Dodaj do ulubionych

Wyjecie spirali

17.12.06, 17:16
Witam!
Mam 20 miesiecznego synka i pare dni temy wyjelam spirale. Mam pytanie do
ciezarnych ktore tez pozbyly sie"zbrojenia" - jak szybko udalo wam sie zajsc
w kolejna ciaze?
Obserwuj wątek
    • t.nina1 Re: Wyjecie spirali 17.12.06, 22:11
      Pytanie akurat do mnie smile))
      Wg USG wynika, że do zapłodnienia doszło w dniu wyjęcia wkładki, góra 2 dni
      po smile Myślę tu o wczesnych USG przed 12 tc, kiedy jest ono najbardziej
      miarodajne.
      Powodzenia.
      • zmonika1982 Re: Wyjecie spirali 17.12.06, 23:22
        Dziekuje za odpowiedz smile
        My chcemy sie starac od stycznia lub lutego. Bardzo sie denerwuje i
        martwiewizja dlugich staran.
        Pierwsze dzieciatko zrobione raz dwa i juz, a co teraz ?
      • zmonika1982 Re: Wyjecie spirali 17.12.06, 23:23
        Czy wiedzialas ze to sa twoje dni plodne?
        • t.nina1 Re: Wyjecie spirali 18.12.06, 08:37
          Nie wiedziałam smile
          wkładkę miałam usuwaną 21 dnia cyklu, objawów na dni płodne nie było i
          teoretycznie powinnam być po owulacji (cykle 28-29). Bardzo się cieszę, gdyż
          pewnie staralibyśmy się (zgodnie z wcześniejszymi ustaleniami) na wiosnę, a tak
          to poszaleliśmy na zasadzie "co będzie, to będzie".
          Dodam, że moja druga ciąża również jest po wkładce, ale czekaliśmy 2 cykle na
          starania.

Nie martw się na zapas, owocnych starań życzę.
          • azza4 Re: Wyjecie spirali 18.12.06, 10:15
            U mnie udalo sie w czwartym cyklu po wyjeciu.Lekarka powiedziala,ze bardzo
            latwo zajsc po wyjeciu,wrecz,ze zaraz na drugi dzien.W moim przypadku tak nie
            bylo.Dni plodne chyba sa najwazniejsze w koncu.Pomoglam sobie testem
            owulacyjnym bo mam nieregularne cykle i pierwszy miesiac z testami okazal sie
            szczesliwy.
    • megi1974 Re: Wyjecie spirali 18.12.06, 10:28
      Ja z pierwszą ciążą nie miałam żadnych problemów, udało się szybko. Potem
      miałam założoną spiralę i po wyjęciu jej starałam się ponad 4 lata. Lekarze nie
      potrafili znaleźć przyczyny dlaczego nie mogę zajść w ciążę. Gdy wreszcie się
      udało, starciłam ją w 9 tygodniu. Potem miałam naturalnie zabieg łyżeczkowania
      i gdy zaczęliśmy ponowne starania udało się w pierwszym cyklu.
      Nie wiem, czy ta spirala wpłynęła na moje problemy, lekarz mówi, że jest to
      możliwe i dopiero po łyżeczkowaniu macica została ponownie prawidłowo
      przygotowana na nowe dzieciątko. Teraz oczywiście trudno gdybać, ale cieszę
      się, że już niedługo będę miała maleństwo, wprawdzie to jest dopiero 17
      tydzień, ale to już coraz bliżej. Powodzenia.
      • anita.anita80 miesiączka ze spiralą 18.12.06, 11:07
        Czy mając siralę miałyście regularne misiączki, czy były obfite czy nie?
        • zabka025 Re: miesiączka ze spiralą 18.12.06, 14:32
          Miesiączki z wkładką były bardziej bolesne niż normalne i bardziej obfite
          (niestety), jednak można się do tego przyzwyczaić. Uważam, że to bardzo dobry
          środek antykoncepcyjny - nosiłam w sumie 6 lat (2 x po 3 lata) i w ciążę
          zaszłam od razu po wyjęciu....
          • azza4 Re: miesiączka ze spiralą 18.12.06, 15:16
            Ja mialam wkladke tylko rok i bylam bardzo zadowolaona.Inne metody za bardzo
            ryzykowne a np. pigulki w moim przypadku to kompletna klapa.Wszelkie mozliwe
            objawy uboczne mialam chyba przy roznych pigulach.Przed wkladka mialam
            nieregularne miesiaczki,po wkladce sie uregulowaly.Wprawdzie nie jak w
            zegarku,ale powiedzmy 5 dni maximum opoznienia (wczesniej tydzien,dwa).Po
            wyjeciu bylo jakos tak,ze nie dostalam wcale okresu.Wyjelam chyba 2 tygodnie
            przed a nie dostalam wcale.Dopiero w nastepnym miesiacu.Oczywiscie myslalam,ze
            to ciaza ale nic z tego.A miesiaczki z wkladka mialam obfitsze ale nie
            dluzsze.I tak jakby nagle sie urywala i koniec.Wczesniej stopniowo coraz mniej
            krwi sie pojawialo.
          • zmonika1982 Re: miesiączka ze spiralą 18.12.06, 15:19
            Mnie nic nie bolalo podczas okresu i krwawienia byly srednie,ale trwaly 10 dni!
            I tez nie mam okresu w terminie.Oj to juz sie boje calkiem!
            • azza4 Re: miesiączka ze spiralą 18.12.06, 18:37
              To nic pewnie.Wszystko musi wrocic do normy.Moze nie tak jak po tabletkach,ale
              tez byla to jakas ingerencja w organizm.
    • t.nina1 Re: Wyjecie spirali 18.12.06, 19:09
      Jeszcze dodam, że pierwsza spirala, (po pierwszej ciąży) po 3-4 cyklach mi
      wypadła (zaklinowała się w szyjce), z tym że planowaliśmy kolejne dziecko, więc
      nie zakładałam kolejnej. Ta
      druga trzymała się dobrze, ale miesiączki nie dawały mi żyć, były potwornie
      obfite.
      Moja koleżanka, obecnie zaczęła 4 m-c ciąży - spirala wypadła, zupełnie.
      Piszę o zwykłej, nie o Mirenie. Mirenę planuję po 3 porodzie z nadzieją, że
      będzie służyła lepiej niż poprzednie.
    • ewelina266 Miesiąc po wyjęciu! 19.12.06, 10:11
      Witaj. W grudniu zeszłego roku wyjęłam spiralę,a w styczniu zaszłam w ciążę!
      Mam 4 letniego synka, a 29 września urodziłam córeczkę.Właśnie siedzi u mnie na
      kolanach.smile)
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka