Dodaj do ulubionych

czkawka u dzidziusia

27.04.06, 10:47
dziewczyny jestem w 36tc, mój dzidziuś ma bardzo często czkawkę 2-3 razy
dziennie.Czy to jest normalne?czy wsze maleństwa też tak mają?
Obserwuj wątek
    • mage2 Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 10:55
      Tak to normalne, moj tez ma czesto czkawke nawet 4 razy dziennie. Jestem w 35tc.
    • zu2ka Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 10:57
      Mój Młody ma czkawkę od 30 tc. tak 2 razy dziennie. To normalne i nic się z
      dzidziusiem złego nie dzieje, pytałam o to swojego gin. Podobno jak się urodzi
      to może miec problemy z ulewaniem - ale to opinia zasłyszana i nie wiem ile w
      tym prawdy. Nie martw się! Pozdrawiam
      • tweety_bird Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 11:02
        Mój maluch też miał czkawkę w brzuchu smile Teraz też ją miewa dosyć często.
      • mathiola Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 11:51
        Eeee, chyba nie jest to prawda. Moj synek mial czkawke w brzuszku notorycznie,
        a po urodzeniu nie wiem czy mi z raz ulal...
        • javert Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 12:23

Moja druga córeczka miała czesto czkawkę gdy byla jeszcze w brzuszku i teraz, 2
          tyg. po urodzeniu tez czesto ma i problemy z ulewaniem..... ale nie wiem czy
          łaczyc te fakty, a poza tym to nic groznego (czkawka). Pozdr.
          • mamadacja Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 12:46
            Mój też miał czkawki bardzo częste w brzuchu a na świecie zewnętrznym nie ulewał
            nigdy. Teraz ma 4 latka i nawet czkawki ma rzadkosmile
        • annabed74 Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 18:54
          jestem w36tc, moja corcia ma regularnie czkawke, codziennie okolo 22-23. nie
          jest to najfajniejsza rzecz,wole jak sie rozpycha...
    • gosiuls Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 13:15
      a ja czytałam, że ta czkawka jest dzidziusiowi potrzebna, aby ćwiczył mięśnie
      wewnątrz.. chyba te związane z oddychaniem, więc ona mu tak naprawdę nie
      szkodzi, a raczej pomaga smile)
      pozdrowionka
      • a.ziolkowska Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 14:44
        ojoj a podpowiedzcie jeszcze jak ta czkawka si eobjawia w brzuchu..czy wy ją
        czułyscie czy np. na usg lekarz to wykrywal..
        pozdr.Ola
        • mathiola Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 18:57
          To sie czuje. Takie regulare pukanie w brzuchu, nie ruchy, nie skurcze tylko
          wlasnie pukanie, czeste dosyc.
    • sabiptysia Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 14:50
      Jasne!!! Moj maly ma jeszcze czesciej a pierwszy synek mial nawet kilkanascie
      razy na dobe! Ciesz sie, bo dziecko w ten sposob trenuje plucka i przepone big_grin
    • liwilla1 Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 15:48
      moj synek tez notorycznie ma czkawke, co prawda nie liczylam nigdy ale zawsze
      przynajmniej kilka razy dziennie. smieszne jest to czkanie smile)) wlasnie przed
      chwila przestal
      dziecko ma ponoc ta przypadlosc, gdy sie za szybko napije wod plodowych tongue_out

tickers.tickerfactory.com/ezt/d/1;20704;116/st/20060605/k/6b73/preg.png
    • gosika78 Re: czkawka u dzidziusia 27.04.06, 18:51
      Ja juz mojej małej chciałam dać na imię Czkawka smile Najgorzej, że jak dostanie (a często to się zdarza) to się denerwuje, wybudza i zaczyna masakrować mój i tak już biedny prawy bok...
    • dotkak Re: czkawka u dzidziusia 28.04.06, 15:08
      Oj Matinek miał kilka razy dziennie czkawkę (w zależności jak często jadłam coś
      słodkiego, a jadłam w OGROMNYCH ilościach) i tak do samego końca, chyba w
      czasie porodu już nie czkał, ale w czasie ciąży wiecznie. I to jest normalne.
      Teraz jest dużym silnym chłopcem czasem miewającym czkawki..
    • carrie_anne Re: czkawka u dzidziusia 28.04.06, 15:45
      ja jestem w 21 tc i moj maluszek tez ma juz czkawke...fajne uczucie jak cos tam
      sie dziejesmile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka