Dodaj do ulubionych

odstawic nospe?

19.12.06, 10:25
witam, jestem prawie w polowce 37 tygodnia i lekarza kazal odstawic nospe i
magnez ktore bralam na twardniejacy brzuszek i skracajaca sie szyjke.
powiedzial ze nie ma juz co opozniac porodu jakby co. ale ja troche sie boje
ze jak ja odstawie to wszystko rozegra sie blyskawicznie a bardzo bym chciala
pobyc w tej ciazy jeszcze ze 2 tygodnie. no i nie wiem co robic, dalej brac
czy nie brac czy moze brac tylko 2 razy dziennie zamiast 3?
Obserwuj wątek
    • zabka1233 Re: odstawic nospe? 19.12.06, 10:57
      ja z moim pierwszym dzieckiem tez odstawilam nospe gdzies na przelomie 37/38
      tygodnia i co urodzilam 6 dni po terminie jak odstawisz nie oznacza to ze od
      razu pojdziesz rodzic . zycze powodzenia i pozdrawiam
    • orissa Re: odstawic nospe? 19.12.06, 11:16
      Skoro lekarz kazał Ci odstawić, to odstaw. Przypuszczam, że jest to Twój lekarz
      prowadzący i powinnaś mieć do niego zaufanie.
    • melka_x Re: odstawic nospe? 19.12.06, 11:20
      Twardniejący brzuch i skracająca się szyjka po 37 tc to jak najbardziej
      fizjologiczne objawy. Nie tylko nie ma powodu, ale wręcz nie powinno sie
      próbować walczyć z objawami zbliżającego się porodu w donoszonej ciąży.
      Ponieważ termin porodu liczony z OM jest tylko orientacyjny, poza tym jedne
      dzieci potrzebują trochę więcej czasu, inne mniej, nie wiesz jaki naprawdę jest
      Twój dokładny termin. Może dane Ci jest urodzić w 38 tc i będzie to jak
      najbardziej prawidłowe. A może mimo odstawienia leków urodzisz po terminie
      wynikającym z OM.
      • mama26 Re: odstawic nospe? 19.12.06, 12:12
        ja odstawilam w 37 tyg a teraz konczy sie 38 i nic sie nie dzieje.
        Moj lekarz powiedzial ze na tym etapie jesli ma wystapic porod to nawet jak sie
        bedzie bralo nospe to nie zachamuje tych wlasciwych skurczow
        a magnez kazal brac, bo podobno ułatwia porod w jakims tam stopniu
        zreszta magnez nie zaszkodzi
        mama26
        • fortisa Re: odstawic nospe? 19.12.06, 12:16
          magnez tez powiedzial zeby odstawic ale przeciez magnez zapobiega tez skurczom
          lydek, ktore moga byc bardzo uciazliwe no i dobrze wplywa na kondycje psychiczna
          ( w zwiazku z czym jest mi chyba bardzo potrzebny smile bo boje sie rodzic). dzieki
          i pozdrawiam
          • pati.kowalska1 jasne 19.12.06, 14:18
            lekarz prowadzący to palant i nic nie wie i się nie zna.... lepiej posłuchać
            rad forumowiczek...
            • fortisa Re: jasne 19.12.06, 16:07
              pati jakbys nie zauwazyla to dziewczyny radza to samoc co lekarz. a w ogole to
              jak bezgranicznie ufasz swojemuj lekarzowi to rob wszystko co ci kaze mozesz za
              nim nawet skoczyc w ogien. ja wole skorzystac jeszcze dodatkowo z rad dzieczyn
              ktore maja juz doswiadczenie w tym temacie
              • orissa Re: jasne 19.12.06, 17:39
                fortisa napisała:

> pati jakbys nie zauwazyla to dziewczyny radza to samoc co lekarz. a w ogole to
                > jak bezgranicznie ufasz swojemuj lekarzowi to rob wszystko co ci kaze mozesz
                za
                > nim nawet skoczyc w ogien. ja wole skorzystac jeszcze dodatkowo z rad dzieczyn
                > ktore maja juz doswiadczenie w tym temacie

Wyszło na to, że gdyby kilka dziewczyn napisałoby tutaj, żebyś nie odstawiała
                nospy to łykałabyś ją dalej, mimo że lekarz kazał odstawić. Na pewno
                forumowiczki mają większe doświadczenie od lekarza, więc po co wogóle do niego
                chodzić.
                • fortisa Re: jasne 19.12.06, 18:10
                  jak na pisalam nie nie wierze bezgranicznie ani lekarzowi ani forowiczka,
                  zebralam kilka opinii a ze swoj rozum mam wiec potrafie wyciagnac z tego
                  wnioski. proste
    • misia9944 Re: odstawic nospe? 19.12.06, 18:42
      Ja dzisiaj zaczelam 33 tydzien od wczoraj biore magnez i no-spe na skracajaca
      sie szyjke i chyba bede ja brac juz do konca -tak mowila ginka.Będę z mamą za...
    • ominika Re: odstawic nospe? 19.12.06, 19:46
      Wiesz, co , w pierwszej ciąży od 16 tygodnia jechałam na partusistenie
      (odpowiednik fenoterolu) i no-spie, bo miałam skurcze. Kiedy w 36 tygodniu mi
      kazali odstawic, bo już luuz to tez bałam sie, ze zaraz urodze. A tu lipa -
      chodziłam jeszcze 4 tygodnie z brzuszkiem, tak sie wszystko wyciszyło. Posłuchaj
      lekarza. Naprawde odstawienie leków nie musi oznaczać od razu porodu. Pozdrawiam
    • fortisa Re: odstawic nospe? 20.12.06, 13:06
      dzieki za odpowiedzi no to odstawiam, przeciez urodzic w koncu i tak bede musiala smile

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka