dawno powinnas miec gotową smile) Reszta moze poczekac ale
          ty sie lepiej przygotuj smile
    • mfka Re: 35tc Macie już wyprawkę? 16.03.06, 09:29
      35 tydzień i mam już wszystko. Własnie wczoraj złożyliśmy komodę i łóżeczko.
      Teraz będzie można wyprać ciuszki i czekać...
    • czarna83 Re: 35tc Macie już wyprawkę? 16.03.06, 11:26
      kaczucha24 witaj ja juz mam wszystko zrobione od 31 tyg nie chcialam czekac bo
      nie wiadomo czy maluszkowi by sie nie spieszylo.torba tez juz
      spakowana.pozdrawiam
      • aska_ou Re: 35tc Macie już wyprawkę? 16.03.06, 11:38
        Jestem w 28 tc i mam tylko kilka rzeczy ale do 32 tc planuję zakupić niemal
        wszystko i przygotować torbę do szpitala smile
        • 0902b Re: 35tc Macie już wyprawkę? 16.03.06, 11:55
          Jak czytam co wy zabieracie ze sobą do szpitala, to mam wrażenie że chcecie tam
          siedzieć tydzień. Stos kosmetyków, niektóre biorą suszarki. Ja po pierwszym
          porodzie nie byłam w stanie iść zrobić siku, bo jak siadałam na łóżku to miałam
          ciemno przed oczami, a co dopiero brać przysznic, myć i suszyć włosy. Przecież
          jak poród jest bez komplikacji to na drugi dzień wychodzi się do domu. A jak ma
          się leżeć dłużej to mąż doniesie potrzebne rzeczy.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka