Dodaj do ulubionych

o łóżeczkach cd.

IP: *.* 30.10.01, 10:45
Skoro pojawił się taki post, to skorzystam i zapytam o coś, co mi się przyda na przyszłość.W sprzedaży są łóżeczka o długości 120 i 140 cm. Mam małe mieszkanie i zastanawiam się, jakiej długości łóżeczko wybrać. Dlatego mam pytanie do doświadczonych - jak długo Wasze dzieci spały w łóżeczkach, czy opłaca się np. kupić większe łóżeczko - takie któe potem staje się tapczanikiem?Będę wdzięczna za wszystkie opinie, jak i polecenia konkretnych modeli łóżeczek.
Obserwuj wątek
    • Gość: guest Re: o łóżeczkach cd. IP: *.* 30.10.01, 11:30
      Mój synek miał łóżeczko o wymiarach 60/120. Obecnie ma 1,5 roku i dalej byw nim spał, gdyby nie drobny fakt, że nie che (odzwyczaił się na wakacjach). Teraz śpi na materacu na podłodze. Myslę, że do 2 lat spokojnie mógłby spać. Teraz moje drugie dziecko będzie w nim spało. Nasza sypialenka jest malutka i większe łóżko to byłby kłopot. Jednak takie łóżeczko, które potem przerabia się na tapczanik to chyba dobry pomysł.
      • Gość: guest Re: o łóżeczkach cd. IP: *.* 30.10.01, 12:40
        Ja mam łóżeczko, które przerabia się na tapczan i jestem bardzo zadowolona. Mała ma w nim ooogromny luz no i spokój z wydawaniem pieniędzy przynajmniej na 7-8 lat. Ilona
        • Gość: guest Re: o łóżeczkach cd. IP: *.* 30.10.01, 22:39
          My kupilismy bardzo tanie łózeczko, chyba Radek, z trzystopniowym regulowaniem wysokosci materaca. Dzisiaj, kiedy maluszek ma 15 miesiecy i około 85 cm wysokości, łózeczko okazuje sie za niskie i każde pozostawienie dziecka bez pieki grozi wypadnięciem. Radzę wziąć pod uwagę wysokość łóżeczka i sposób wydostawania się z niego dziecka w przyszłosci(opuszczany bok ew. wyjmowane szczebelki)Kasia
    • Gość: guest Re: o łóżeczkach cd. IP: *.* 02.11.01, 09:11
      My kupiliśmy łóżeczko-tapczanik, wielkość 70/160 z Voxa. Najtańsze nie było, ale stwierdzilismy, że na jakiś czas wystarczy. Teraz Karolinka ma 2 latka i pięć miesięcy i ma bardzo dużo miejsca w łóżeczku, a śpi ze wszystkimi misiami, lalkami, itd...Takie łóżeczko-tapczanik to moim zdaniem bardzo dobry pomysł. Mało miejsca w pokoju, zgadzam się, ale przecież dziecko i tak kiedyś wyrośnie z łóżeczka i co wtedy?Politea :hello:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka