21.05.06, 14:08
Jestem w 10-tym tygodniu ciazy i codziennie mecza mnie mdlosci utrzymujace
sie caly dzien. Chciala bym sie dowiedziec czy sa jakies dobre sposoby, aby
ich uniknac lub przynajmniej zminimalizowac.

Makarena76
Obserwuj wątek
    • kasiunia5 Re: Mdlosci 21.05.06, 14:47
      Witaj
      Moje dziecie ma juz 7 miesicy a nadal pamietam to uczucie mdłości. Otóż z
      wypróbowanych przezemnie cudownych sposobów działał tylko jeden tak naprawde
      coca cola wiem że to straszne ale gdy juz nie wiedziałam co rbić siegałam po
      nią i było troche lepiej, wystarczyły jakieś 2 łyki smile Myśle że to nie jest
      strasznie dużo spróbuj tez krakersów słonych ale nie tylko o poranku ale
      podjadać przez cały dzień, pozdrowionka minie Ci to samo w 4 miesiącu smileU mnie
      mineło jak ręką odjął z dnia na dzień smile Zdrówka życze a jeszcze moja ginekolog
      powiedziała: niech sie pani cieszy mdłości oznaczają że jest odpowiedni poziom
      hormonów odpowiezialnych za utrzymanie ciąży " po tym tekście jakoś mi było
      łatwiej znosić te mdłości smile
      • amate Re: Mdlosci 21.05.06, 19:53
        Tą colę potwierdzam - zalecił mi ją gin - jest to podobno nowość, którą
        przywiózł z kongresu ginekologicznego - zimna cola rano - mi pomaga ale tylko na
        chwilę.
        Jeszcze imbir - sproszkowany, ale nie można przesadzać z ilością. A tak
        najbardziej pomaga mi zjedzenie czegokolwiek - byle w żołądku nie było pusto.
        Nawet jak nie masz ochoty to warto spróbować zjeść choćby coś drobnego.
        Pozdrawiam
      • makarena76 Re: Mdlosci 21.05.06, 22:00
        witam kasiu
        bardzo ci dziekuje za te pare rad.,musze je wyprobowac.Wiesz moze to dziwne,ale
        kiedy napisalas ze te mdlosci sa oznaka iz wszystko jest w porzadku,poczulam
        sie lepiej.Do 4 miesiaca mama jeszcze 3 tyg i czekam jak na zbawienie jak sie
        obudze i bedzie juz lepiej
        pozdrawiam
        • 100ania Re: Mdlosci 22.05.06, 12:26
          Moje sposoby to: nie mieć pustego żołądka (rano jakiś krakersik, słony paluszek, zawsze w kieszeni cos do pochrupania), herbata z cytryną i odrobiną imbiru, osłodzona, żeby "zabić" smak imbiru. Ja dopiero kończę 7-my tydzień, więc wszystko co najgorsze jeszcze przede mną. Pozdrawiam smile))
    • sofi84 Re: Mdlosci 21.05.06, 21:25
      jak tylko rano otworzysz oczy idz i zjedz kromke suchego chleba mimo iz na jej
      sam widok bedziesz miala mdlosci ale uwierz pomaga!
    • barbara.g Re: Mdlosci 22.05.06, 13:34
      Mi troszke pomaga herbata z imbirem (plasterkami korzenia, nie przyprawa),
      banan i podgryzanie czegos ciagle. Niestety, nie udalo mi sie nigdy rano czegos
      przekasic po otwarciu oczu. Ten ulamek sekundy wykorzystuje na zlokalizowanie
      lazienki. Zaczynam 13 tydz. I juz mam cala liste rzeczy, ktore 'w druga strone
      smakuja duzo gorzej'...
      • scorpio771 Re: Mdlosci 22.05.06, 13:45
        Mi radzono różne sposoby, ale szczerze mówiąc nic mi nie pomagało, nawet spać
        nie mogłam... a teraz nie mogę ma maluszek kopie smile)
      • jacekmaz Re: Mdlosci 22.05.06, 15:54
        mi pomagał biszkopt w łóżku, zawsze miałam na nocnym stoliku, w ciągu dnia
        przegryzaj migdały pomaga
    • pollys Re: Mdlosci 22.05.06, 13:54
      hej, na wieczór, przed snem kładłam koło łóżka krakersy, banany czy
      chrupki "flipsy" i jak się rano budziłam to nie musiałam wstawać by coś
      zjeść wink pierwszy "posiłek" jadłam więc na leżąco dzięki czemu omijały mnie
      ranne mdłości... a w ciągu dnia, jak mnie złapało to bardzo pomogła herbata
      imbirowa i miętowa. powodzenia smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka