Dodaj do ulubionych

CC w Trójmieście

10.11.06, 19:24
Witam,
jestem dopiero na początku ciąży, która już przebiega z bardzo dużymi
komplikacjami. Poprzednia ciąża zakończyła się CC (były mocne wskazania
lekarskie do wykonania CC) w najlepszym szpitalu w Polsce - w Miejskim w
Olsztynie. Obecnie, jeżeli uda mi się donosić ciążę, niestety nie będę mogła
tam rodzić - mieszkam w Gdyni. Chciałbym znowu urodzić poprzez CC - i od razu
proszę nie krytykujcie mnie za to !! Nie wiem czy tym razem będą wskazania
medyczne do takiego porodu, jeżeli nie to chciałabym wiedzieć w którym
szpitalu w Trójmieście wykonują CC na życzenie ??? i ile to kosztuje ???
Zastanawiałam się nad szpitalem w Wejherowie, na Klinicznej i Swissmedem -
czy wiecie jakie tam jest podejście do CC na życzenie ??? Jak traktują w
Wejherowie pacjentkę która przyjedzie na poród a nie leczyła się wcześniej
prywatnie u żadnego lekarza z tego szpitala ?? Moją ciążę prowadzi na razie
prof. Preis więc o Kliniczną jestem spokojna smile)) Tylko nie wiem jak tam
podchodzą do CC na które nie ma wskazań medycznych ???
Obserwuj wątek
    • eyes69 W Sweesmedzie 10.11.06, 19:26
      Pare tysiecy kosztuje (5 czy 4).
      • aniulekq Re: W Sweesmedzie 10.11.06, 19:34
        MJuszę Ci zmiartwic ale trudno będzie Ci bez wskazań miec cc w całym
        trójmieście.
        • arsena1974 Re: W Sweesmedzie 10.11.06, 20:15
          A ja Cię pocieszę w Sweesmedzie cc kosztuje prawdopodobnie 3000,ale mój lekarz
          prowadzący(pracujący w Wejherowie),powiedział,że jeżeli pierwsza ciąza
          zakończyła się przez cc z powodu min.niewspółmierności porodowej to i druga też
          będzie przez cc. Ja tak miałam,zresztą w Wejherowie są wspaniali specjaliści i
          na pewno nikt na siłę nie bedzie dziecka wyciągał z brzucha.Wejherowo dba o
          swoją sławę.
          • rozmarynka5 Re: W Sweesmedzie 11.11.06, 13:48
            Moja pierwsza ciąża zakończyła się przez CC z powodu odklejenia się łożyska i
            krowtoku - nie musi się to stać przy kolejnej ciąży. Nie bardzo wiem co oznacza
            pojęcie "niewspółmierność porodowa" ??? Nie wiem - mnie to chyba nie
            dotyczy ???
        • rozmarynka5 Re: W Sweesmedzie 11.11.06, 13:44
          Zdaję sobie sprawę że w każdym szpitalu w Trójmieście nie robią cesarki na
          życzenie, ale w Olsztynie np. jest wiadome że w Miejskim nie ma na to szans a w
          Wojewódzkim bez najmniejszych problemów i to jak najbardziej oficjalnie.
          Oczywiście trzeba zapłacić ale do kasy szpitala i wcale nie tak dużo ok.500 zł.
          Czy słyszałyście o takim szpitalu (oprócz Swissmedu) w Trójmieście ? O Swissmed
          trochę się boję - podobno nie mają sprzętu do ratowania noworodków i jak coś
          się dzieje to i tak wiozą na Kliniczną lub Zaspę ????
    • cathy1976 Re: CC w Trójmieście 11.11.06, 14:22
      Obawaima sie, ze zaden szpital w 3miescie nie zrobi Ci cc jesli pojedziesz tam
      i im zakomunikujesz, ze chcesz i juz.
      Jestem pro- ceasrkowa, wiec nie posze tego ze zlosliwosci.
      Ja mialam cc na Klinicznej. Ze wskazan medycznych. Ale z punktu widzenia
      technicznego, jesli dostarczysz im 'podkladkę' czyli info od lekarza
      prowadzacego, to po prostu zrobia ci cc.
      Proponuje albo powiedziec o tym Preisowi (nie wiem jakie ma podejscie do tego)
      albo dostarczyc Preisowi zaswiadczenie (od okulisty na przyklad), ze nie mozesz
      ropdzic naturalnie, bo masz rozwarstwiajaca sie siatkowke, albo cos innego.
      Co do cc na Klinicznej to polecam- bylo na prawde super profesjonalnie, wszyscy
      zyczliwi.
      • aniulekq Re: CC w Trójmieście 11.11.06, 16:28
        Zgadza się, w Swissmedzie nie za bardzo mają sprzęt do ratowania noworodków.
        Owszem jest inkubator, nagrzewarka ale jak coś się dzieje to od razu wiozą na
        Zaspę. I cena - 4000zł. Ale warunki sa super, po porodzie położne zajmują się
        dzieciątkiem bez kręcenia nosem, są uczynne i wogóle atmosfera jest bardzo
        miła.
        W Trójmieście nie ma takich oficjanych cenników jak w Olsztynie, a jeśli już
        załatwisz sobie cc to ceny są na pewno wyższe (zależy kto będzie robił).
        Co do Wejherowa to nie jest powiedziane, że przy drugim porodzie (jeśli nie
        będzie komplikacji) będziesz miała cc. Ale to jest na pewni duży argument.
        Ja bym wybrała się na Twoim miejscu do kilku szpitali w Trójmieście i
        przedstawiła historię pierwszej ciąży. Może akurat się uda, lekarze to przecież
        też ludzie.
      • rozmarynka5 Re: CC w Trójmieście 12.11.06, 09:26
        Niestety zaświadczenia od okulisty nie zdobędę - wszystko z moimi oczami w
        porządku. Nie wiem właśnie jak Preis podchodzi do cesarki "na życzenie" ???? Do
        tej pory nie śmiałam się go spytać - jak na razie moja ciąża jest tak zagrożona
        że żaden z lekarzy nie wspomina nawet o terminie porodu sad( ani o założeniu
        karty ciąży sad( A ja się poprostu nauczyłam w poprzedniej ciąży że jeżeli nie
        załatwisz sobie wszystkiego wcześniej to potem w razie komlikacji są problemy :-
        ( i dlatego myślę i myślę - może trochę za wcześnie smile
        • rozmarynka5 Re: CC w Trójmieście 13.11.06, 15:09

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka