Dodaj do ulubionych

Czy,któraś z Was robiła inwazyjne badania prenatal

04.12.06, 10:00
Dziewczyny mam pytanie. Z pewnych przyczyn zależy mi na zrobieniu badań
prenatalnych, również tych inwazyjnych. Obawiam się jednak o to czy nie
zaszkodzą one dziecku. Czy, któraś z Was ma podobne doświadczenia i wszystko
zakonczyło się dobrze??
Obserwuj wątek
    • riszka Re: Czy,któraś z Was robiła inwazyjne badania pre 04.12.06, 11:48
      Czy naprawdę żadna z Was nie robiła badań prenatalnych?
      • melder1 Re: Czy,któraś z Was robiła inwazyjne badania pre 04.12.06, 12:25
        Witaj
        Ja robilam badania prenatalne w 12 tyg. Mialo to wykluczyc zespol dawna. Robi
        ci usg i mierzy dzidziusia i po obliczeniach ci powie co i jak. Jesli bys
        chciala miec lepsza pewnosc to wtedy pobieraja ci plyn ale to moze grozic
        poronieniem. Wiec nie ma co sie martwic nic dzidziusiowi nie grozi. Pozdrawiam.
        • lizzy9 Re: Czy,któraś z Was robiła inwazyjne badania pre 04.12.06, 18:08
          Ja robilam amniopunkcje, chcialam byc pewna, ze wykluczone beda trzy
          nieprawidlowosci genetyczne. Teraz kiedy znam wynik, moge spokojnie cieszyc
          sie ciaza.
          • lilijka29 Do Lizzy9 04.12.06, 20:06
            Mam pytanie. Czy amnopunkcję robiłaś w kierunku konkretnych chorób genetycznych
            występujących w Twojej rodzinie, niezależnie od wyniku testu Papp-a oraz czy
            miałaś jakieś dolegliwości po amnopunkcji, która jest przecież dość inwazyjnym
            badaniem prenatalnym.

Pozdrawiam
            • juliaaaaa Re: Do Lizzy9 04.12.06, 20:39
              Tak, robiłam badania prenatalne: amniopunkcję. Okazało się, ze wszystko w
              porządku, więc baaardzo mi ulżyło. Badanie dotyczy chorób genetycznych bez
              wyszczególnienia. Po badaniu czułam się dobrze. Testu Pappa nie robiłam.

Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka