Dodaj do ulubionych

ratunku! jakie sa objawy skracania szyjki??

17.05.06, 15:16
Jestem w 21 tc i pobolewaja mnie okolice krocza, tylko przy chodzeniu, to
pewnie jest jakies sciegno, ale niepokoi mnie tez, ze male kopie mnie nie w
podbrzusze, ale wlasnie w krocze, a przynajmniej tak to odczuwam. Wczesniej
kopalo normalnie. Bolow jak podczas miesiaczki nie mam ani nie plamie, brzuch
nie wydaje sie specjalnie twardy. Jak myslicie dzieje sie cos zlego? Powinnam
do lekarza? Wizyte planowa mam w nastepny piatek. Moze ktoras z was miala
podobne objawy. Prosze napiszcie, bo zaczynm sie naprawde denerwowac.
Obserwuj wątek
    • magdalenas10 Re: ratunku! jakie sa objawy skracania szyjki?? 17.05.06, 15:20
      mnie mała bardzo czesto kopała własnie w pęcherz, co było bardzo nieprzyjemnym
      uczuciem.teraz juz od 2 miesiecy jest głowka w doł, i daje czadu głowka w moj
      pęcherz.też rozmawiałam z lekarzem, i powiedział że to normalne ze dziecko jest
      ruchliwe, a że akurat trafia w pecherz..niestety dla nas.najlepsze czeka cie
      dopiero, jak będzie wchodzic pod żebrasmile
      • etna100 Re: ratunku! jakie sa objawy skracania szyjki?? 17.05.06, 15:29
        czyli mowisz, ze nie ma co panikowac i ze to normalne, ze dziecko rusza sie w
        taki sposob w dol? Ja mam jeszcze malo doswidczen, bo czuje ruchy dopiero od 10
        dni, ale dotad nigdy sie tak nie ruszalo - tzn. jakby chcialo wyjsc. No i plus
        ten dziwny bol, balam sie ze to moze byc jakis nieciekawy objaw.
        • kikaaaa Re: ratunku! jakie sa objawy skracania szyjki?? 17.05.06, 17:01
          Mi skraca się szyjka (34tc) i odczuwam to jako kłucie w pochwie (głęboko),
          a to że dzidzia kopie w pęcherz to normalne, ale poczekaj jak wyląduje główką w dół to dopiero zabawa, nic się nie martw nic Ci się nie skraca, szyjka skraca się bardzo powoli
          • martulka79 do kikaaaa 17.05.06, 19:55
            KIkaaaa to klucie w pochwie to moze byc objaw skracajacej sie szyjki? Tak Ci
            powiedzial gin? Mnie tak wlasnie kluje, a ze jestem w 38 tyg, to chyba powinnam
            sie cieszyc, ze cos sie zaczyna dziac.Ale martwie sie tym klociem troche.
            • etna100 Re: do kikaaaa 17.05.06, 20:03
              ja tez czuje jakies klucie, albo raczej pulsowanie, idzie od dolu do gory,
              pojawia sie i znika, ale nie jest mocne. Czy wlasnie takie uczucie mialyscie na
              mysli czy cos zupelnie innego?
    • dioneja Re: ratunku! jakie sa objawy skracania szyjki?? 17.05.06, 17:09
      raczej porozmawiaj o tym z lekarzem prowadzącym. ja jestem w 22tc i jak dotąd
      czuję się dobrze. byłam w poniedziałek na kontrolnym badaniu i lekarz
      zaobserwował znaczne skrócenie się szyjki, dostałam no-spę, kazał mi dużo
      wypoczywać i unikać wysiłku. a nic na to nie wkazywało... cóż lepiej sprawdzić.
    • azzure1 Re: ratunku! jakie sa objawy skracania szyjki?? 17.05.06, 17:21
      Ja jestem w 32. tc drugiej ciąży i mniej więcej od 20 tc. odczuwam ruchy dziecka
      tak nisko, że mam wrażenie, że mi nogę wystawia... A równocześnie kończyny mi
      wsadza pod żebra, czasem to nie umiem ani usiąść, ani stać, ani leżeć w pozycji,
      w której by mnie nie bolało. Też odczuwam kłucie w pochwie, w dodatku krocze
      jakieś takie wrażliwe, jakby opuchnięte - a nic się nie skraca i nie rozwiera.
      • etna100 Re: ratunku! jakie sa objawy skracania szyjki?? 17.05.06, 19:24
        Dzieki dziewczyny za slowa otuchy. W pierwszej ciazy wszystko jest tak nowe, ze
        trudno oddzielic objawy istotne od nieistotnych. Uspokoilam sie, ale pewnie
        wybiore sie do mojej lekarki wczesniej, chocby zeby nie czuc, ze cos zniedbalam.
        W naszej sytuacji lepiej na zimne dmuchac. Pozdrawiam i wszystkiego dobrego zycze.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka