Dodaj do ulubionych

Opalanie w ciąży

IP: *.* 29.03.03, 10:22
Hej! Wiem, że w ciąży należy unikac zbyt wysokich temperatur, a więc solarium i leżenie na słoneczku mogę sobie wybić z głowy.A ja tak nie lubię być śnieżno-biała :)Czy można w ciąży stosować samoopalacze? Czy przenikają w jakiś sposób do krwiobiegu i szkodzą? Wiecie coś o tym?
Obserwuj wątek
    • Gość: Zosia Re: Opalanie w cišży IP: *.* 29.03.03, 21:24
      Witam!Czytalam, ze nie mozna uzywac samoopalaczy.Ale z tym sloncem to ja bym nie przesadzala. Swoja pierwsza ciaze mialam przez lato i oczywiscie ograniczalam slonce, ale go nie unikalam!! Opalalam na przyklad tylko twarz i nogi, brzuszek zakrywajac mokrym recznikiem. Albo lezelam do polowy w cieniu, do polowy w sloncu. Mysle, ze odrobina slonca jest wrecz wskazana i nie nalezy popadac w paranoje. Nalezy rzecz jasna unikac przegrzania, ale to dotyczy nie tylko pelnego slonca, ale np. dlugiej, goracej kapieli, czy jazdy w rozgrzanym samochodzie. Oczywiscie odradzam siedzenie w sloncu w samo poludnie, przy upale ponad 30 stopni, przez kilka godzin, ale to nikomu nie jest wskazane. Jak zawsze potrzebny jest umiar i zdrowy rozsadek.Milych kapieli slonecznych.:hello:
    • Gość: youst Re: Opalanie w ciąży IP: *.* 30.03.03, 18:19
      Parę miesięcy temu (już będąc w ciąży) czytałam w którejś z gazet "mamusiowo-dziecięcych", że w przeciwieństwie do solarium, samoopalacze są jak najbardziej bezpieczne w ciąży. Barwią one przecież tylko naskórek, nie przenikają do warstw skóry właściwej, a tym bardziej "głębiej", poza tym ścierają się po kilku dniach.Ja się raz na jakiś czas smaruję (bo też nie cierpię tej pulchniejszej niż kiedykolwiek wcześniej białości), a mój synek od 38 tygodni w brzuszku jest zdrowy i duuuży i sądzę, że mu to wcale nie przeszkadza! Pomyśl tylko, że są kobiety, które w ciąży popalają, a ich dzieci jakoś to znoszą! Więc samoopalacz to naprawdę pełen luzik!!!Pozdrawiam, Justyna i Michaś inside!
      • Gość: kapsel Re: Opalanie w ciąży IP: *.* 30.03.03, 19:09
        Tego mi było trzeba! Cicho siedziałam i czekałam, aż ktoś tu coś takiego powie. W perfumerii pytałam ostatnio, czy wiedzą coś o tym ,żeby samoopalacze były dla Brzuchów szkodliwe, panie powiedziały, że na każdym kosmetyku niosącym choćby minimalne ryzyko dla ciężarnej (czytaj: dzidzi), info o takim ryzyku jest odnotowane, bo koncerny kosmetyczne bardzo sie boją kłopotów. Na samoopalaczach z reguły takich ostrzeżeń nie ma.Zawsze dobrze jest jeszcze jednak przeczytać podobną opinię na Forum.Dzięki, idę się wysmarować od stóp do głów!Asia, od jutra strzaskana na mahoń :sol:
        • Gość: Weronisia Re: Opalanie w ciąży IP: *.* 31.03.03, 19:28
          Zaraz idę się wysmarować. Czekałam na takie informacje... jutro będę opalona, hihihih...
          • Gość: plomyk Re: Opalanie w ciąży IP: *.* 01.04.03, 10:36
            Ja tez czytalam o tym, ze samoopalacze sa absolutnie bezpieczne. Nie mozna tylko uzywac kosmetykow z witamina A i retinolem. Oczywiscie poza tym, ktore sa specjalnie na czas ciazy przygotowane dla kobiet.pozdrawiam,Ania

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka