01martaz1 20.09.06, 08:50 Dziewczyny, co można brać na katar w ciąży? Używam od kilku dni Sterimaru, wiem że jest bezpieczny dla Dzidzi, ale mówiąc szczerze nic nie daje. Mam już dość zatkanego kinola. Poradźcie coś proszę. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
janeausten Re: co na katar 20.09.06, 09:05 Jeśli to tylko katar, który za parę dni minie, to warto się jeszcze trochę przemęczyć na tej wodzie morskiej. Ale rozumiem co możesz czuć, bo sama męczyłam się latem i przez ostatni tydzień z zatkanym alergicznie nosem. Sterimar nie pomagał, Olbas pod nos i na kołdrę ułatwiał oddychanie, ale teraz po 25 tc używałam na noc kropli Nasivin dla dorosłych, by móc w ogóle spać. Spróbuj Nasivinu dla dzieci, ma mniejszą dawkę leku. Dziś w nocy spadł deszcz i mogę normalnie oddychać )). Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
rengur Re: co na katar 20.09.06, 09:27 Ja przy silnym zatkaniu nosa - potrafiłam się budzić z tego powodu w nocy! - zakraplałam xylometazolin, podobno można, a świetnie działa. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz56 Re: co na katar 20.09.06, 09:56 ja od kilku dni mam gęsty ,zielony(przepraszam za szczegóły} ja k myślicie przejdzie czy trzeba antybiotyk do nosa? Odpowiedz Link Zgłoś
gingerrr no proooooszę Cię ..... 20.09.06, 15:07 bez przesady!! antybiotyk na zwykły katar?? i może 2 tygodniowe zwolnienie ?? nieeee,no bez przesady, z tego,co mnie uczyli,to katar nieleczony trwa tydzień , a leczony 7 dni , więc na co Tobie,pytam ,antybiotyk,bo nie rozumiem ??ludzie, bez przesady,nie bądźcie śmieszni!! Odpowiedz Link Zgłoś
mmalicka21 Re: xylometazolin- super woda moeska za słaba 20.09.06, 15:12 był jak dla mnie ale xylometazolin rewelacja katar znika jak reką odją Odpowiedz Link Zgłoś
doral2 Re: xylometazolin- super woda moeska za słaba 20.09.06, 15:31 katar nieleczony trwa tydzień, leczony tylko siedem dni... nasypać do miski łyżkę rumianku, szałwii, mięty, zalać wrzątkiem i zrobić sobie inhalację... Odpowiedz Link Zgłoś
iw36 Re: co na katar 20.09.06, 16:18 Dziewczyny uważajcie na leki. ja miałam ostatnio ciekwą pogawedke z lekarzem i mocno mnie okrzyczał. Jest fajny artykuł w serwisue www.zdrowedziecinstwo.pl - przeziebienia u kobiet w ciąży-prof.Kretowicz jest super ekspertem!!!. najlepiej skonsultuj sie z lekarzema z tym przeziebieniem bo każda z nas ci coś innego doradzi a nie jesteśmy ekspertami Odpowiedz Link Zgłoś
mysz56 Re: co na katar 20.09.06, 16:48 ginger,wiem że zwykły katar to banał ale są też katary bakteryjne właśnie takie gęste ,zielone i nie wiem czy one same przechodzą czy się je jakoś leczy wiem że moje dzieci na taki katar dostawały antyb, maść do nosa na razie leczę się sterimarem-wodą w spreju Odpowiedz Link Zgłoś
bubal1 Re: co na katar 20.09.06, 19:46 Masz rację taki ropny katar to mogą być zatoki więc lepiej spytać się lekarza, mi pomagały inhalacje i do obrzydzenia herbata z cytryną i miodem. Do nosa sól morska. Innych kropli bałam się używać bo słyszałam że nie można. Odpowiedz Link Zgłoś
mysz56 Re: co na katar 20.09.06, 20:18 a też miałaś taki katar?zatoki to podobno bolą a mnie nic nie boli więc już sama nie wiem ale jutro idę zapytać się lekarza Odpowiedz Link Zgłoś
m_agdap Re: co na katar 20.09.06, 20:25 moj katar byl malo uciazliwy , w sumie ne mialam zatkanego nosa tylko leciala mi zielona wydzielina. az po 7 dniach zaczela lekko bolec mnie glowa. lepiej idz do lekarza on cie zbada i wszytsko oslucha. Z tym nie ma zartow. Odpowiedz Link Zgłoś
m_agdap Re: co na katar 20.09.06, 20:18 Witam! Ja własnie mialam maly katar i tez uwazalam ze leczony czy nie leczony trwa 7 dni niestety nie przechodzil i teraz mam chore zatoki bylam u lekarza i dostałam antybiotyk BIOPAROX wstrzykuje sie go do nosa i jezeli jest potrzeba do gardla. Biore go od trzech dni jeszcze nie wiem jak dziala, bo najbardziej meczy mnie flegma w gardle na ktora niestety nie mozna brac lekow odkrztunych . katar powoli ustepuje ale boje sie zeby flegma nie zalegala na oskrzelach lub płucach. Moze ktos zna sposob domowy jak sie podkurowac. Lekarka polecila mi tez syrop z cebuli ale odrzuca mnie jak go pije i mm po nim zgage. jestem na zwolnieniu do przyszlej srody i robie wszystko aby sie podkurowac jak mcie jeszcze jakie rady to piszcie chcetnie skorzystam dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
mysz56 Re: co na katar 20.09.06, 20:37 w którym jesteś tyg magdap?ja w 8.jutro idę na kontrolną wizytę z tym katarem ,trochę jakbymniejszy ,też mi się gromadzil w gardle i aby nie doszło do oskrzeli lek .kazała pić syrop roślinny hedelix na odkrztuszanie ale jakoś tak średnio go piłam co chwila natomiast czyściłam nos,najgorzej to rano po wstaniu z łóżka,jak mi nie przejdzie do jutra to może mi coś mocniejszego da aby nie doszło do zatok,a masz temp w związku z tymi zatokami? Odpowiedz Link Zgłoś
m_agdap Re: co na katar do mysz 45 29.09.06, 16:39 hej, sorki ale nie było mnie tydzień na necie jestem w 19 tygodniu, nie mam zadnej goraczki , katar tez byl slaby, tylko ta flegma mi zalegała, przeszkadzała w nocy i budziłam się rano. Syrop mi dali PINI ale słyszałam o nim wiele i negatywnych i pozytywnych rzeczy i starałam się go nie pić. Piłam syrop z cytryny i drugi z czosku. Poza tym biorę Bioparox- antybiotym miejscowy, kilku lekzrzy mówiło mi ze bezpieczny Teraz wykupiłam sobie 10 zabiegow na lampy BIOPTRON, sa podobnie nie szkodliwe, a pomagajją w udrożnieniu górnych dróg oddechowych , kolezanka wyleczyła sobie zatoki tymi lampami bez stosowania leków. Magda Odpowiedz Link Zgłoś