19.07.06, 12:19
witam.
czym smarować swędzące rozstępy na brzuchu?
Obserwuj wątek
    • dana2004 Re: rozstępy 19.07.06, 12:25
      Niestety jesli juz masz rozstępy to nic mnie pomożesad Ja od 4 miesiąsca ciązy
      regularnie 2 razy dziennie smarowałam się mustelą i ziajką. Do 32 tygodnia
      ciązy ani jednego rozstępu. Niestety póżniej tragedia... Od 7 miesiąsca
      dzidziuś tak zaczął rozsnąć że cały brzuch zrobił mi się w paski. Do tego
      strasznie mnie swędzi ledwo wytrzymuje!! jestem w 38 tyg i poprostu marze żeby
      szybko urodzić bo mi pęknie skóra na brzuchu. Cały czas smaruje - kilka -
      kilkanaście razy dziennie: mustela, ziajka, oliwka bambino i balsam babydream
      na zmiane. daje to ulgę tylko na chwilę. Smaruj nawilżającymi balsamami i rób
      prysznic zimny na brzuch - to troche pomoże
      • agniesia255 Re: rozstępy 19.07.06, 12:41
        Polecam Foliacti(Eris) - krem zapobiegający rozstępom, zmniejsza widoczność tych
        już istniejących.Jest to krem z kwasem foliowym,WITAMINĄ E, olejkiem
        bawełnianym. Cena ok.32 zł poj.150 ml. Bardzo dobrze się wchłania. Nie zakłóca
        badań USG, polecany od 2. trymestru ciąży. Niestety, jeśli ktoś ma uwarunkowania
        genetyczne do rozstępów raczej żaden środek za bardzo nie pomoże.
    • bunnia Re: rozstępy 19.07.06, 13:05
      a mi pani doktor powiedziala ze wszystkie ziaje i erisy mozna sobie smarowac
      jak nie masz co robic, ale zeby naprawde nie miec rozstepow nalezy sie w aptece
      aopatrzec w cos naprawde skutecznego. preparaty z drogerii sa malo skuteczne
      albo wcale
    • anna_iza Re: rozstępy 19.07.06, 13:08
      ja tez slyszalam ze jak sie ma uwarunkowania do rozstepow to one i tak sie
      pojawia..ale mysle ze smaorowac trzeba, nei zaszkodzi, jesli nie wyeliminuje to
      moze zminimalizuje. ja stosowalam Mustele a teraz eris - na razie nie mam
      rozstepow (24 tc) wiec nie widze roznicy
    • aniabogatko1 Re: rozstępy 19.07.06, 13:24
      Ja polecam Mustelę. Niestety jest droga ale naprawdę skuteczna. Używałam jest od
      2 miesiaca ciązy. Teraz jestem w 39 tyg. i ani jednego rozstępu na brzuchu. I
      wiem, że na pewno Mustela to sprawiła gdyż mam skórę podatną na rozstępy. Mam
      duzo starych blizn, chodziłam do różnych lekarzy i oni badali moja skóre -
      usłyszałam że mam taką cienką i mam sie z tym pogodzic. A teraz mimo że brzuch
      duzy nic mi sie na nim nie pojawiło i mam nadzieje, że tak juz zostanie.
      Dodatkowo wydaje mi sie że moje stare roztępy (na udach i biuscie) stały sie
      mniej widoczne - smarowalam je tez caly czas Mustelą. Dlatego dziewczyny nawet
      jesli juz macie te blizny to smarujcie je - wydaje mi sie że warto. Mustela
      dziala cuda
      • invicta1 Re: rozstępy 19.07.06, 13:27
        no umnie Mustela sie nie sprawdziła teraz Eris ratuje, to co powstało-i jest nieźle
    • zielona.oliwka Re: rozstępy 20.07.06, 22:39

• agni71 Re: rozstępy 21.07.06, 00:24
      Ok. 3-4 mies. zauważyłam początki rozstępów po bokach brzucha. Miałam akurat w
      domu Ziajkę przeciw rozstępom, którą wygrałam w jakimś konkursie i zaczęłam się
      nią intensywnie smarować. I nie wierzyłam własnym oczom, ale te rozstępy ( w
      początkowej fazie) chyba znikły. Teraz jestem prawie w 39 tyg. i mam piękny
      gładki brzuszek. Zamierzałam kupić Mustelę, jak w poprzednich ciążach, ale
      zostałam przy Ziajce, skoro okazała się taka rewelacyjna. I jest tania! Polecam!

aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka