Dodaj do ulubionych

Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić ?

15.05.06, 13:25
Obserwuj wątek
    • paulina-w Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 13:28
      za wcześnie wcisnęłam enter - a więc tak, @ spóźnia się już 5 dzień, bolą mnie
      piersi( nie tak jak na okres, bo z reguły nie bolały aż tak mocno...), brzuch
      trochę pobolewa jak na @,ale tej ani widu ani słychu...Zresztą dziewczyny
      pisały, że ból brzucha u nich był jednym z objawów. Zrobiłam dziś test -
      niestety nie było śladu kreski, ani nawet słabiutkiej - czy test mógł jeszcze
      nie wykazać ciąży ? proszę o odpowiedź. Pozdrawiam!
      • buzka5 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 13:33
        Witam.Mi @ spóźnia się tydzień.Mam ogromnie wzmożony apetyt,jestem strasznie
        senna,pobolewał mnie brzuch,ale przestał.Piersi co parę dni bolą bliżej
        pachwin.Test negatywny i tez zastanawiam się nad tym wynikiem.Z pierwszym
        synkiem również testy mi nie wychodziły.Dwie kreski zobaczyłam dopiero w 49
        dc.Także liczę się z tym że może się mylić smile
        • kate.bu Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 13:40
          ja za każdym razem miałam "objawy" ale zawsze test był negatywnysad( i jak w
          koncu przestałam u siebie wynajdywać objawy dowiedziałam się że jestem w ciąży
          i wtedy krecha była już bardzo widoczna, proponuję beta HCG powinnien dać
          pewnośćwink)
    • maltez Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 13:46
      Zdecydowanie polecam Beta HCG z krwi. Czesc laboratoriow wynik podaje po 2
      godzinach (np. w Krakowie w Diagnostyce). Ja na poczatku ciazy tak robilam, jak
      sprawdzalam przyrosty i dzwonilam po wynik. Powodzenia!
      • paulina-w Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 13:50
        A czy ten test Beta HCG robi się u swojego lekarza czy u ginekologa? I to jest
        płatne czy nie? Przepraszam, że tak o to pytam,ale naprawdę nie mam pojęcia.
        Pozdrawiam raz jeszcze !!
        • kate.bu Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 14:25
          musisz zapytać w laboratorium czy robia i podejrzewam że robiony na własną rękę
          jest płatny, choc nie wiem ilesad
          • tweety_bird Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 14:43
            Jest płatny, ale nie tak dużo. Nie pamiętam dokładnie, coś koło 15zł.chyba.
            A testy domowe mogą się mylić, i to zwłaszcza w tę właśnie stronę, o której
            piszesz (błędny wynik negatywny).
            • guderianka Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 14:56
              ja robiłam Quicka w pierwszej i drugiej ciazy i za kazdym razem wyszedł na "NIE"
    • paulina-w Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 14:57
      Wiecie co - smutno mi strasznie przez ten test. Jak szłam po niego do apteki to
      buzia mi się śmiała jak u wariatki, bo praktycznie byłam pewna, że jestem w
      ciązy, a tu teścik mi zrobił na złość i nawet smużki różowej nie dał - sama
      sobie chciałam domalować wink A może ja po prostu za bardzo chcę mieć Maleństwo i
      tylko przez to okres mi się spóźnia... Jak @ przyjdzie to sie chyba zapłaczę, a
      brzuch pobolewa sad Tak już mi tęskno do tego zapachu, do tego żeby przytulić
      mojego Dzidziusia, nawet do jego kupek...Dziś byłam u koleżanki, która urodziła
      tydzień temu, jakie to Maleństwo śliczne!!! Ahhhh i teraz jeszcze bardziej mi
      smutno! Ale nie trace nadziei. Ależ sie rozpisałam ... Pozdrawiam!
      • luciii będzie dobrze! powodzenia! 15.05.06, 15:04
        jak to mówią starzy wyjadacze: chcieć to móc big_grin
        tylko trzeba ociupinkę cierpliwości...
        życzę dwóch idealnych kresek jak najszybciej big_grin
      • spa76 objawy @=objawy ciązy 15.05.06, 15:06
        testy moga się mylic, ale pamietajcie tez, że większość objawów wczesnej ciąży
        jest bardzo podobna do objawów zespołu napięcia przedmiesiączkowego, więc na
        ich podstawie nie nalezy sobie robic szczególnych nadziei...
        • paulina-w Re: objawy @=objawy ciązy 15.05.06, 15:12
          To znaczy co masz na myśli- że moge być w ciązy czy że mam sobie dać spokój?
          Powiem tak - z reguły okres miałam co do dnia a nawet godziny, a tym razem już
          5 dni spóźnienia, brzuch boli od 6 dni a @ nie ma. I bardzo bym chciała,żeby
          już nie było ... smile
          • spa76 Re: objawy @=objawy ciązy 15.05.06, 16:03
            możesz byc w ciąży, ale jedyne tak naprawde co na to wskazuje to opóźnianie się
            okresu. chodzi o to, żeby co miesiąc sie nie nakręcać bo bola cie piersi, bo ci
            sie nie dobrze zrobiło, bo cię brzuch dziwnie zabolał itp. bo w pewnym momencie
            człowiek fiksowac zaczyna. a jak zaszłam, czego ci rychło życzę, to nawet pół
            objawa nie miałam smile)
    • babilon8 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 15:10
      U mnie się nie mylił ale na początku była tylko bardzo słabiutka kreseczka.
      Jednak nie wszystkie testy są dobre, a oprócz tego stężenie hormonów które
      pojawiaja sie podczas ciąży może być na początku tak niewielkie że testy nie
      wykryją.Poczekaj jeszcze kilka dni i spróbuj inny test.
    • fify Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 15:18
      to moze jeszcze ja cos dopisze. szczerze mówiąc to głupieje, bo mam objawy
      ciązy (ból brzucha, nudności i duży ból piersi), testy wyszły negatywnie. mało
      tego pojawiła sie @, objawy mam nadal. tylko ze dowiedziałam sie w gabinecie ze
      mam torbiel na prawym jajniku. więc co? czy torbiel może mi tak mieszac?
      • 20kruszynka Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 17:18
        Kobiety!!!!
        Ja jestem obecnie w 3 miesiącu ciąży,a jeśli chodzi o testy to u mnie test
        wyszedł negatywny 8 dni po spodziewanym okresie,dopiero po następnych 14 dniach
        wyszły dwie kreseczki....polecam test Quick Vue.Powodzeniasmile)
    • usianka Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 15:37
      Moje testy mowily ostatnio "nie" az do 52dc!!!!! surprised Zrobilam cztery. Piaty
      wyszedl pozytywny. Z Emilką druga kreche zobaczylam 5 dni po spodziewanym
      terminie @. W dniu oczekiwanej @ test byl negatywny.
      Trzymam kciuki!!
    • ksiezniczka256 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 16:04
      JEDYNYM objawem tak wczesnej ciąży jest brak okresu (przy czym, jak wiadomo,
      brak okresu nie oznacza zawsze ciąży). Zrób sobie beta HCG i będziesz pewna - w
      laboratorium, nie musisz być na czczo, ja płaciłam ok. 30 złotych.
    • paulina-w Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić ?? 15.05.06, 17:26
      O rany, do tego teraz boli mnie żołądek , to już chyba z nerwów ... Na brzuchu
      nie mogę sie położyć, bo piersi bolą jak głupie - juz dawno daaaaaaaaaaaaawno
      mnie tak nie bolały. Dzień do tyłu... Pozdrawiam!!
      • doros1 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 21:34
        Zrób usg przezpochwowe, będzie widać pęcherzyk ciążowy i będziesz w 100 % pewna.
        Ja tak zrobiłam po tygodniu czekania na miesiączkę, w tym czasie zrobiłam 2
        testy-oba negatywne.
        Życzę ,żeby było Was już dwoje smile
    • bijou82 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 22:05
      to po co w ogóle robić te testy???? ja zamierzam zrobić test jutro rano (QUICK
      VIEW) jestem 7 dni po terminie @.mam nadzieję że wynik będzie
      wiarygodny....chociaż po tym co poczytałam to już wątpię.po co sprzedają i
      produkują te testy skoro one się tak mylą??
      • ewa_mewa Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 15.05.06, 22:49
        Powtórz test za tydzien. Ja też tak miałam, że byłam pewna że jestem w ciązy
        (takie silne przeczucie miałam), test nic nie wykazał, miesiączki dalej nie było
        więc po tygodniu zrobiła drugi i... za miesiąc Bobo będzie na świecie smile
        • paulina-w dziś już 6 dzień ... 16.05.06, 12:13
          Dziś już szósty dzień kiedy nie mam @, mam nadzieję, że test się mylił. Nie
          rozumiem tylko dlaczego brzuch mnie tak pobolewa na @. A o piersiach juz nie
          wspomnę ... dziś mąż się przytulił - myślałam, że zwariujęz bólu ... Pozdrawiam!
      • ksiezniczka256 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 16.05.06, 12:39
        Testy się mylą czasem przy niskim poziomie stężenia HCG, ale tylko w jedną stronę.
        Jak wyjdzie pozytywny - to znaczy, że ciąża na pewno jest.
        • usianka Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 17.05.06, 13:27
          dokladnie smile poza tym nigdy nie wiadomo kiedy tak naprawde byla ta owulacja i
          kiedy doszlo do zaplodnienia i zagniezdzienia zarodka.
          W moim przypadku owu byla najwyrazniej w 32dc!!!!! Wiec nic dziwnego ze 4
          pierwsze testy byly negatywne wink
    • kiniak22 Re: Są objawy a test mówi "NIE" - może się mylić 16.05.06, 21:33
      szczerze mowiac ja w takich sytuacjach polegalam na testach i zawsze mi sie
      sprawdzaly i musze powiedziec ze takie objawy jakie opisujesz tez mialam a
      szczerze mowiac to chyba cos masz w glowie i wg mnie po prostu masz cicha
      nadzieje ze moze tym razem cos z tego bedzie bo kiedy ja z mezem staralismy sie
      o dzidziusia to kazda minuta spozniajacego sie okresu i bole brzucha itp dawaly
      mi zludna nadzieje ze tym razem moze sie udalo a dla pocieszenia kiedy w koncu
      zaszlam w ciaze to wogole nawet przez chwilke przez glowe mi nie przemknelo ze
      jestm w ciazy kiedy o tydzien spoznil mi sie okres bo czulam sie jakos
      wyjatkowo dobrze ale kazda z nas jest inna
      • paulina-w coś jest jednak nie tak 17.05.06, 13:03
        Witam! no faktycznie może i mam coś w głowie - chyba nawet wcześniej o tym
        pisałam, że być może za bardzo chce Maluszka i wszystko składa mi sie na to, że
        jestem w ciąży, ale jednak i tak coś jest nie w porządku. Wczoraj popołudniu
        zakuł mnie brzuch i po 5 minutach jak poszłam do łazienki to zobaczyłam brązowy
        kolor na majtkach(nie dużo,ale jednak), byłam pewna, że dostałam okres,
        włożyłam tampon, a kiedy potem go wyjęłam - o dziwo był czysty - nie mam
        pojęcia o co chodzi, bo brzuch boli mnie tak jakbym miała @ , a jej nie widać.
        Może ktoś wie co to może być? Nie wiem co sie dzieje ze mną i trochę mie to
        przeraża ... pozdrawiam!
        • usianka Re: coś jest jednak nie tak 17.05.06, 13:32
          Moja droga, podczas ciazy w terminach spodziewanej miesiaczki moga sie pojawiac
          brunatne plamienia, a nawet moga byc normalne krwawienia. A moze Ty dopiero
          mialas owu? A moze to implantacja byla????? Wiesz, dzieja sie rozne rzeczy,
          czasami zdarzaja sie jakies zaburzenia - tak jak u mnie w tym kosmicznym
          cyklu tongue_out Mialam najwyrazniej owu w 32dc, podczas gdy normalnie to juz dawno mam
          w tym dniu miesiaczke... taką mamy wiosne tego roku tongue_out
          Zrob sobie bHCG ale z krwi!! Koszt to okolo 20-30 zł, nie musisz byc naczczo,
          wynik bedzie albo tego samego dnia albo nastepnego. I wszystko bedzie jasne smile
        • adanik Re: coś jest jednak nie tak 17.05.06, 13:48
          Jesli Cie to tak bardzo niepokoi, to odwiedz ginekologa.
          Ale polecalabym cierpliwosc. Jestem w bardzo podobnej sytuacji, tylko bez tego
          plamienia. Pobieglam wczoraj do lekarza, bo juz nie wytrzymywalam niepewnosci i
          napiecia i... wiem tyle co przed wizyta wink
          Powiedzial, ze ciaza jest bardz prawdopodobna, endometrium grubiutkie, objawy
          (siusianie, sennosc, nudnosci, nabrzmiale piersi) sa... tylko zarodka nie
          widac tongue_out Lekarz powiedzial ze testy pokazuja cokolwiek 10-14 dni od
          zaplodnienia czy tez zagniezdzenia (nie pamietam dokladnie), wiec nie ma sie co
          spieszyc z testowaniem, bo owulacja wcale nie musi byc w polowie cyklu, ale tu
          a nawet w trakcie spodziewanej miesiaczki.
          Poza tym nawet bedac w ciazy mozna miec okres, co prawda jest on raczej skapy,
          ale jednak medycyna zna takie przypadki big_grin
          Zycze Ci upragnionych dwoch kreseczke big_grin
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka