Dodaj do ulubionych

cholestaza ciążowa

IP: *.* 02.12.02, 10:57
Mam prośbę, czy możecie mi przybliżyć problem cholestazy ciążowej. Czym jest spowodowana, jak można się jej ustrzec, jakie są objawy. Jestem w drugim trymestrze /ponoć dotyczy trzeciego/ ale sporo się tu naczytałam i jestem mocno wystraszona.Pozdrawiam - madziq
Obserwuj wątek
    • Gość: jowa Re: cholestaza ciążowa IP: *.* 02.12.02, 22:50
      Ja tez się bałam, zrobiłam próby wątrobowe (badanie krwi ok.12zł). To chyba wystarczy.
    • Gość: yoko Re: cholestaza ciążowa IP: *.* 07.12.02, 14:20
      NIepokojącym objawem jest bardzo silne i dokuczliwe uczucie swędzenia, które jest tak silne że nie można go opanować. I nie chodzi tu o swędzenie brzucha, tylko swędzenie dłoni stóp (podeszw) rąk, tułowia.Aby sie upewnić że nie jesteś posiadaczka tejże dolegliwości zrób sobie badania już Ci mówie jakie:ASPATALATBILIRUBINA CAŁKOWITAFOSFATAZA ALKALICZNAWyniki tych badań dokładnie określą czy jesteś chora czy nie.Ewentualnie podam Ci link do strony o cholestazie:http://www.borgis.pl/czytelnia/nm_ginekolo/34.htmlTam sobie poczytasz, ale niestety jest to napisane językiem medycznym.Pozdrawiam serdecznie, Aga mama Cezarka i 40-sto tygodniowego Kacperka w brzuszku.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka