07.04.06, 10:08
Mam obrzęki na nogach.zwłaszcza w okolicy kosytek.jestem w 33 tygodniu ciąży
mój lekarz chce mnie połozyć do lekarza.ja niewiem czy to jest
konieczne.Pomóżcie.Proszę.
Obserwuj wątek
    • ba_warka Re: obrzęki 07.04.06, 10:26
      Rozumiem,że do szpitala dr chce Cię położyćsmile)

W niektórych przypadkach to jest konieczne.Dr podejrzewa zatrucie ciażowe-
      gestozę.
      Prawdopodobnie w szpitalu będziesz musiała robić dobową zbiórkę moczu
      (dostaniesz pojemniczek z podziałką i będziesz musiała zapisywać ile siusiasz
      no i ile wypijasz oczywiście).
      To nic strasznego tylko najgorzej jest w nocy-chodziłam z kartką i długopisem
      do toalety!
      Czasami lepiej jest "dmuchać na zimne".
      Pozdrawiam
      • wiola2206 Re: obrzęki 09.04.06, 11:34
        dzieki za odpowiedź.Mój lekarz twierdzi ze wyniki mam dobre to jak moze być
        jakies zatrucie? Ale jeszcze raz dziękuje uspokoiłaś mnie troche.
    • studentka_poloznictwa Re: obrzęki 10.04.06, 08:41
      obrzęki w ciąży zdarzają się dość często, ale jeśli dochodzą inne niepokojące objawy, np.wysokie ciśnienie tętnicze krwi i białkomocz, może to swidczyć o nadciśnieniu indukowanym ciążą, niezdjagnozowane i nie leczone jest bardzo niebezpieczne...
      Myślę, więc że lekarz kierując do szpilata, chcę wykonać niezbędne badania i mieć panią pod stałą obserwacją przez parę dni, pozwoli to na dokładne ustalenie przyczyny obrzęków...
      • wiola2206 Re: obrzęki 11.04.06, 14:37
        dowiedziałam sie że to może byc zatrucie albo dzidzia lezy na wątrobie.Jeśli
        jest tak ułożona to podobno moge mieć cesarke czy ktoś już to miał.Pomóżcie bo
        bardzo się boje.
        • sja75 Re: obrzęki 11.04.06, 17:46
          na watrobie?moze byc ucisk co najwyzej.dziecko moze jeszcze zmienic pozycje
          100razy.problemem który bedzie wskazaniem do cc jest gestoza czyli to zatrucie
          ciążowe.jesli wystepują 2 z 3objawów(nadciśnienie,obrzeki,białkomocz)stwierdza
          sie geztoze-to moze zagrażać zyciu i zdrowiu matki i dzieckadlatego wykonuje
          sie cc.najlepiej posłuchac lekarza!
          • wiola2206 Re: obrzęki 12.04.06, 19:53
            Ja ma tylko obrzęki i żadnych z tych objawów które podałas wiec może to nie
            zatrucie, ale posucham lekarza i zrobie co bedzie słuszne.dziekuje za odpowiedx.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka