Dodaj do ulubionych

Solarium w ciąży

07.06.06, 06:41
jestem w 6 tyg ciąży i idę do brata na wesele jako świadkowa chcę ładnie
wyglądać,poradzcie mi czy solarium 2-3 razy wpłynie na ciążę(opalałabym tylko
górę) czy lepiej dać sobie spokój i nie wariować.
Obserwuj wątek
    • livia19 Re: Solarium w ciąży 07.06.06, 07:10
      Zdecydowanie nie polecam!
      • mariolka55 Re: Solarium w ciąży 07.06.06, 07:43
        Dac spokój,polecam dobry samoopalacz
        • sarunia21 takie wypowiedzi normlanie mnie wpieniają!!! 07.06.06, 10:28
          boshee czy nie mozna sobie odpuscic ładnego wygladu dla zdrowia swojego
          malenstwa! solarium jest niebezpieczne nawet dla nas bez ciązy (wiadomo ja tez
          sie na nim opalałam bo na słoncu sie nie chce) ale w chwili kiedy ma sie tak
          wrazliwe malenstwo w brzuszku nawet by mi to do glowy nie przyszło... a pozniej
          bedzie nastepny post...:"po wizycie jest cos nie tak, czy solarium miało wplyw"
          dziewczyny troche litosci dla tych malenstw!
    • smacznamagda Re: Solarium w ciąży 07.06.06, 08:28
      Niebezpieczeństwo dla dziecka to raz a dwa, to że skóra kobiety w ciąży różnie
      reaguje na opalanie. Mogą Ci wyjść plamy paskudne i wtedy na pewno nie będziesz
      ładnie wyglądać.
      • monica233 Re: Solarium w ciąży 07.06.06, 09:26
        Zdecydowanie odradzam solarke jesli w ciazy jesteś bo to jest niebezpieczne dla
        dziecka.Wiem radze ci zebys posmarowala samoopalaczem cosmetisv dax w piance
        jest super naparwde polecam Cismilemilej zabawy zycze na weselkusmilePozraffiam
    • kasia_woo Re: Solarium w ciąży 07.06.06, 09:29
      Ja chodze do dobrego solarium 2x w miesiącu na 10 min. Nic sie nie dzieje.
      Chodzi tylko o to, byś sie w solarium nie przegrzała, musi być odpowiednio
      wentylowane. Nie słuchaj głupich obiegowych opinii, ze nie wolno chodzić,
      trzeba tylko zachowac umiar i zdrowy rozsadek. Tak samo jak w kwesti jedzenia
      fety, makreli czy truskawek. Pozdr.
      • elieka Re: Solarium w ciąży 07.06.06, 09:59
        no nie, akurat solarium to zdecydowanie odpada. Za duże przegrzanie organizmu i
        po prostu w wyniku tego przegrzania może dojśc do poronienia. I to nie jest
        głupia, obiegowa opinia. Zapytaj i ginia i internistę - na pewno stwierdzą że
        solarka odpada. No chyba że Ci nie zależy..
        Ja naprawdę nie przesadzam w ciąży, myślę, jem na co mam ochotę i pleśniaka i
        makrelkę i truskawki i robię co chcę ( w każdym razie robiłam dopóki nie kazano
        mi leżeć plackiem...)) ale akurat jeśli chodzi o solarium - odpada. Po co
        ryzykować?? Jest teraz tyle balsamów brązujących, tyle samoopalaczy, że
        naprawdę....
        • kasia_woo Re: Solarium w ciąży 07.06.06, 10:06
          Napisałam wyraźnie, że musi byc dobrze wentylowane a nie jakis przezytek sprzed
          10 lat umieszczony w mikroklitce.
          A co w takim razie z wszystkimi ciężarówkami, które smażą sie na plaży nad
          morzem nie tylko nad Bałtykiem ale w ciepłych krajach? Czy tez poroniły?
          We wszystkim nalezy zachować umiar i zdrowy rozsądek. W opalaniu w solarium czy
          na słońcu również. Nie dajmy sie zwariować. Pozdr.

elieka napisała:

> no nie, akurat solarium to zdecydowanie odpada. Za duże przegrzanie organizmu
          i
          >
          > po prostu w wyniku tego przegrzania może dojśc do poronienia. I to nie jest
          > głupia, obiegowa opinia. Zapytaj i ginia i internistę - na pewno stwierdzą że
          > solarka odpada. No chyba że Ci nie zależy..
          > Ja naprawdę nie przesadzam w ciąży, myślę, jem na co mam ochotę i pleśniaka
          i
          > makrelkę i truskawki i robię co chcę ( w każdym razie robiłam dopóki nie
          kazano
          >
          > mi leżeć plackiem...)) ale akurat jeśli chodzi o solarium - odpada. Po co
          > ryzykować?? Jest teraz tyle balsamów brązujących, tyle samoopalaczy, że
          > naprawdę....
          • elieka Kasia 07.06.06, 10:13
            ale to jest dopiero 6 tydzień - nie uważasz że lepiej w tak wczesnej ciązy na
            zimne dmuchać??
            A te które się smażą nad morzem (jak ja im zazdroszczę tego ciepełka i morza!!)
            to pewnie ciut bardziej brzuszate są smile
            Jestem jak najbardziej za tym żeby sie nie zwariować, oczywiście i za myśleniem
            w ciąży, dlatego uważam że solarka odpada, a przynajmniej - w tak młodej ciązy.
            Pozdrówka
          • malgosiek2 Re: Solarium w ciąży 07.06.06, 10:21
            A co ma do tego dobra wentylacja?
            Grzeje tak samo,ale tego się nie odczuwa bo wieje wiaterek.
            Utrzymująca się wysoka temp.ciała matki ma wpływ teratogenny-opóźnienie
            wzrostu,wady o.u.n,zniekształcenia twarzy,drobne zniekształcenia kończyn-
            obejmuje to też kobiety które korzystały z sauny.
            A I trym jest najniebezpieczniejszy bo do 12 t.c. trwa organogeneza.
            Pzdr.gosia
            • kasia_woo Re: Solarium w ciąży 07.06.06, 10:26
              Dokładnie tak samo jest na plazy. Rozumiem, ze kobieta w ciąży nie może jechać
              nad morze, nad jezioro czy w góry bo sie przegrzeje?

malgosiek2 napisała:

> A co ma do tego dobra wentylacja?
              > Grzeje tak samo,ale tego się nie odczuwa bo wieje wiaterek.
              > Utrzymująca się wysoka temp.ciała matki ma wpływ teratogenny-opóźnienie
              > wzrostu,wady o.u.n,zniekształcenia twarzy,drobne zniekształcenia kończyn-
              > obejmuje to też kobiety które korzystały z sauny.
              • jaonna1 Re: Solarium w ciąży 07.06.06, 10:30
                w ciązy nie powinno kożystać sie z solarium ani z sauny, chyba ze solarium tan-
                brush(gdzie nakładany jest samoopalacz)
    • spa76 Re: Solarium w ciąży 07.06.06, 10:24
      co do bezpieczeństwa dziecka, to nie wiem, ale niewątpliwie twoja skóra może
      zareagowac zupełnie inaczej niz zwykle - plamy, przebarwienia, reakcja
      alergiczna. spróbuj z samoopalaczem.
      • aarabeskaa Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 22:26
        a co maja powiedziec w Afryce gdzie cały czas jest gorąco,duszno i w dotatku
        One chodzą prwie gołe z odkrytymi brzuchami!!! zgadzam sie z jednym : we
        wszystkim nalezy zachowac umiar!!! ja sie opalałam (gdy mocno grzało to
        zakrywałam brzuszek)przebarwien nie miałam, chodziłam po gorach itd...ale kazdy
        jest inny...
        • dorianne.gray Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 22:34
          No, ja mam zadyszkę po wejściu na pierwsze piętro, to góry raczej odpadają... wink
          • aarabeskaa Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 22:37
            to zalezy od kondycji smile w ciazy przytyłam 6,5 kg (choc mała wazyła 4!!!) cały
            czas cwiczyłam a porod trwał 1,5 godzinki!!!!
            • dorianne.gray Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 22:44
              Wiesz, moja mama w ciąży schudła, a ja się urodziłam w 15 minut wink
              • aarabeskaa Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 22:45
                od razu to słychac....
                • dorianne.gray Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 22:51
                  Ale co słychać? smile
                  • aarabeskaa Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 22:54
                    jakas dziwna nutę złośliwości
                    • dorianne.gray Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 23:00
                      U mnie? Gdzie?... smile

A złośliwość się bierze z błyskawicznego porodu?... smile
                      • aarabeskaa Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 23:04
                        nie kazdy ma lekki i szybki, a po porodzie szybko wraca do formy...
                        • dorianne.gray Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 23:06
                          I co, to moja wina, czy jak?... smile
                          • aarabeskaa Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 23:11
                            ach skadze...moze mamy wink
                            • dorianne.gray Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 23:19
                              Wiesz, odnoszę wrażenie, że raczej Ty próbujesz być złośliwa, niestety, jesteś
                              tylko chamska, przyjdź do mnie na korki z poczucia humoru wink
                              Adieu! wink
                              • aarabeskaa Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 23:25
                                ktos potrzebuje rady a nie twojego"poczucia humoru"
        • llilly Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 23:03
          Chciałam zauważyć, że tam mają jakby inny kolor skóry...
          • dorianne.gray Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 23:04
            llilly, nie bądź złośliwa wink
          • aarabeskaa Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 23:06
            a co to ma do koloru skóry skoro mówimy tu o ogólnym przegrzaniu organizmu, na
            skutek podniesienia sie temp ciała poprzez saune czy solarium????co moze oni
            inaczej odczuwaja temp???
            • llilly Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 23:36
              Dżizas, Dżizas, Dżizas (parafrazowałam słynne Kondratowskie "Dżizas ku... ja
              pier.... -parafraza zadedykowana Dorianne smile))) którą bardzo lubię i
              postanowiłam nie być złośliwa choćby mi krople potu na czoło wychodziły, a oczy
              zachodziły mgłą z wysiłku smile)))))) ).I tym optymistycznym akcentem mówię
              dobranoc wink))).
    • kimora Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 22:40
      proponuję Ci solarium natryskowe nie wiem z jakiego miasta jestes, to jest
      nowość i dlatego wiem ze nie wszędzie takie są, ale to jest bezpieczne w 100%
      dla ciężaróweksmile
    • malgosiek2 Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 22:58
      Z netu o solarium w ciąży.
      serwisy.gazeta.pl/zdrowie/1,51186,1611800.html
      zdrowie.org.pl/beauty/wyswietl_vad.php?id=907
      www.forumginekologiczne.pl/specjalista/ep,427Pzdr.gosia
      • llilly Re: Solarium w ciąży 09.06.06, 23:05
        Małgosiek to jest jak grochem o ścianę niestety sad(( jeszcze niedawno też
        laskom tłumaczyłam, ale nerwy mi puściły smile))) i juz nie tłumaczę.Podziwiam
        Twoją wytrwałość smile))).
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka