Dodaj do ulubionych

odstawienie tabletek a szybki okres

11.12.06, 10:50
witajcie...mam takie pytanie..postanowilismy starac sie o dziecko..do tej
pory bralam tabletki ale zamiast dokonczyc ich branie i odstawic pod koniec
cyklu,zrezygnowalam i odstawilam z dnia na dzien.wiem, mea culpa..po 4 dniach
od odstawienia( a byl to 14 dzien cyklu przy moich regularnych dotad 28
dniowych cyklach)z samego rana zobaczylam ze chyba dostalam okres! albo cos
innego..co by to nie bylo wystapilo to po 14 dniach od ostatniej miesiaczki!
teraz mam chyba problem bowiem nie wiem ile teraz beda trwaly moje cykle i
kiedy bede miala owulacje co z pewnoscia utrudni nam zajscie w ciaze....
czy ktoras z was tez tak miala? wiem, ze powinnam zaczekac i zakonczyc
branie, ale teraz juz ich nie bede zazywac..martwi mnie jednak ten
szybki"okres?" "nieokres?"..
co myslicie? czy to rzeczywiscie az tak drastyczna zmiana dla mego organizmu
ze hormony do tej pory okielznane przez tabletki anty zwariowaly?ile to moze
potrwac i czy mozliwe bedzie zajscie w ciaze w takim przypadku??
Obserwuj wątek
    • paulinapawlik Re: odstawienie tabletek a szybki okres 11.12.06, 11:09
      nia martw się na zapas. to co ci się przytrafiło to nie okres tylko krwawienie
      z odstawienia. poczekaj spokojnie na miesiączkę. co do dzidziusia to może być
      różnie - niektóre kobiety muszą po odstawieniu tabletek troszkę poczekać na
      upragnione 2 kreski, ja miałam szczęśie zajść w obie ciąże w pierwszym cyklu po
      odstawieniu. powodzenia
    • kocio-kocio Re: odstawienie tabletek a szybki okres 11.12.06, 11:11
      Organizm zachował się normalnie: zabrakło sztucznych hormonów z tabletek i
      pojawiło się krwawienie.
      • bloomoo Re: odstawienie tabletek a szybki okres 11.12.06, 11:28
        dzieki wielkie..

czyli ze to nie jest okres?? normalnie gdy nie bralam tabletek okesy byly
        dluugie i bolace..i dziesiaj mi sie to zaczelo wlasnie i brzuch boli tak, jakby
        nadszedl prawdziwy okres..ale przeciez to dopiero 2 tygodnie od ostatniej
        miesiaczki..troche mnie pocieszylyscie..czyli ze to nie jest okres?a ile toto
        moze potrwac??
        • paulinapawlik Re: odstawienie tabletek a szybki okres 11.12.06, 11:31
          no parę dni tak jak okres, gdyby się przedłużało to idź do lekarza - da ci coś
          na zatrzymanie, w ogóle jeśli planujesz zajście w ciążę to warto się wybrać, no
          i zacznij łykać kwas foliowy
          • bloomoo Re: odstawienie tabletek a szybki okres 11.12.06, 11:37
            dzieki wielkie...smile
            u gina bylam w czwartek..podobno wszystko w porzadku..zrobilam cytologie i
            wszystko jest w jak najlepszym porzadku.,..teraz tylko moge miec problem by
            ustalic kiedy mam owulacjesad
    • bloomoo Re: odstawienie tabletek a szybki okres 12.12.06, 12:28
      dzis mam drugi dzien..to chyba jednak okres..strasznie bolacy i strasznie
      obfity...pytanie tylko czy w takim razie gdy odstawilam tabletki i dostalam po
      4 dniach od odstawienia okres(czyli 14 dzien cyklu) to czy za nastepne dwa
      tygodnie tez moge sie spodziewac kolejnego okresu? czy juz po prostu od wcoraj
      obliczac sobie nowe cykle??
      • alis82 Re: odstawienie tabletek a szybki okres 12.12.06, 12:37
        Ja też bylam w podobnej sytuacji. Nie dokonczylam opakowania tabletek(bralam
        przez 7 lat non-stop), dostlam "okres" z odstawienia i następnego okresu juz sie
        nie doczekalam, bo okazalo się, że jestem w ciąży. Teraz kończę 19 tcsmile Rożnie
        to bywa z tymi tabletkam smile
        • bloomoo Re: odstawienie tabletek a szybki okres 12.12.06, 12:46
          czyli po tym okresie z odtawienia zaszlas w ciaze do nastepnego okresu tak?
          • alis82 Re: odstawienie tabletek a szybki okres 12.12.06, 12:53
            Tak. Jeszcze nie dostalam okresu "normalnego", bo kończe 19 tydzień ciąży smile
            • bloomoo Re: odstawienie tabletek a szybki okres 12.12.06, 13:03
              NIE NIEsmile) JA ROZUMIEM..smile)

CHODZILO MI TYLKO O TO CZY PO TYM OKRESIE "Z ODSTAWIENIA" MOZNA ZAJSC OD RAZU W
              CIAZE? BO WIELE DZIEWCZYN I MOA GIN MOWIA ZE NALEZY ODCZEKAC A JESLI BRALO SIE
              dlugo tabletki to trzeba dluugo czekac..a tu prosze..ledwo odstawilas taby i to
              jeszcze w polwie cyklu juz udalo i sie zajsc jeszcze przezd "normalnym"
              okresem..czy tak?
              ps.sory za caps lock..sie wlaczylsmile
              • alis82 Re: odstawienie tabletek a szybki okres 12.12.06, 13:35
                Wlasnie tak bylo. Ja też naczytalam się, że są problemy po odstawieniu tabletek
                z zajściem w ciążę, że trzeba odczekać itp. Wlaściwie to bylam przekonana o tym,
                że przez najbliższy czas w ogóle nie będę plodna i że okres nie pojawia się
                wlaśnie z tego powodu. A tu taka niespodzianka smile I już kopiesmile Pozdrawiam
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka