Dodaj do ulubionych

Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliwych

11.05.06, 11:32
Nie wytrzymałam i dzisiaj zrobiłam test cztery dni przed terminem @. Bardzo
chciałam wiedzieć czy jestem w ciąży, bo po pierwsze nie mogę się doczekać,
po drugie za tydzień wyjeżdżam na urlop i chciałaby przed wyjazdem
ewentualnie odwiedzić lekarza. Teraz tak się zastanawiam, czy blady, ledwo
widoczny cień drugiej kreski to nasze (mąż też test oglądał) omamy wzrokowe,
czy prawda. W związku z tym postanowiłam zrobić test z krwi i stwierdziłam,
że głupia byłam, że w ogóle kupiłam ten test ciążowy - małaby 12 zł w
kieszeni.
Obserwuj wątek
    • asia_k_19 Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 11.05.06, 11:53
      Witam
      Ja też byłam ta niecierpliwa, wyczytałam, ze est daje wynik nawet po 6 dniach
      od zapłodnienia. Minęło 6 dni (dokładnie wiem kiedy była owulacja), zrobiłam
      test, który pokazał 1 krechę. Zaraz potem dopadło mnie krwotoczne zapalenie
      pęcherza, dostałam antybiotyk, którego nie można brać w ciązy, nawet lekarz
      pytał czy nie jestem w ciąży. I co sie okazało? @ nie przyszła a pod moim
      sercem zamieszkało maleństwo, o które teraz strasznie się martwię czy wszystko
      będzie ok.
      • tappo Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 11.05.06, 12:05
        Nie martw się, wszystko będzie dobrze. Kobiety często nie wiedząc, że są w
        ciąży robią różne rzeczy, których nie wolno robić w tym stanie i rodzą piękne
        zdrowe dzieci.Pozdrawiam i powodzenia.
    • mamapatka Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 11.05.06, 12:35
      Też z mężem widziałam bardzo słabiutką druga kreskę na teście i teraz czekam do
      poniedziałku, żeby powtórzyć test. A jaki test robiłaś??? (bo ja bobo-test).
      Czy juz dzisiaj robisz badanie krwi? Daj znać jaki wynik, trzymam kciuki smile))
      • tappo Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 11.05.06, 12:42
        Ja też robiłam bobo-test. Wyniki odbieram jutro po południu. Mam nadzieję, że
        będą pozytywne.
        Powodzenia w poniedziałek
        • mamapatka Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 11.05.06, 12:45
          Trzymam mocno kciuki i daj znać jakie wyniki smile)))
          • yarpen111 Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 11.05.06, 13:33
            Ja też jak zrobiłam pierwszy test i była druga kresezka , nie mogłam uwierzyć,
            że jednak sie udało. Pani w aptece powiedziała, że jesli wyszła druga kreska to
            na 100% ciąża. W te strone testy sie nie mylą. oczywiscie Bete tez zrobilam, bo
            musiałam miec na pismiesmile
    • cookee2 Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 11.05.06, 13:36
      Ja też miałam cień 2 kreseczki i też robiłam test przed @.I dzidziuś był na
      100%.Pozdrawiam
      • buzka5 Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 11.05.06, 13:47
        Ja mam zamiar testować w poniedziałek i chciałabym zobaczyć chociaż cień
        drugiej kreseczki.To dałoby mi nadzieję smile
    • amwaw Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 11.05.06, 13:53
      Raczej dobry wynalazek bo jakbyś nie wiedziała to jesteś w ciąży a ten cień
      kreski to maluch. Bez sensu natomiast robiłaś test z krwi-miałabyś 30zł w kieszeni.
      • betti23 Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 11.05.06, 22:23
        moja 2 krecha 4 dni po niedoszlym okresie byla blada ale widoczna golym okiem-
        potwierdzilam beta i teraz 6 tydzien
    • ddanna Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 12.05.06, 06:59
      Robiłam 3 dni przed @, krecha była bladziutka - dokładnie tak ja piszesz,
      niemalże jej cień.
      Teraz 12tc smile))
    • mamapatka Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 12.05.06, 08:40
      Tappo, koniecznie daj znać jaki masz wynik. Ja trzymam wieeeelkieee kciuki smile)))
      • kraxa tez robiłam bobo test 12.05.06, 09:23
        Jakies 6-7 dni po spodziewanej miesiaczce i wyszła mi rachityczna kreska po
        czasie dłuzszym niz 5 minut, wiec przyjelam to za omam wzrokowy włąsnie. Ale
        nastepnego dnia kosmetyczka nie widzac mnie prze zjakis czas od razu
        stwierdziła "po twarzy", ze jestem w ciązy. Poleciałam na bete- i wyszedł, 4-5
        tydzień!!!
        • aga19821 Re: ja tez robiłam test 12.05.06, 10:33
          • aga19821 Re: ja tez robiłam test 12.05.06, 10:41
            umnie to wogole dziwna sprawa ponieważ w marcu miałam ostatnią miesiączke i do
            5 maja nie zastanawiałam sie dlaczego jej niema i tydzień temu zrobiłam test bo
            spojrzałam w kalendarz żę coś nie tak ale zwaliłam to na przesilenie letnie no
            i jak mówiłam tydzień temu zrobiłam test i odrazu pokazały sie dwie kreseczki
            byłam w szoku ale sie bardzo ucieszyłam w poniedziałek poszłam zrobic badanie
            tak na 100% chciałam wiedzieć i badanie potwierdziło ciąże ale lekarka była
            jakś dziwna i sie trochę przestraszyłam i wczoraj byłam u innego ginekologa
            bardzo sympatyczny opowiedzialam mu cała historię zabrał sie domnie jak
            profesjonalista okazało sie wczoraj (bo w poniedziałek tamta lekarka jak sie
            pytałam to nie umiała mi odpowiedziec ktory to tydzień )że jestem w 9 tygodniu
            następna wizyta za 4 tygodnie i bedzie usg troche pózno sie dowiedziałam o
            ciąży i mam nadzieje żę wszystko będzie ok z dzidziusiem
        • mamapatka Re: tez robiłam bobo test 12.05.06, 11:08
          kraxa, a ta druga kreseczka była taka bardzo bardzo blada?
        • natalia.brzeska Re: tez robiłam bobo test 14.05.06, 12:32
          kraxa napisała:

> Jakies 6-7 dni po spodziewanej miesiaczce i wyszła mi rachityczna kreska po
          > czasie dłuzszym niz 5 minut, wiec przyjelam to za omam wzrokowy włąsnie. Ale
          > nastepnego dnia kosmetyczka nie widzac mnie prze zjakis czas od razu
          > stwierdziła "po twarzy", ze jestem w ciązy. Poleciałam na bete- i wyszedł, 4-
          5
          > tydzień!!!

Halo halo - kosmetyczka??? Myślałam, że to ja byłam....
    • tappo Smutno mi :((( 12.05.06, 13:49
      Odebrałam wyniki BHCG i <0.100mIU/ml
      Czyli te wszystkie moje objawy (ból w dole brzucha, lekkie mdłości, powyższona
      temperatura 37,0 37,1) świadczą o jakiś innych dolegliwościach, pewnie znowu
      złapałam jakieś zapalenie, albo coś w tym stylu.
      Jest mi strasznie smutno, tak chciałam maleństwo, że oczyma wyobraźni na teście
      już zobaczyłam cień drugiej kreski.
      • mamapatka Re: Smutno mi :((( 12.05.06, 13:54
        Wielka szkoda sad No to może na urlopie się uda... Trzymam kciuki, żeby się
        udało. Pozdrawiam!
        • andzia84 Re: Smutno mi :((( 12.05.06, 14:01
          dwa razy robiłam i nic, jedna kreska, ale okresu tez nic. Potem zrobiłam
          jeszcze raz i dwie kreski, ale jedna blada. Po kilku dniach powtórzyłam i dwie
          grube krechy smile Czekam teraz na wizytę u lekarza
          • julia_30 Re: Smutno mi :((( 12.05.06, 14:09
            andzia w jakim czasie robilas te testy? i jakiej firmy? bardzo prosze o
            odpowiedz...bo ja sie boje zrobic test...narazie dopiero dwa dni spoznia mi sie
            @ pierwszy test robilam jeden dzien przed, po 13.00 obawiam sie ze mialam
            bardzo rozcieczony mocz bo duzo siusiam ale tez duzo pije....
            i oczywiscie z calego serca gratuluje!!!!
            • andzia84 Re: Smutno mi :((( 12.05.06, 14:35
              pierwszy robiłam przed oczekiwanym dniem miesiączki no i lipa, był to amilo,
              potem 3 dni po terminie zrobiłam pretest i znowu nic. Potem w 10 dni poterminie
              zrobiła pre test i miałam druga bladą i potem w 50 dni od ostatniej miesiączki
              zrobiłam znowu amilo i miałam dwie grube krechy. Teoretycznie amilo pokazuje
              już 7 dni od zapłodnienia ale mi jakoś nie pokazał. Pretest można zrobić od
              dnia spodziewanej miesiączki, jest o tyle fajny, że nie trzeba zbierać moczu
              tylko siusiasz od razu na taki wskaźnik który potem zatykasz i z drugiej strony
              pokazuje wynik
      • sophia11 Re: Smutno mi :((( 12.05.06, 15:13
        witam
        wiesz azmi lzy stanely w oczach jak przeczytalam Twoja wiadomosc. Ja tez czekam
        na @ a moze nie .. dowiem sie za 4 dni, ale wydaje mi sie, ze zle obliczylam
        dni plodne i chyba jeden dzien za wczesniej wyszlo.. nie wiem czy sa jakies
        szanse jak sie wspolzylo jeden dzien przed poczatkiem dni plodnym. W kazdym
        razie bedziemy probowac nastepnym razem.
    • dziubasek_ona zrobić czy nie? 12.05.06, 15:01
      Cześć dziewczyny!
      To mój drugi cykl starań. Dziś mam 20 dzień cyklu. Cykle mam 25/26 dniowe. Tak
      poczytałam o tych Waszych przygodach z testami i kusi mnie, żeby zatestować
      hehe, ale wydaje mi się, że za wcześnie jeszcze?? Jak radzicie?
      Do wyboru jest kilka testów, który ewentualnie polecacie?

*Feri Test (Cormay, 8 zł) - test paskowy, wykrywa ciążę w 14 dni po
      zapłodnieniu, należy wykonać go rano, na wynik pomiaru czeka się 5 minut.

*Contrast (Genzyme Diagnostic, 11 zł) - test płytkowy, wykrywający ciążę po 12
      dniach od zapłodnienia, wynik pomiaru uzyskuje się po 4 minutach.

*Pink Test (Veda Lab, 10 zł) - test płytkowy, wykrywa ciążę po 2 tygodniach od
      zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się 30 sekund.

*Pink Test Disptick (Veda Lab, 8 zł) - test paskowy, wykrywa ciążę po 2
      tygodniach od zapłodnienia, wynik uzyskiwany jest po 30 sekundach, dla
      potwierdzenia wyniku negatywnego, warto poczekać 5 minut.

*Quick View (Quidel, 10 zł) - błyskawiczny test płytkowy do wykonania rano,
      stwierdza ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się
      minutę.

*Clearview (Unipath, 13 zł) - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę w
      pierwszym dniu spodziewanej miesiączki, na wynik pomiaru czeka się 5 minut.

*Clearview hCG II (Unipath, 14 zł) - płytkowy test ciążowy, wykrywający ciążę
      po tygodniu od zapłodnienia, na wynik pomiaru trzeba poczekać 5 minut.

*Clear Blue (Unipath, 22 zł) - test w postaci flamastra, wystarczy umieścić go
      pod strumieniem moczu na 5 sekund, wynik pomiaru uzyskiwany jest po 3 minutach.
      • madzik77 Re: zrobić czy nie? 12.05.06, 19:11
        Polecam Quick View, ale dopiero ok 28 dnia cyklu.
        • dziubasek_ona Re: zrobić czy nie? 14.05.06, 19:12
          Dziś mam 22 dzień cyklu. Miesiączkę powinnam dostać 17 maja, ale cykle miałam
          ostatnio nieregulane, więc mogę ją równie dobrze dostać 18 lub 19 maja. Jak
          miesiączka się nie pojawi to test zrobię w piątek z rana (19.05.06r.). Mam bóle
          jajników, podbrzusze czasami mocno pobolewa, senna jestem, nic mi się nie chce,
          odczuwam momentami jakby chciało mi się zwrócić. Ale nie wiem czy to czasem
          moja psychika tak na mnie nie działa, może ona płata mi takie figle, jak
          myślicie??
          Pzdr, Gosia.
          • emkz Re: zrobić czy nie? 14.05.06, 21:29
            podobnie mamwink i tez nie wiem co robić;-(
            • dziubasek_ona emkz 15.05.06, 09:55
              Hej skoro masz podobnie to zapraszam na forum "Oczekiwanie" na wątek "sposoby
              na ciążę...proszę pisać ;D ", jest nas tam parę smile

Pzdr, Gosia.
    • gingerrr Re: Test ciążowy-kiepski wynalazek dla niecirpliw 15.05.06, 00:15
      *Quick View (Quidel, 10 zł) - błyskawiczny test płytkowy do wykonania rano,
      stwierdza ciążę już po 6 dniach od zapłodnienia, na wynik pomiaru czeka się
      minutę.

wykonałam po południu. ledwo papierek nasiąknął i juz miałam 2 grubaśne krechy
      smile nawet nie czekałam 3 minut smile czyli - jest dobry smile polecam smile
      • dziubasek_ona gingerrr 15.05.06, 09:55
        gratuluję, a po jakim czasie wykonałaś ten test?
    • dziubasek_ona Re: Re: kum kum ;) 16.05.06, 10:51
      podbijam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka