wiola2206 07.04.06, 10:08 Mam obrzęki na nogach.zwłaszcza w okolicy kosytek.jestem w 33 tygodniu ciąży mój lekarz chce mnie połozyć do lekarza.ja niewiem czy to jest konieczne.Pomóżcie.Proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ba_warka Re: obrzęki 07.04.06, 10:26 Rozumiem,że do szpitala dr chce Cię położyć) W niektórych przypadkach to jest konieczne.Dr podejrzewa zatrucie ciażowe- gestozę. Prawdopodobnie w szpitalu będziesz musiała robić dobową zbiórkę moczu (dostaniesz pojemniczek z podziałką i będziesz musiała zapisywać ile siusiasz no i ile wypijasz oczywiście). To nic strasznego tylko najgorzej jest w nocy-chodziłam z kartką i długopisem do toalety! Czasami lepiej jest "dmuchać na zimne". Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
wiola2206 Re: obrzęki 09.04.06, 11:34 dzieki za odpowiedź.Mój lekarz twierdzi ze wyniki mam dobre to jak moze być jakies zatrucie? Ale jeszcze raz dziękuje uspokoiłaś mnie troche. Odpowiedz Link Zgłoś
studentka_poloznictwa Re: obrzęki 10.04.06, 08:41 obrzęki w ciąży zdarzają się dość często, ale jeśli dochodzą inne niepokojące objawy, np.wysokie ciśnienie tętnicze krwi i białkomocz, może to swidczyć o nadciśnieniu indukowanym ciążą, niezdjagnozowane i nie leczone jest bardzo niebezpieczne... Myślę, więc że lekarz kierując do szpilata, chcę wykonać niezbędne badania i mieć panią pod stałą obserwacją przez parę dni, pozwoli to na dokładne ustalenie przyczyny obrzęków... Odpowiedz Link Zgłoś
wiola2206 Re: obrzęki 11.04.06, 14:37 dowiedziałam sie że to może byc zatrucie albo dzidzia lezy na wątrobie.Jeśli jest tak ułożona to podobno moge mieć cesarke czy ktoś już to miał.Pomóżcie bo bardzo się boje. Odpowiedz Link Zgłoś
sja75 Re: obrzęki 11.04.06, 17:46 na watrobie?moze byc ucisk co najwyzej.dziecko moze jeszcze zmienic pozycje 100razy.problemem który bedzie wskazaniem do cc jest gestoza czyli to zatrucie ciążowe.jesli wystepują 2 z 3objawów(nadciśnienie,obrzeki,białkomocz)stwierdza sie geztoze-to moze zagrażać zyciu i zdrowiu matki i dzieckadlatego wykonuje sie cc.najlepiej posłuchac lekarza! Odpowiedz Link Zgłoś
wiola2206 Re: obrzęki 12.04.06, 19:53 Ja ma tylko obrzęki i żadnych z tych objawów które podałas wiec może to nie zatrucie, ale posucham lekarza i zrobie co bedzie słuszne.dziekuje za odpowiedx. Odpowiedz Link Zgłoś