Dodaj do ulubionych

Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!!

29.05.06, 14:44
Myslałam,ze spadne z krzesła,tylko w tym dniu sie kochalusmy w sotatnim mies.
Myslałam,ze zaraz po okresie to niemozliwe, ale sie ciesze.
jak to sie stało przy 29 dniach cyklowych, czy ktoś mi
powie???????????????????????????????????????????????????papa
Obserwuj wątek
    • bastet7 Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 14:47
      Miałaś wcześniej owulację, ot co się stało. Zdarza się. A nawet jeśli ma się
      cykle regularne nie oznacza to, że WSZYSTKIE takie będąwink
      • magdalenapio Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 15:08
        ale przy regularnych cyklach to teoretycznie niemozliwe!!!nawet sluzu nie
        miałam.Nie wiem jak to sie stałosmile
        • bastet7 Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 15:10
          Plemniki mogą przeżyć kilka dniwink) A śluzu może być mało i wtedy go nie
          zauważyszwink Moim zdaniem owulacja była wczesnije, a to nawet przy ergularnych
          cyklach jest jak najbardziej możliwe.
          • czekooladka Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 15:15
            Qrcze owulacja przesunieta 1-2 dni ok.ale ponad tydzień?!. Niesamowite.
            GRATULACJE szczęściaro!!!smile
        • blaszany_dzwoneczek Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 15:16
          Do tej pory miałaś regularne, ale ten nie był regularny - zawsze jest to
          możliwe, choćby nie wiem jak regularne były wszystkie wcześniejsze cykle - w
          końcu organizm kobiety to nie maszyna precyzyjna i jest wiele czynników, które
          mogą niespodziewanie zaburzyć cykl. Bazowanie tylko na regularności cykli, czyli
          kalendarzyk, to takie gdybanie: zakładasz, że skoro do tej pory były regularne
          cykle, to kolejny też będzie regularny. A to nie jest reguła, czego jesteś
          przykładem. Dlatego też okres niepłodności przedowulacyjnej w NPR nazywa się
          okresem niepłodności względnej - zawsze jakieś tam jest ryzyko, że można zajść w
          ciążę, bo nie jesteś w stanie określić czy przypadkiem owulacja nie będzie
          wcześniej niż zwykle.
        • bastet7 Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 15:18
          ...ale mam nadzieję, ze się cieszycie.....???wink
          • magdalenapio Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 15:21
            no jasne,ze sie cieszymy, aha nastapił mały błąd w obliczeniach, kochalismy się
            w 7dc, ale to chyba nieduża róznica.
            • nswiderska Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 16:34
              przy moim synku owulacje mialam 8 dc (potwierdzone testem owulacyjnym), wiec da
              sie tak wczesniesmile
              • magdalenapio Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 16:49
                No ale na pewno masz krótkie cykle.....czy tak?
                • magdalenas10 Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 17:56
                  hej.moje cykle były rozne, a zaszłam 5 dnia cyklu!!!
                  • antosiczek Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 20:24
                    magdalenas... zajść w ciążę to mogłaś w wyniku współżycia w 5 dniu cyklu, a nie
                    zaszłaś w 5 dniu cyklu! Plemniki w dobrych warunkach są w stanie przeżyć do 7
                    dni. 5-ty dzień cyklu dodać 7 dni życia plemniczków równa się 12 dzień cyklu- a
                    wtedy owulacja jak najbardziej możliwa.
                    • magdalenas10 5dc-do antosiczek 29.05.06, 21:11
                      całkiem mozliwe, ale ostatnie cykle miałam po 21 dni.
                    • magdalenapio Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 30.05.06, 10:09
                      7 dni??????To chyba nie jest mozliwe, 5 to rozumiem,ale nie siedem......a to
                      jakos udowodnione jest , wszedzie gdzie czytałam było max 72h
            • mika_p Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 18:10
              7. dzien cyklu
              4 dni zycia plemnika (moze jakis długowieczny był, ponoc moga zyc do 5 dni)
              14 dni od owulacji do konca cyklu.

Mógł to byc cykl 25-dniowy, żadne dziwo nawet przy 29-dniowych.
              • lariks Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 21:03
                ja ostatnio mialam bardzo dlugie cykle: 30, 31, 29 dni , przez jakies 5 miesiecy, i zaszlam w ciaze w 9 dc.
                i jestem szczesliwa.(teraz jest 4tc).
                • lariks Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 21:04
                  tzn. ten 9 dc. to po prostu przesunieta owulacja.
            • izabella_g Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 30.05.06, 11:44
              Reguła NPR (które z powodzdeniem stosowałam przez 3 lata) dla początkujących
              jest taka, że za niepłodne uznaje się dni wg formuły: najkrótszy cykl z
              ostatnich 12 miesięcy minus 20, ale nie więcej niż 6. czyli 7 dzień już jest
              ryzykowny))). do tego dochodzi obserwacja własnego organizmu, ja mam zawsz
              rozregulowane cykle w wakacje, może u Cien=bie zadziałał tydzień urlopu w długi
              w/e majowy?)))
    • malinka255 Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 21:04
      moja mam zaszla w 7dcsmile
      • ppaula2 Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 29.05.06, 22:14
        A ja zaszłam w 6dc. Czyli w ostatni dzień @!!!!
    • asiunia73 Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 30.05.06, 05:53
      WItam - ja mam dokładnie to samo - zaszłam w 7 dniu cyklu - cały czas nie mogę
      w to uwierzyć, dzisiaj idę do lekarza (cykle mam 29 dni).
      Asia
      • magdalenapio Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 30.05.06, 08:45
        ooo, czyli identycznie jak ja, niesamowite....widocznie tak miało byćsmile)))))
        Gratulacje, napiszco tam u lekarza.
    • zebra12 Ja zaszłam w 21 dniu cyklu.... 30.05.06, 06:22
      A cykle mam około 30 dniowe. Nie wiem jak to możliwe. Największy problem był
      jednak w tym, że zupełnie ciąży nie planowałam...
    • klaudynka5 Re: Ja zaszłam w 32dc. 30.05.06, 07:35
      To tez był szok. Cykle ok.32-36dni. Właśnie przestaliśmy się zabezpieczać bo
      zbliżała się @ i właśnie wtedy zaszłam, ale oprócz szoku była też ogromna
      radość.
      • antosiczek Re: Ja zaszłam w 32dc. 30.05.06, 10:23
        klaudynko... domagam się sprostowania wink
        na kilka dni przed miesiączką nie istnieje nawet minimalne prawdopodobieństwo
        zajścia w ciążę (dla naturalnych metod planowania rodziny- faza poowulacyjna
        jest bezwzględnie niepłodna i nie zanotowano medycznie przypadku zapłodnienia w
        tym czasie, w moim przypadku pewnych jest 9-10 dni przed okresem). Chyba, że
        Tobie zdarzyło się to jako pierwszej w historii, ale , że tak się stalo w Twoim
        przypadku można uznać za fakt jedynie wtedy, jeśli autentycznie zachowywałaś
        wszystkie zasady dla metod naturalnych czyli systematycznie dokonywałaś pomiaru
        porannej temperatury ciała, obserwowalaś śluz, i prowadziłaś samobadanie szyjki-
        oraz brałaś pod uwagę długość cykli z ostatniego roku.
        Jeżeli nie stosowałaś uczciwie metod naturalnych, a Twój post wskazuje na to,
        że nie- to nie możesz powiedzieć, że zaszłaś w ciążę tuż przed miesiączką.
        Owulacja z niewiadomych względów mogła się opóźnić (nawet jeśli zawsze cykle są
        regularne) i tak oto według Twoich wyliczeń powinien być czas tuż przed
        okresem, a w praktyce okazało się, że był to czas okołoowulacyjny.
        Nie miej mi za złe, ale takie rzeczy należy prostować, bo potem z takich postów
        rosną mity, że metody naturalne są nieskuteczne, bo na dwa, trzy dni przed
        miesiączką ktoś twierdzi, że zaciążył. Przed wyliczoną przez siebie miesiączką -
        to stwierdzenie okey, ale organizm nie zegarek i na 100% wyliczyć się tego nie
        da, za to można to ustalić dzięki samoobserwacji, której Ty chyba nie
        prowadziłaś.
        • magdalenapio Re: Ja zaszłam w 32dc. 30.05.06, 10:34
          Ja mam takie pytanie,czy od momentu wystapienia owulacji do najblizszej
          miesiaczki jest ZAWSZE 14 dni?
          Pytanie drugie, czy jest wiadome i pewne ,ze plemniki mogą przezyć nawet do ok
          6 dni lub nawet 7 ?
          • izabella_g Re: Ja zaszłam w 32dc. 30.05.06, 11:49
            okres od owulacji do miesiączki (zwany bodajrze okresem ciałka żółtego) trwa u
            danej kobiety mniej więcej tyle samo (zwykle 12-14 dni), z dokładnością do 2
            dni. Ile trwa u Ciebie musiałabyś zaobserwować.
            • kasielka Re: Ja zaszłam w 32dc. 30.05.06, 12:28
              Czyli praktycznie od zakonczenia okresu do owulacji(a nie wiemy kiedy
              dokładnie) każdy dzien jest mozliwy,ha!
              • izabella_g Re: Ja zaszłam w 32dc. 31.05.06, 11:43
                Dokładnie, co zresztą się sprawdziło w przypadku koleżanki, która założyła
                wątek))
        • klaudynka5 Re: Ja zaszłam w 32dc. 30.05.06, 10:42
          Przecież ja nie napisałam, że zawiodły naturalne metody antykoncepcji. Nigdy
          takich nie stosowałam.
          Napisałam tylko, że zaszłam w ciąże w 32 dni cyklu, bo tak własnie było.
          Z jakichś powodów owulacja wystąpiła bardzo późno i tyle.
        • melof owulacja kilka razy 31.05.06, 13:36
          a ja gdzies kiedys czytałam w gazecie ze robiono jakies badania i wyszło ze
          duzy procent kobiet ma owulacje wiecej niz raz w ciagu cyklu co zwiazane jest z
          tym jakie zycie prowadzimy i w jakich czasach zyjemy.
    • ania_sz77 Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 30.05.06, 08:42
      Wszystko jest możliwe, miałam tak samo i podobnie - szok. Wyluzowana robiłam test, a potem przecierałam oczy na te dwie krechyi owtarzałam "to niemożliwe", zwłaszcza, że moment w życiu ie najlepszy sobie wybrałam. Stawiam u Ciebie na córunię, większe prawdopodobieństwo. Ja bym teraz chciała drugą córę, więc tak kombinuję żeby spróbowac tak samo.
    • maretina Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 30.05.06, 10:16
      zaden szok. to normalne. owulacja jest ruchoma. ja zaszlam podobnie... ok 8 dc.
      • magdalenapio Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 30.05.06, 10:25
        no dla mnie troche szok, bo praktycznie 6 dnia konczy konczy mi sie
        okres...takie ostatki, no ale zawsze, widocznie plemniki jakies nadzwyczaj
        silne były,ze tak długo przetrwały do owulacji:0)!
    • agawuj Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 30.05.06, 13:43
      HA!
      NIE JESTEŚ JEDYNA. ZAWSZE SIĘ ZASTANAWIAŁAM JAK MOŻNA WPAŚĆ. A JEDNAK TO SAMO
      PRZYTRAFIŁO SIE NAM. RÓWNIEŻ BYLIŚMY W SZOKU, ZASZŁAM W CIĄŻE W 7 DC LUB 8DC.
      MAMY JUŻ 4 LETNIEGO SYNKA BYŁ PALNOWANY I WYCZEKIWANY TERAZ LICZYMY NA CÓRECZKĘ
      I RÓWNIEŻ SIĘ CIESZYMY MIMO, ŻE WSZYSTKIE NASZE PLANY SIĘ POSYPAŁY. POZDRAWIAM
      WSZYSTKICH.
      • magdalenapio Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 30.05.06, 16:27
        jednym słowem to czesto sie zdarza...tzn 7 lub 8 dc.....nie wiedziałamsmile))))))
    • ata1980 Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 30.05.06, 16:48
      GRATULACJE!!!!!No to dołączyłas do naswinkpowodzenia i dbaj o zdrówkowinkteraz to
      bardzo waznewinkmamusiuwink
    • agawuj Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 30.05.06, 16:59
      Dzięki. Szczególnie, że miesiączki miłam długie zawsze 7 dni, cykl 28 dni,
      przez 4 lata nic się nie stało a tu masz!!!. Tak maiło być. Teraz myślimy z
      mężem, że trudno nam by było się zdecydować na drugie dziecko, natura
      zadecydowała za nas. Jest super.
    • patasia33 Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 31.05.06, 11:35
      ja owu mam raz 9 dc, a czasami dopiero 17dc, przy cyklach regularnych 28-32,pzdr
    • usianka Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 31.05.06, 12:04
      taaa, ja zaszlam w ciaze w 32dc przy cyklach 28 dniowych tongue_out powaznie!! Owu raz
      mi sie przesunela i tyle. Nic nadzwyczajnego, zdarza sie, a tej wiosny to jakos
      duzo osob sposrod moich znajomych ma zachwiania cykli.
      • patasia33 Re: Zaszłąm w ciążę w 6dc, normalnie szok!!!!!! 31.05.06, 12:21
        to juz podchodzi pod anomaliesmile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka