Dodaj do ulubionych

pęcherzyk płodowy

IP: *.* 12.09.02, 08:01
Jestem w siódmym tygodniu ciąży. Wczoraj byłam pierwszy raz na USG. Lekarz stwierdził, że mam za mały pęrzerzyk płodowy (jest 9mm a powinien mieć 30 mm). Bardzo się martwię bo dał mi nikłe sznse na donoszenie ciąży, a wręcz zagroził poronieniem. Czy któraś z was miała podobny problem ? Bardzo proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.Pozdrowienia AgaE.
Obserwuj wątek
    • Gość: KiM Re: pęcherzyk płodowy IP: *.* 12.09.02, 09:50
      Czesc Aga! Nie martw sie przede wszystkim!!!Obecnie jestem w 34-tygodniu i troche juz zapomnialam jak to bylo na poczatku, ale cos mi sie kojarzy, ze jak bylam w 6 tyg. ciazy na pierwszej wizycie to moj pecherzyk na usg mial 9 mm. Wiec nie za bardzo wiem, czego Twoj lekarz sie czepia. Proponuje tak gdzies za tydzien isc do innego lekarza. A poza tym w przypadku usg, bardzo istotna jest jakosc sprzetu i doswiadczenie lekarza wykonujacego badanie i byc moze tego w Twoim przypadku zabraklo. KiM i 34-tygodniowa Zabka
    • Gość: mdisel Re: pęcherzyk płodowy IP: *.* 12.09.02, 09:51
      Czesc agaE.Na samym poczetku chce ci powiedziec,ze nie powinnas sie martwic na zapas.Lekarze(niektorzy)sa debilami--jak moze tobie powiedziec ze poronisz.Kazda kobieta moa co innego,jedna mniejszy druga wiekszy.U mnie w 7 tyg wynosil 20 mm to znaczy ze tez nie powinnam donosic dzidzie,a teraz jestem w 32 tyg i tyle wazy ze sie martwie jak ja go urodze.Co do ich sprawdzania pecherzuka to sie nie stresuj,moze mial aparature do d... i nie moze dokladnie policzyc.Ja w 8 tyg mialam 21mm a juz w 10 tyg mialam 43mm a w 13 tyg mialam 67,6mm a juz w 15 tyg 96mm.Widzisz jak to skacze. wszystko moze sie okazac ok jak pojdziesz za 2 tyg na wizyte.Powodzenia i glowa do gory(i sie nie denerwuj on tez sie myla--nawet najlepsi)
    • Gość: mdisel Re: pęcherzyk płodowy IP: *.* 12.09.02, 10:21
      To jeszcze raz ja.Przeczytalam w ksiazce(bardzo fajnej)ze I tu cytuje"Podczas tego tygodnia zarodek znacznie powiekezy swoje wymiary.Z zaledwie 4-5mm na poczatku 7 tyg,odleglosc ciemieniowo-siedzeniowa wyrosnie az do 11-13mm pod koniec tego tyg ciazy."w 6 tyg 2-4mmW 8 tyg pisza ze osiagnie 14-20mmw 9 tyg 22-30mmw 10 tyg 31-42mmw 11 tyg 44-60mmw 12 tyg ok 61mm i waga 8-14gKochana jak widzisz nie masz co sie martwic.Wszystko bedzie ok.a ta ksiazka to naprawde dobry zakup bo wszystko w niej jest.Podam ci jak chcesz tytul"Glade B.Curtis-ciaza 40 kolejnych tygodni,ciaza w pytaniach i odpowiedziach"--Polecam.Jeszcze raz--glowka do gory

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka