Dodaj do ulubionych

Ból uciskowy w dole brzucha

IP: *.* 10.10.01, 09:27
Czesc dziewczyny,Koncze wlasnie 37 tydzien. Ogolnie czuje sie dobrze, przytylam niewiele, ale od kilku dni odczuwam silne bole uciskowe w dole brzucha i pachwinach. Czasami bol jest taki przeszywajacy, ze az sie zwijam. Czy wiecie, co to moze byc? Czyzby dzidzia juz sie ustawiala do wyjsca? Kilka dni temu na USG lekarz powiedzial mi, ze juz jest glowka do dolu. Te bole sa naprawde bolesne.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: Ból uciskowy w dole brzucha IP: *.* 10.10.01, 10:01
      Dagmaro, jesli to są bóle podobne, jak przy okresie, to mogą być to skurcze przepowiadające, czyli do porodu już może niedaleko... Ja miałam przed porodem takie skurcze, tylko że ból był w krzyżu (no i sprawdziło się - podczas porodu miałam bóle krzyżowe :-( ). Ale może udaj się do lekarza, on bedzie wiedział więcej o przypuszczalnych przyczynach bólu.Pozdrawiam Agnieszka
      • Gość: guest Re: Ból uciskowy w dole brzucha IP: *.* 10.10.01, 20:51
        Trudno jest pewnie z opisu powiedziec dokladnie ale przypuszczam,ze to sa bole wywolane naciskiem glowki dziecka na okreslone nerwy-stad ten bol przeszywajacy.Pamietam,ze potrafily byc bardzo silne-do tego stopnia,ze czasem mialam wrazenie ze dzieciatko mi za chwile wypadnie.:lol:Czasem np na spacerze,musialam sie zatrzymac i odczekac bo mialam wrazenie,ze dalej nie pojde.I,jak Diana mowi,rozchodza sie stawy,wszystko sie rozluznia-wtedy nie ma za bardzo oparcia dla tej naciskajacej glowki i wszystko czujemy.Czasem wrecz czuje sie te Glowke niemal ocierajaca sie o kosc lonowa(przynajmniej takie sie ma wrazenie)-szczegolnie w kolejnych ciazach bo wtedy wszystko latwiej sie rozluznia.Ale rzeczywiscie,jesli masz jakiekolwiek watpliwosci i cos Cie nadal niepokoi, skonsultuj to z lekarzem.I trzymajcie sie tam zdrowo razem z Dzidzia.:)B
    • Gość: guest Re: Ból uciskowy w dole brzucha IP: *.* 10.10.01, 17:54
      Hej Daga!Wspominasz o bólu w pachwinach.Ja też takie mam i to bardzo mocne,a jestem w 28 tyg.Mój lekarz twierdzi,że to normalne,poprostu kości się przesuwają,miednica przygotowywuje się do porodu i to wszystko.Zyczę szczęśliwego rozwiązaniapa pa Diana
      • Gość: guest Re: Ból uciskowy w dole brzucha IP: *.* 10.10.01, 23:04
        Dagmaro!Ja kończę (juto)37 tydz. i od 2 dni mam dokładnie te same bóle, z tym ,że nie są one tak strasznie bolesne. Raczej przypominają początki okresu. Zaczynają się od pośladków, przechodzą do przodu i kończą się prawie na kolanach. Z regóły są on w nocy. Z tego co wiem są to bóle przepowiadające, ale we wtorek idę do lekarza (jeżeli zdążę) to się dowiem dokładnie. Wie narazie tyle, że szyjka już się skróciła.Pozdrowienia , Klaudia
      • Gość: guest Re: Ból uciskowy w dole brzucha- do Diany IP: *.* 11.10.01, 15:13
        Diano super że sie odezwałaś , ja też jestem w 28 tygodniu i właśnie 2 dni temu pojawiły mi się takie bóle - zdenerwowałam sie strasznie , bo wydawało mi sie ,że 28 tydzień to za wcześnie na takie bóle. pozdrawiam Ciebie i brzuszek- a na kiedy masz termin?
        • Gość: guest Re: Ból uciskowy w dole brzucha- do Diany IP: *.* 11.10.01, 15:27
          Hej Zużka!Widzę,że nie jestem sama z bólami w jeszcze stosunkowo wczesnej ciąży.Mnie czasami tak boli,że chodzić nie mogę a już nie ma mowy podniesieniu nogi aby np. ubrać rajtuzy.Ale nie martw się.Mój lekarz mówi,że bardzo wiele kobiet się na to skarży.Jedne wcześniej ,drugie póżniej to prawdopodobnie zależy od naszej budowy.Ja mam termin na 3 stycznia.A Ty?pozdrawiam serdecznieDiana
          • Gość: guest Re: Ból uciskowy w dole brzucha- do Diany i zużki IP: *.* 11.10.01, 18:33
            Dziewczyny, ja też jestem w 28 tygodniu - odezwijcie się na "A my co? styczniówki". Gdzie będziecie rodzić? Pozdrowienia gorące dla wszystkich ciężarówek anuś
            • Gość: guest Re: Ból uciskowy w dole brzucha- do Diany i zużki IP: *.* 12.10.01, 09:49
              Cześć Anuś , ja jestem grudniówka - termin 24 grudnia - tygodnie wyliczył mi mój lekarz i widzę , że metody liczenia są różne, bo jak Ty i Diana jesteście w 28 ta ja powinnam być dalej - ale tak mi ostatnio wyliczył i przyznaję się do 28 tygodnia.Gdzie będę rodzić - właśnie ta decyzja mnie prześladuje- mój lekarz pracuje w Szpitalu Praskim - leżałam już w tym szpitalu, ale nie na położnictwie, a nie znam nikogo kto tam rodził- oczywiście opinie od znajomi znajomych są skrajnie różne od koszmaru do zachwytu. Jeżeli mój lekarz zgodzi się być przy porodzie niezależnie od terminu / Święta/ to rodzę tam , ale jeśli nie to nie mam pojęcia co zrobię. Od listopada idę tam do szkoły rodzenia i mam nadzieję ,że pozwoli mi to lepiej poznać szpital i łatwiej podejme ostateczną decyzję. Czy chodzisz już do szkoły? No i oczywiście gdzie masz zamiar rodzić ?Pozdrawiam, Zużka.
          • Gość: guest Re: Ból uciskowy w dole brzucha- do Diany IP: *.* 12.10.01, 09:40
            Dzięki za odpowiedz, mogę się dopiero teraz odezwać bo, niestety mam ograniczony dostęp do meila. Termin mam na 24 grudnia hi hi hi , tylko tak poważnie to wcale mi nie do śmiechu, trochę przeraża mnie pobyt w szpitalu w święta /dobra opieka ????/, ale rozmawiam z moim dzidziusiem i przekonuję go, że fajnie byłoby być razem na wigilię- kupię mu prezent pod choinkę może się skusi? Czy Twoje maleństwo bardzo rozrabia? Mój szkrabek potrafi "szaleć" i sprawdzać wytrzymałość mojej skóry całymi dniami - ale to takie fajne,że nawet jak boli to już mu wybaczam. Pozdrawiam Zużka
    • Gość: guest Re: Ból uciskowy w dole brzucha IP: *.* 11.10.01, 07:16
      Ja jastem w 37 tygidniu ciąży i też mam takie bóle.To jest KOSZMAR!!!Czasami przez długi czas ruszyć się nie mogę.Też nie wiem co to są za bóle ale przypominają miesiączkowe tylko dużo mocniejsze i wogóle bardziej rozprzestrzeniające się.Aż podczas nich mam dreszcze w całym ciele. I najgorsze jest uczcie jakby mały miał mi zaraz wyskoczyć :))))Pozdrawiam,Wiki
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka