Dodaj do ulubionych

Nisko osadzone łożysko

IP: *.* 07.05.02, 20:35
Czy któraś z was miała problem z nisko osadzonym łożyskiem w pierwszym i drugim trymestrze? Właśnie wróciłam z usg, gdzie potwierdziło się, że u mnie łożysko częściowo przoduje. To dopiero 16 tydzień, lekarz mnie uspokaja że ma ono szansę „wpełznąć” do góry w miarę powiększania się macicy, ale czuję się nieco zaniepokojona i żądna informacji z pierwszej ręki.Czekam i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • Gość: Ollka Re: Nisko osadzone łożysko IP: *.* 07.05.02, 20:55
      Ja mialam lozysko nisko osadzone do 35 tygodnia juz bylam przygotowana na cesarke a jednak. Podobno nawet dwa tygodnie przed porodem moze sie przesunac , tak wiec sie nie martw.Pozdrawia
      • Gość: asia.d.d Re: Nisko osadzone łożysko IP: *.* 07.05.02, 21:38
        U mnie wpełzło nieposTrzeżenie :bounce:Dobrze, że męża nie było, bo miałam całkowiTego bana na seks :)pozdrowieniaAsia
    • Gość: AnulaO Re: Nisko osadzone łożysko IP: *.* 08.05.02, 03:27
      Ja tez mialam nisko polozone lozysko, mniej wiecej do polowy ciazy, a pozniej przesunelo sie wyzej. To podobno zdarza sie czesto. Nie masz czym sie martwic!PozdrawiamAnia
    • Gość: Pysia Re: Nisko osadzone łożysko IP: *.* 08.05.02, 08:54
      Nie martw się na zapas, ja miałam podobnie. W 12 tygodniu na USG wyszło, że łożysko tworzy się dokładnie w dnie macicy, na jej trzonie - lekarz wysłał mnie na zwolnienie na miesiąc, z groźbą, że mogę leżeć do końca ciąży, a końcówkę mieć w szpitalu. Po tym miesiącu leżenia i spokojnego "prowadzenia się" :-) (był to 16 tydzień) łożysko odsunęło się na 8 mm od ujścia szyjki macicy i wszystko jest do tej pory w porządku. Wróciłam po tym miesiącu do pracy i nic się nie dzieje. Rzeczywiście tak bywa, że wraz ze wzrostem macicy łożysko potrafi się przesunąć w górę, tak też było w moim przypadku. Następne USG mam w 30 tygodniu (za dwa tygodnie), zobaczymy jak się będzie miało to łożysko. Ale tak sobie myślę, że gdyby było nadal w dnie, to przy moim dość intensywnym trybie życia już dawno coś by nawaliło. Pozdrówki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka