Dodaj do ulubionych

Ciąża a kosmetyki

IP: *.* 12.11.02, 15:17
Witam!Mam pewien problem: w niedługim czasie planuje zajść w ciążę. nie wiem jednak czy w czasie jej trwania, będę mogła stosować np. swoje ulubione balsamy do ciała. Do moich fawortów należą: balsam migdałowy Avonu, balsam mulitiwitaminowy Avonu, balsam mandarynkowy Avonu, basam Soft&Silky Oriflame, balsamMilk&Honey Oriflame itp. czy stosowanie ich w czasie ciąży jest bezpieczne dla dziecka?A co z balsamami tzw. ujędrniającymi, typu: żel-krem ujędrniajacy nawilżający Garnier, Balsam do ciała stymulująco - pobudzający Bielendy, czy balsam ujedrniający z St.Ives. Nie chodzi mi o kosmetyki działające antycellulitowo, tylko o te poprawiające kondycje skóry.A co z balsamami brązującymi- Sopot, Kolastyna, Bielenda. czy one są bezpieczne?Pielęgnacja biustu: czy preparaty Avonu i Oriflame są odpowiednie dla kobiet w ciązy?Byłabym wdzięczna za odpowiedź, bo chciałabym zadbać o siebie nie szkodząc jednoczesnie dzidziusiowi. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Cameleonka Re: Ciąża a kosmetyki IP: *.* 12.02.03, 18:07
      Generalnie powinno sie stosowac w czasie ciazy produkty/kosmetyki przedtestowane pod wzgledem bezpieczenstwa wlasnie dla kobiet w ciazy.. Polecam Tobie parafarmaceutyki z serii Mustela9Miesiecy. Wsrod tych produktow oferowany jest min. Specjalny krem do pielegnacji biustu, ktory zapobiega powstawaniu rozstepow. W sklad serii wchodza takze Podwojnie dzialajacy krem przeciw powstawaniu rozstepow oraz Intensywnie dzialajacy krem na stare rozstepy i blizny. Powstale rozstepy niestety nie znikna, ale mozna zmniejszyc ich wielkosc oraz ujednolicic barwe. Od dluzszego czasu stosuje cala serie i jestem z niej zadowolona. Pozdrawiam.
    • Gość: piffko Re: Ciąża a kosmetyki IP: *.* 12.02.03, 20:38
      przeczytaj dwa tematy nizej...Kasia ;)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka