Dodaj do ulubionych

Chcę juz urodzić!

IP: *.* 30.12.02, 19:54
Hej dziewczyny,czy któraś z Was ma pomysł, jak mozna ew. przyśpieszyc poród? Termin miałam na 26 XII, a tu nic... Skurcze niby są, ale z tego co wiem, to tylko przepowiadające (bez żadnej regularności), śluz niby odchodzi, brzuch mnie pobolewa i nic! Oczywiscie wiem, ze teretycznie mam 2 tyg. czasu od czwartku, ale juz nie moge sie doczekać. A Wy jak? Rodziłyscie o czasie, czy po?pozd. Ania
Obserwuj wątek
    • Gość: zallidia Re: Chcę juz urodzić! IP: *.* 30.12.02, 19:58
      Cześć Ania, czytałam ostatnio, że masaż brodawek może wywołać lub wzmocnić skurcze. Trzeba mieć jednak dużo samozaparcia - robić to ze 4 godziny dziennie. Ja sama zamierzam zacząć taki masaż po 39-tym tygodniu. Podobno działanie jest analogiczne do podania oksytocyny (więc można wywołać nawet bardzo silne skurcze). Ale jeszcze nie sprawdziłam na sobie :) Warto wykorzystać do tego męża. Pozdrawiam, Lidka
    • Gość: Aannia Re: Chcę juz urodzić! IP: *.* 30.12.02, 20:44
      Hej, dobrze wiem o czym mówisz, bo urodziłam 11 dni po terminie i miałam już naprawdę dość!!! Chodziłam po schodach, masowałam brodawki (mąż pomagał, ale może rzeczywiście nie 4 godziny ;)), piłam herbatkę z malin (podobno "skurczopędna"), seksowaliśmy na całego (a nuż działa, a zawsze przyjemne :)) no i nic... Aha jeździłam przez cały czas maluchem, więc wytrzęsłam moją malutką, ale nic z tego. Niestety - najskuteczniej chyba jest poważnie porozmawiać z dzidziusiem wewnętrznym i wytłumaczyć mu, że już czas... może spróbuj przekupstwa? :lol:Pozdrawiam i mam nadzieję, że to już niedługo :bounce:Ania
    • Gość: zeta Re: Chcę juz urodzić! IP: *.* 31.12.02, 10:40
      Wiem co czujesz ale chyba cię tez nie pocieszę . Mój wynik to 17 dni po terminie ( i to dzięki indukcji porodu). A najgorsze to te telefony typu " a ty jeszcze nie urodziłaś albo jeszcze w domu ?" Trzymaj się i uszy do góry w końcu urodzisz .Każda kobieta mała własny zegar a u ciebie pewnie dopiero za minutę dwunasta .Pozdrawiam Renata
    • Gość: kaczucha Re: Chcę juz urodzić! IP: *.* 31.12.02, 12:41
      Moze bedzie Ci razniej - tez czekam, ale jednak do terminu mam jeszcze 12 dni. Na wczesniejszy porod nastawila mnie lekarka, powiedziala ze moge nawet nie doczekac swiat. Ciagle mysle ze porod bedzie lada dzien i nie moge sobie znalezc miejsca. Objawy mam podobne do Twoich, nawet 18 XII jak bylam na ostatniej kontroli to okazalo sie ze glowka jest strasznie nisko, wiec wszystko na to wskazywalo ze urodzi sie wczesniej. Jak sobie pomysle ze nawet 2 tygodnie po terminie jest jeszcze czas na porod to mnie dobija ze nie wytrzymam.Zycze wytrwalosci i pozdrawiamDot
    • Gość: Alabama Re: Chcę juz urodzić! IP: *.* 03.01.03, 14:48
      Oj dziewczyny, trochę wam zazdroszczę, mi zostało jakieś 20 dni do terminu i ani żylaka, ani rozstępa a o skurczach nawet przepowiadających tylko marzę. Jakaś nie realna ta ciąża, tylko brzuchol wielki jak stodoła. Dżunior jest tak leniwy że nawet nie próbuje naciskać na pęcherz czy nerwy kulszowe. Czasami wydaje mi się że tak pozostanie już na zawsze. Alabama (chyba w setnym miesiącu ciąży) :-)
    • Gość: dzidecka Re: Chcę juz urodzić! IP: *.* 03.01.03, 23:41
      hehehe. macie tyle sposobów a żaden nie działa. bo najlepszego nie znacie. SEX, jest najlepszy. wszędzie to przeczytacie, nawet mój lekarz mi doradził bo byłam już po terminie. od razu poskutkowało. sperma ma takie cudowne działanie :) powodzenia :)
    • Gość: dj.daga Re: Chcę juz urodzić! IP: *.* 05.01.03, 19:55
      witam.wiem jak to jest gdy zostaje ci kilka dni do konca a ty chcesz juz. ja rodzilam 2 tygodnie przed czasem, ale intuicja mi podpowiadala ze tak bedzie.a co na to lekarze, ze jest po terminie a tu nic?mam nadzieje ze wszystko bedzie dobrze i szybko bedziesz mogla cieszyc sie malenstwempozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka