Dodaj do ulubionych

co na katar

20.09.06, 08:50
Dziewczyny, co można brać na katar w ciąży? Używam od kilku dni Sterimaru,
wiem że jest bezpieczny dla Dzidzi, ale mówiąc szczerze nic nie daje. Mam już
dość zatkanego kinola. Poradźcie coś proszę.
Obserwuj wątek
    • janeausten Re: co na katar 20.09.06, 09:05
      Jeśli to tylko katar, który za parę dni minie, to warto się jeszcze trochę
      przemęczyć na tej wodzie morskiej.
      Ale rozumiem co możesz czuć, bo sama męczyłam się latem i przez ostatni tydzień
      z zatkanym alergicznie nosem. Sterimar nie pomagał, Olbas pod nos i na kołdrę
      ułatwiał oddychanie, ale teraz po 25 tc używałam na noc kropli Nasivin dla
      dorosłych, by móc w ogóle spać.
      Spróbuj Nasivinu dla dzieci, ma mniejszą dawkę leku.
      Dziś w nocy spadł deszcz i mogę normalnie oddychać smile)). Pozdrawiam.
    • aniaw18 Re: co na katar 20.09.06, 09:13
      kup sobie wode morska !!!
      • rengur Re: co na katar 20.09.06, 09:27
        Ja przy silnym zatkaniu nosa - potrafiłam się budzić z tego powodu w nocy! -
        zakraplałam xylometazolin, podobno można, a świetnie działa.
        • mysz56 Re: co na katar 20.09.06, 09:56
          ja od kilku dni mam gęsty ,zielony(przepraszam za szczegóły} ja k myślicie
          przejdzie czy trzeba antybiotyk do nosa?
          • gingerrr no proooooszę Cię ..... 20.09.06, 15:07
            bez przesady!! antybiotyk na zwykły katar?? i może 2 tygodniowe zwolnienie ??
            nieeee,no bez przesady, z tego,co mnie uczyli,to katar nieleczony trwa
            tydzień , a leczony 7 dni , więc na co Tobie,pytam ,antybiotyk,bo nie
            rozumiem ??ludzie, bez przesady,nie bądźcie śmieszni!!
            • mmalicka21 Re: xylometazolin- super woda moeska za słaba 20.09.06, 15:12
              był jak dla mnie
              ale xylometazolin rewelacja katar znika jak reką odją
              • doral2 Re: xylometazolin- super woda moeska za słaba 20.09.06, 15:31
                katar nieleczony trwa tydzień, leczony tylko siedem dni...

nasypać do miski łyżkę rumianku, szałwii, mięty, zalać wrzątkiem i zrobić sobie
                inhalację...
    • iw36 Re: co na katar 20.09.06, 16:18
      Dziewczyny uważajcie na leki. ja miałam ostatnio ciekwą pogawedke z lekarzem i
      mocno mnie okrzyczał. Jest fajny artykuł w serwisue www.zdrowedziecinstwo.pl -
      przeziebienia u kobiet w ciąży-prof.Kretowicz jest super ekspertem!!!smile.
      najlepiej skonsultuj sie z lekarzema z tym przeziebieniem bo każda z nas ci
      coś innego doradzi a nie jesteśmy ekspertamisad
      • mysz56 Re: co na katar 20.09.06, 16:48
        ginger,wiem że zwykły katar to banał ale są też katary bakteryjne właśnie takie
        gęste ,zielone i nie wiem czy one same przechodzą czy się je jakoś leczy wiem
        że moje dzieci na taki katar dostawały antyb, maść do nosa na razie leczę się
        sterimarem-wodą w spreju
        • bubal1 Re: co na katar 20.09.06, 19:46
          Masz rację taki ropny katar to mogą być zatoki więc lepiej spytać się lekarza,
          mi pomagały inhalacje i do obrzydzenia herbata z cytryną i miodem. Do nosa sól
          morska. Innych kropli bałam się używać bo słyszałam że nie można.
          • mysz56 Re: co na katar 20.09.06, 20:18
            a też miałaś taki katar?zatoki to podobno bolą a mnie nic nie boli więc już
            sama nie wiem ale jutro idę zapytać się lekarza
            • m_agdap Re: co na katar 20.09.06, 20:25
              moj katar byl malo uciazliwy , w sumie ne mialam zatkanego nosa tylko leciala
              mi zielona wydzielina. az po 7 dniach zaczela lekko bolec mnie glowa. lepiej
              idz do lekarza on cie zbada i wszytsko oslucha. Z tym nie ma zartow.
          • m_agdap Re: co na katar 20.09.06, 20:18
            Witam!
            Ja własnie mialam maly katar i tez uwazalam ze leczony czy nie leczony trwa 7
            dni niestety nie przechodzil i teraz mam chore zatoki bylam u lekarza i
            dostałam antybiotyk BIOPAROX wstrzykuje sie go do nosa i jezeli jest potrzeba
            do gardla. Biore go od trzech dni jeszcze nie wiem jak dziala, bo najbardziej
            meczy mnie flegma w gardle na ktora niestety nie mozna brac lekow odkrztunych .
            katar powoli ustepuje ale boje sie zeby flegma nie zalegala na oskrzelach lub
            płucach.
            Moze ktos zna sposob domowy jak sie podkurowac. Lekarka polecila mi tez syrop z
            cebuli ale odrzuca mnie jak go pije i mm po nim zgage. jestem na zwolnieniu do
            przyszlej srody i robie wszystko aby sie podkurowac
            jak mcie jeszcze jakie rady to piszcie chcetnie skorzystam smile dzieki
            • mysz56 Re: co na katar 20.09.06, 20:37
              w którym jesteś tyg magdap?ja w 8.jutro idę na kontrolną wizytę z tym
              katarem ,trochę jakbymniejszy ,też mi się gromadzil w gardle i aby nie doszło
              do oskrzeli lek .kazała pić syrop roślinny hedelix na odkrztuszanie ale jakoś
              tak średnio go piłam co chwila natomiast czyściłam nos,najgorzej to rano po
              wstaniu z łóżka,jak mi nie przejdzie do jutra to może mi coś mocniejszego da
              aby nie doszło do zatok,a masz temp w związku z tymi zatokami?
              • m_agdap Re: co na katar do mysz 45 29.09.06, 16:39
                hej, sorki ale nie było mnie tydzień na necie

jestem w 19 tygodniu, nie mam zadnej goraczki , katar tez byl slaby, tylko ta
                flegma mi zalegała, przeszkadzała w nocy i budziłam się rano. Syrop mi dali
                PINI ale słyszałam o nim wiele i negatywnych i pozytywnych rzeczy i starałam
                się go nie pić. Piłam syrop z cytryny i drugi z czosku.
                Poza tym biorę Bioparox- antybiotym miejscowy, kilku lekzrzy mówiło mi ze
                bezpieczny
                Teraz wykupiłam sobie 10 zabiegow na lampy BIOPTRON, sa podobnie nie szkodliwe,
                a pomagajją w udrożnieniu górnych dróg oddechowych , kolezanka wyleczyła sobie
                zatoki tymi lampami bez stosowania leków.

Magda
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka