makarena76 21.05.06, 14:08 Jestem w 10-tym tygodniu ciazy i codziennie mecza mnie mdlosci utrzymujace sie caly dzien. Chciala bym sie dowiedziec czy sa jakies dobre sposoby, aby ich uniknac lub przynajmniej zminimalizowac. Makarena76 Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kasiunia5 Re: Mdlosci 21.05.06, 14:47 Witaj Moje dziecie ma juz 7 miesicy a nadal pamietam to uczucie mdłości. Otóż z wypróbowanych przezemnie cudownych sposobów działał tylko jeden tak naprawde coca cola wiem że to straszne ale gdy juz nie wiedziałam co rbić siegałam po nią i było troche lepiej, wystarczyły jakieś 2 łyki Myśle że to nie jest strasznie dużo spróbuj tez krakersów słonych ale nie tylko o poranku ale podjadać przez cały dzień, pozdrowionka minie Ci to samo w 4 miesiącu U mnie mineło jak ręką odjął z dnia na dzień Zdrówka życze a jeszcze moja ginekolog powiedziała: niech sie pani cieszy mdłości oznaczają że jest odpowiedni poziom hormonów odpowiezialnych za utrzymanie ciąży " po tym tekście jakoś mi było łatwiej znosić te mdłości Odpowiedz Link Zgłoś
amate Re: Mdlosci 21.05.06, 19:53 Tą colę potwierdzam - zalecił mi ją gin - jest to podobno nowość, którą przywiózł z kongresu ginekologicznego - zimna cola rano - mi pomaga ale tylko na chwilę. Jeszcze imbir - sproszkowany, ale nie można przesadzać z ilością. A tak najbardziej pomaga mi zjedzenie czegokolwiek - byle w żołądku nie było pusto. Nawet jak nie masz ochoty to warto spróbować zjeść choćby coś drobnego. Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
makarena76 Re: Mdlosci 21.05.06, 22:00 witam kasiu bardzo ci dziekuje za te pare rad.,musze je wyprobowac.Wiesz moze to dziwne,ale kiedy napisalas ze te mdlosci sa oznaka iz wszystko jest w porzadku,poczulam sie lepiej.Do 4 miesiaca mama jeszcze 3 tyg i czekam jak na zbawienie jak sie obudze i bedzie juz lepiej pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
100ania Re: Mdlosci 22.05.06, 12:26 Moje sposoby to: nie mieć pustego żołądka (rano jakiś krakersik, słony paluszek, zawsze w kieszeni cos do pochrupania), herbata z cytryną i odrobiną imbiru, osłodzona, żeby "zabić" smak imbiru. Ja dopiero kończę 7-my tydzień, więc wszystko co najgorsze jeszcze przede mną. Pozdrawiam )) Odpowiedz Link Zgłoś
sofi84 Re: Mdlosci 21.05.06, 21:25 jak tylko rano otworzysz oczy idz i zjedz kromke suchego chleba mimo iz na jej sam widok bedziesz miala mdlosci ale uwierz pomaga! Odpowiedz Link Zgłoś
barbara.g Re: Mdlosci 22.05.06, 13:34 Mi troszke pomaga herbata z imbirem (plasterkami korzenia, nie przyprawa), banan i podgryzanie czegos ciagle. Niestety, nie udalo mi sie nigdy rano czegos przekasic po otwarciu oczu. Ten ulamek sekundy wykorzystuje na zlokalizowanie lazienki. Zaczynam 13 tydz. I juz mam cala liste rzeczy, ktore 'w druga strone smakuja duzo gorzej'... Odpowiedz Link Zgłoś
scorpio771 Re: Mdlosci 22.05.06, 13:45 Mi radzono różne sposoby, ale szczerze mówiąc nic mi nie pomagało, nawet spać nie mogłam... a teraz nie mogę ma maluszek kopie ) Odpowiedz Link Zgłoś
jacekmaz Re: Mdlosci 22.05.06, 15:54 mi pomagał biszkopt w łóżku, zawsze miałam na nocnym stoliku, w ciągu dnia przegryzaj migdały pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
pollys Re: Mdlosci 22.05.06, 13:54 hej, na wieczór, przed snem kładłam koło łóżka krakersy, banany czy chrupki "flipsy" i jak się rano budziłam to nie musiałam wstawać by coś zjeść pierwszy "posiłek" jadłam więc na leżąco dzięki czemu omijały mnie ranne mdłości... a w ciągu dnia, jak mnie złapało to bardzo pomogła herbata imbirowa i miętowa. powodzenia Odpowiedz Link Zgłoś