lelpoldek 19.07.06, 12:19 witam. czym smarować swędzące rozstępy na brzuchu? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dana2004 Re: rozstępy 19.07.06, 12:25 Niestety jesli juz masz rozstępy to nic mnie pomoże Ja od 4 miesiąsca ciązy regularnie 2 razy dziennie smarowałam się mustelą i ziajką. Do 32 tygodnia ciązy ani jednego rozstępu. Niestety póżniej tragedia... Od 7 miesiąsca dzidziuś tak zaczął rozsnąć że cały brzuch zrobił mi się w paski. Do tego strasznie mnie swędzi ledwo wytrzymuje!! jestem w 38 tyg i poprostu marze żeby szybko urodzić bo mi pęknie skóra na brzuchu. Cały czas smaruje - kilka - kilkanaście razy dziennie: mustela, ziajka, oliwka bambino i balsam babydream na zmiane. daje to ulgę tylko na chwilę. Smaruj nawilżającymi balsamami i rób prysznic zimny na brzuch - to troche pomoże Odpowiedz Link Zgłoś
agniesia255 Re: rozstępy 19.07.06, 12:41 Polecam Foliacti(Eris) - krem zapobiegający rozstępom, zmniejsza widoczność tych już istniejących.Jest to krem z kwasem foliowym,WITAMINĄ E, olejkiem bawełnianym. Cena ok.32 zł poj.150 ml. Bardzo dobrze się wchłania. Nie zakłóca badań USG, polecany od 2. trymestru ciąży. Niestety, jeśli ktoś ma uwarunkowania genetyczne do rozstępów raczej żaden środek za bardzo nie pomoże. Odpowiedz Link Zgłoś
bunnia Re: rozstępy 19.07.06, 13:05 a mi pani doktor powiedziala ze wszystkie ziaje i erisy mozna sobie smarowac jak nie masz co robic, ale zeby naprawde nie miec rozstepow nalezy sie w aptece aopatrzec w cos naprawde skutecznego. preparaty z drogerii sa malo skuteczne albo wcale Odpowiedz Link Zgłoś
anna_iza Re: rozstępy 19.07.06, 13:08 ja tez slyszalam ze jak sie ma uwarunkowania do rozstepow to one i tak sie pojawia..ale mysle ze smaorowac trzeba, nei zaszkodzi, jesli nie wyeliminuje to moze zminimalizuje. ja stosowalam Mustele a teraz eris - na razie nie mam rozstepow (24 tc) wiec nie widze roznicy Odpowiedz Link Zgłoś
aniabogatko1 Re: rozstępy 19.07.06, 13:24 Ja polecam Mustelę. Niestety jest droga ale naprawdę skuteczna. Używałam jest od 2 miesiaca ciązy. Teraz jestem w 39 tyg. i ani jednego rozstępu na brzuchu. I wiem, że na pewno Mustela to sprawiła gdyż mam skórę podatną na rozstępy. Mam duzo starych blizn, chodziłam do różnych lekarzy i oni badali moja skóre - usłyszałam że mam taką cienką i mam sie z tym pogodzic. A teraz mimo że brzuch duzy nic mi sie na nim nie pojawiło i mam nadzieje, że tak juz zostanie. Dodatkowo wydaje mi sie że moje stare roztępy (na udach i biuscie) stały sie mniej widoczne - smarowalam je tez caly czas Mustelą. Dlatego dziewczyny nawet jesli juz macie te blizny to smarujcie je - wydaje mi sie że warto. Mustela dziala cuda Odpowiedz Link Zgłoś
invicta1 Re: rozstępy 19.07.06, 13:27 no umnie Mustela sie nie sprawdziła teraz Eris ratuje, to co powstało-i jest nieźle Odpowiedz Link Zgłoś
agni71 Re: rozstępy 21.07.06, 00:24 Ok. 3-4 mies. zauważyłam początki rozstępów po bokach brzucha. Miałam akurat w domu Ziajkę przeciw rozstępom, którą wygrałam w jakimś konkursie i zaczęłam się nią intensywnie smarować. I nie wierzyłam własnym oczom, ale te rozstępy ( w początkowej fazie) chyba znikły. Teraz jestem prawie w 39 tyg. i mam piękny gładki brzuszek. Zamierzałam kupić Mustelę, jak w poprzednich ciążach, ale zostałam przy Ziajce, skoro okazała się taka rewelacyjna. I jest tania! Polecam! aga Odpowiedz Link Zgłoś