agula999 27.07.06, 12:30 witam drogie mamy czy któraś z was robiła test papp-a jakie macie opinie czy długo trzeba czekać na wyniki pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
eselte Re: test papp-a 27.07.06, 13:04 robiłam i nie polecam gdyż nie jest miarodajne, wynik jest wyliczany na podstawie średniej z ogólnych wyników a nie na podstawie twoich faktycznych wyników krwi, biorą tak, ze sprawdzają na ile z twoimi wynikami kobiet rodziło dzieci z wadami ..........szkoda kasy i nerwów mi z testu wyszło ze mam 1:50 "szanse" a z usg genetycznego- 1:208 więc lepiej zakończ na usg genetycznym!!! Odpowiedz Link Zgłoś
paproszek57 Re: test papp-a 27.07.06, 13:48 a ja polecam, robilam w piątek w poniedzialek miałam wyniki i już byłam spokojna,wiarygodność testu okresla się na 90% Odpowiedz Link Zgłoś
janeausten Re: test papp-a 27.07.06, 13:55 Jesli nie liczysz pieniędzy, zrób ten test. Ale jeśli masz wydać ciężko zarobione pieniądze, to lepiej na USG genetyczne na sprzęcie wysokiej rozdzielczości do 13 tc, jak wyjdzie ok, tylko powtórzyć takie usg w okolicach 21-22 tc. Odpowiedz Link Zgłoś