Dodaj do ulubionych

Jestem położną ,chętnie Wam pomogę...

• ada251 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 13.06.07, 15:48
      WITAM.JESTEM W 25TYGODNIU CIAZY,TO NASZE PIERWSZE DZIECKO.PRZYTYLAM OKOLO 6KG
      CHCIALABYM WIEDZIEC CZY NIE ZA DUZO?BIORE FEMINATAL I PODCZAS ZBLIZEN Z MEZEM
      ODCZOWAM BOL CHOC NIE MAM ZADNEGO ZAPALENIA CZY TO Z POWODU BRANIA TABLETEK?I
      JESZCZE JEDNO,WYPADLA MI PLOMBA W PRZEDNIM ZEBIE! CO MAM TERAZ ZROBIC,MOGE ISC
      DO DENTYSTY?I WSTAWIC NOWA? CZY TO NIE ZASZKODZI MOJEJ DZIDZI?Z GORY DZIEKUJE I
      CZEKAM NA ODPOWIEDZ.POZDRAWIAM
    • kasia3111 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 13.06.07, 18:07
      Chcialam sie zapytac, jakie ryzyko wiaze sie z porodem wywolywanym
      (indukowanym)?
      Pozdrawiam,
      Kasia
      • polozna35 Re: kasia3111 10.07.07, 19:37
        Wywoływanie porodu bez wyraźnego powodu jest niewskazane. Jeżeli indukowany
        jest poród przed czasem, przy nieprzygotowanej szyjce macicy, częściej dochodzi
        do porodu zabiegowego, za pomocą kleszczy lub vacuum, częściej też trzeba
        wykonywać cesarskie cięcie. Skurcze spowodowane działaniem oksytocyny są
        bardziej bolesne dla rodzącej, dziecko odczuwa je mocniej, jest bardziej
        narażone na niedotlenienie.
    • gosiaaa Czy w ciąży można nagrzewać sie lampą solux 14.06.07, 08:15
      witam prosze o odpowiedz chodzi o czerwoną lampę solux, mam problem z rwą
      kulszową. pozdr. i dziękuje
    • magda674 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 14.06.07, 13:51
      mam pytanie ile kosztuje cc na zyczenie
      • asiat99 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 14.06.07, 20:06
        estem w 20tc i mam nieprzyjemne kłucia w środku-jakby w pochwie,tak jakby mi
        igłe ktoś wbijał. Co to moze byc i czy sie martwić? 2 dni temu byłam badana i
        szyjka 3-0-0, wiec to chyba nie ona wiec co? Bede wdzieczna za odpowiedz.
      • polozna35 Re: magda674 10.07.07, 19:33
        u mnie w szpitalu 3500 zł
    • ar052007 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 15.06.07, 14:24
      Witam Pani Kasiu!
      Niepokoję się o moje wyniki, proszę o pomoc w ich interpretacji
      wolne B HCG 19,9
      PAPP-A 1,2
      Jestem w 14 tyg ciąży licząc od pierwszego dnia ostatniej miesiączki
    • ola7709 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 15.06.07, 23:45
      witam 18 maja była miesiączka Współżyliśmy przed, w czasie i po owulacji (nasze
      pieresze dziecko zostało poczęte za pierwszym razem -dziś ma 2.4)kolejnej
      miesiączki spoodziewac się mogłam 16.06 a wystąpiła 13.06 Tego dnia nosiłam
      trochę ciężarów. Miesiączka jest bardziej obfita i boli mnie przy lewym
      jajniku. Źle się czuję mam mdłości.Czy mogło to byc poronienie? Czy poprostu
      nie doszło do zapłodnienia, a taka inna miesiączka to przez wysiłek. Boję się
      też ciąży pozamacicznej. Proszę o fachową poradę. Z góry dziękuję.
    • mar6ta22 wydzielina z pochwy... 16.06.07, 08:21
      Witam
      jestem w 38/5 tygodniu ciąży. Wczoraj wieczorem zauważyłam że wydzielina z
      pochwy zawiera ślady krwi, czytałam że to skutek rozszerzania się szyjki
      macicy..... Odczuwam też pobolewania takie jak podczas miesiączki ale skurczy
      silnych jeszcze nie..... Chciałam się zapytać ile czasu mam jeszcze do porodu,
      zaznacze tu że wody płodowe jeszcze mi nie odeszły i że badanie ktg pokazuje
      skurcze macicy...... i czy powinnam udać się do szpitala (ze względu na tą krew
      w wydzielinie)
      bardzo dziękuje za odpowiedź
      pozdrawiam
    • ziabcia Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 16.06.07, 09:55
      Witam
      Potrzebuję pomocY w interpretacji wyników badań,wczoraj moja siostra,
      która ma termin na 15.07 "wylądowała" w szpitalu od dwóch dni bolał ją brzuch
      tak jakby miała dostać okres, wczoraj miała wymioty, więc pojechała do
      szpitala i tam ją zostawili. Porobili jej badania i mam wyniki których nie
      umiem zinterpretować:
      ALT-58
      N-44
      LDH-319
      N-480
      szyjka w połowie, czy to znaczy że zaczyna się akcja porodowa??? Ma skurcze.
      Dzisiaj w ciągu 3 godzin brzuch postawił się 5 razy.
      Pomóżcie zinterpretować wyniki i co się dzieje???
      Dodam jeszcze, że od dwóch tygodni - ponieważ miała skurcze lekarka
      przepisała jej lek - Cordafen, dzisiaj lekarz w szpitalu kazał jej odstawic
      ten lek.
      Siostra leczyła się przed ciąża i w ciąży na tarczycę, dzisiaj próbują
      ściągnąć tyrologa, czyżby się szykowali do porodu???

Pozdrawiam i liczę na pomoc
    • jadzia.orbitrek do Pani Połoznej-ważne-skurcze?. 16.06.07, 10:26
      mam takie pytanie: jetsem w 34 tc. dziś w nocy złapał mnie -chyba!-skurcz w
      okolicy macicy,na chwilę stwardniał mi brzuch, ale nie cały tylko tak od pepką
      w dół. martwię się bardzo,czy dziecku to nie zaszkodzi.bardzo proszę o
      odpowiedź, co to mogło być.
      • zabusia83 Re: do Pani Połoznej-ważne-skurcze?. 16.06.07, 10:49
        Mam pytanie stwierdzono u mnie ze mam mala ilosc wod plodowych AFI 6 dzidzia
        rozwija sie prawidlowo jak na swoj tydzien ale naczytalam sie glupoty i teraz
        mysle czy napewno jest wszytsko ok. lezalam tydzien w szpitalu podawali mi
        kroplowke, podciekanie wod zostalo wykluczone. Teraz jestem w domu i kazali mi
        pic bardzo duzo wody ale to nic nie daje bo w srode na usg bylo tyle samo wod.
        Czy moze mnie pani jakos uspokoic
      • polozna35 Re: do Pani Połoznej-ważne-skurcze?. 10.07.07, 19:31
        Najprawdopodobniej był to jeden ze skurczy przepowiadających, w tym czasie
        macica zaczyna juz "trenowac" przygotowania do porodu, jesli skurcze nasiliłyby
        sie i nie ustepowały nalezy zgłosic sie do lekarza
        • koncia1 Re: do Pani Połoznej-ważne-skurcze?. 15.07.07, 22:03
          Tydzien temu zaczęły się plamienia. jestem w 39 tc. Pojechałam do szpitala. Tam
          powiedziano,że to odkleja się czop i po dobie pojechałam do domu. Kazano czekać
          na akcję porodową. Teraz miewam skurcze co ok 10 min przez kilkanaście sek, ale
          tylko po dwa, trzy. A potem spokój. Jak siedzę często boli mnie dół brzucha,
          podobnie jak przy okresie. Czy to skurcze przepowiadające?
    • dus_84 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 16.06.07, 11:55
      Witam mam dość nieregularny okres , jednak mniej wiecej obliczylam sobie dni
      plodne ( na tyle na ile moglam ) kochalismy sie z partnerem ( eh baaardzo
      chcemy dzieciatko) jak narazie nie mogę jeszcze zrobic testu ciążowego gdyz
      staralismy sie o dzieco przez ostatnie 3 dni . Mierzyłam dziś temperaturę i mam
      37.47 czy to może być jakaś mała nadzieje na FASOLONKĘ
    • sierpniowa_mama1 Pyt do P. Położnej: Czy to nie sączenie wód? :( 14.07.07, 15:56
      Ostatnio miałam złe wyniki badań moczu i lekarz przepisał mi antybiotyk
      dopochwowo i furaginum. Zarzywam to piąty dzień i mam bardzo dużo upławów (albo
      to rozpuszczona tabletka się trochę wydala bo też jest żółta). Oprócz nich od
      dwóch dni "podmakam" trochę. Nie jest to mocz a bezbarwny, klarowny płyn, jak
      woda. Czy to czasem nie wody płodowe się sączą? Jestem w 36 tc. I bardzo się
      martwię. Proszę o odpowiedź.
    • joaska_29 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 15.07.07, 22:26
      Moja Ola ma 5 dni i w szpitalu połozna pokazywała mi, że pępek
      nagniatała leciutko i kikut wychodził i wówczas go przemywała.
      Odkąd jestesmy w domu ten kikut jakby przysechł i mi się nie wysuwa. Martwie
      sie troche czy to prawidlowe. Poza tym Ola wokol pępka ma zaczerwienienie i
      nie wiem czy to dobrze. Moze pieluszka tak podrażnia pępek, ze wokól jest
      czerwony?
      A co z tym kikutem czy powinien się wysuwac do konca, czy to ze się już nie
      wysuwa jest normalne?
      Przy każdym przewijaniu zakrapiam go patyczkiem ze spirytusem, ale tylko tak
      z zewnatrz no bo się juz nie wysuwa sad Martwię się.
      Proszę o porade sad
    • olenka_a wyjazd zagraniczny... 16.07.07, 08:58

Jak to w końcu jest z tymi wyjazdami zagranicznymi?

Jesetm w 5 tyg.ciązy. Za 2 tygodnie mieliśmy wyruszyć w podróż na Chorwację.
      Czy w tych okolicznościach lepiej zostać w domy czy mimo ciązy możemy jechać?
    • majka-88 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 16.07.07, 11:14
      Witaj jestem w 7 tygodniu ciąży za tydzień ide do lekarza założyć karte i
      porobić badania. Moim ginekologiem jest facet z którym nie mam dobrego
      kontaktu. A mam pytanie. a więc po usg dopochwowym miałam jasno brązowy śluz.
      Jedni mówią że to plamienie i powinnam iść do lekarza inni mówią żeby niedać
      sie zwarjować i nie latać ze wszystkim. Jak to w końcu jest? Pozatym obawiam
      sie bo nie mam żadnych obiawów ciąży prócz temperatury 37 i bolących piersi.
      Lekaż powiedział że wszystko jest ok a czy możliwe że teraz już nic się tam nie
      dzieje?
    • asieksza Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 16.07.07, 13:01
      dziewięć miesięcy temu urodziłam córkę cc, teraz jestem w 21 tygodniu ciąży.
      łozysko jest w miejscu blizny po cięciu ( to cięcie będzie trzecie ). Lekarz
      stwierdził iż zrobią ciecie w 36- 37 tygodniu, jak będzie źle to trzeba będzie
      usunąć macicę.Jakie jeszcze mogą być konsekwencje takiego umiejscowienia
      łożyska?
    • agnes1704 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 21.07.07, 17:23
      Witam serdecznie!!
      Jestem w 7 tygodniu ciąży. Nic mi nie dolega, brzuch nie boli, nie mam żadnych
      skurczy ani plamień. Trochę zwiększyła mi się ilość wydzieliny - -jest kremowa,
      biała. Niepokoi mnie tylko szyjka macicy - w dotyku jest taka jak podczas okresu
      płodnego - -miękka i otwarta. Wiem, że na tym etapie ciąży szyjka może być
      miękka, ale czy to jej otwarcie nie jest objawem np. niewydolności szyjki lub
      poronienia zagrażającego? Wizytę u lekarza mam dopiero za dwa tygodnie i bardzo
      sie niepokoje, dlatego proszę o odpowiedź. Z góry dziękuję.
      • mrozikowa błagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. 22.07.07, 13:44
        Pani jest połozną ...jestem w 31 tyg. ciązy od jakis 3 tygodni mam raz na
        tydzien blado rozowe plamienia ktore zdarzaja sie jednorazowo...byłam u lekarza
        a on nic nie stwierdził ....a ja zaczynam sie strasznie martwic... czy sa to
        objawy czegos?? martwie sie ze mój lekarz mnie olewa... a nie sposob abym
        dotarła do niego akurat wtedy kiedy nastepuje plamienie...prosze o rady !!!
        • polozna35 Re: błagam o pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!. 24.07.07, 13:37
          Prosze sie niepotrzebnie nie zamartwiac, nic złego sie nie dzieje skoro sama
          Pani pisze ze sa to jednorazowe epizody i w sladowych ilosciach,czasem do
          takich mikropekniec dochodzi na szyjce , jest ona bardzo ukrwionym narządem
          szczególnie podcxas ciąży
      • polozna35 Re: agnes1704 24.07.07, 13:39
        Nie wiem co dla Pani znaczy słowo otwarta ,narazie z opisu widze ze jest
        wszystko ok
    • lena.1984 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 22.07.07, 17:14
      Witam!
      Mam pytanie do PANI POŁOŻNEJ i do dziewczyn z forum: pytanie dotyczy ruchów
      DZIDZI w 30tc. Dostałam od lekarza kartę do liczenia ruchów w godzinach 8-9,
      12-13, 18-19, i według tej karty ma być nie mniej niż 4 ruchy na godzinę.
      Czytałam natomiast na stronach internetowych, że ruchów powinno być 10 na
      godzinę,a na innych stronach pisało, że te 10 ruchów powinno być odczuwane w
      okresie całego dnia! Dlatego już sama nie wiem, która forma liczenia ruchów jest
      prawidłowa! Nie wiem jak te ruchy liczyć. Moja DZIDZIA mało się rusza dlatego
      się niepokoję i martwię czy wszystko jest o.k. Proszę jeszcze o podpowiedź czy
      liczyć każdy ruch DZIECKA czy tylko takie solidne i w jakich odstępach!
      Proszę o pomoc i z góry wszystkim dziękuję !!!!
      • polozna35 Re: lena.1984 24.07.07, 13:33
        ta karta która pani otrzymała jest jak najbardziej prawidłowa
      • mmagda34 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 14.08.07, 16:00
        Prosze o porade . Jestem po porodzie 4 dobę mam nacięte i szyte krocze. Zrobił
        mi sie krwiak lekarz zalecił okłady z rewanolu ale nie za bardzo skutkuje. Co
        moge jeszcze zastosować. Prosze o jakąś poradę.
    • niunia13031 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 22.07.07, 19:19
      Witam! Mam pytanie co do kremu Penaten i pudru dla niemowlat.Otoz dostalam
      zapasy tych kosmetykow ale nie wiem dokladnie do czego penaten bo teraz to na
      odparzenia przewaznie sudocrem lub linomag a moze penaten mozna stosowac jako
      normalny krem do codziennej pielegnacji dziecka? A puder moze w upalne dni
      zamiast kremu na pupe? Bo rzadko teraz slysze o urzywaniu zasypki.
      • polozna35 Re: niunia13031 24.07.07, 13:32
        kremem na odparzenia jesli ma Pani cały zapassmile mozna profilaktycznie smarowac
        przy kazdej zmianie pampersa, natomiast z pudru mozna całkowicie zrezygnowac
    • kropencjaa Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 22.07.07, 20:52
      Witam
      Jestem w 32 tc. W 29 trafiłam na obserwację do szpitala, spedziłam tam tydzień.
      Twardniał mi brzuch, pobolewał. Stwierdzono skurcze, ale podobno szyjka
      pozostaje w normie. Zostałam wypisana do domu. Zażywam 6 razy na dobę 1/2
      fenoterolu, 3 razy na dobę staveran i 3 razy scopolan. Dużo leżę, chociaz nie
      dostałam zalecenia abym musiała leżeć. Nie wiem tylko czy niepokoic się blami w
      dole brzucha, gdy tylko pochodzę po mieszkaniu nawet 15 minut. Czy mogą one byc
      spowodowane tym, ze główka dziecka przylega mocno do ścianki (bo tak mówili
      lekarze przy badaniu) i moze po prostu uciskac, czy są objawem, ze tabletki nie
      dają oczekiwanych rezultatów i coś się dzieje???
      Dodatkowo prosze o odpowiedź, czy przy zazywaniu tych leków i po odstawieniu np
      w 36/37 tyg natychmiast dojdzie do akcji porodowej, czy nie jest to konieczne??
      Pozdrawiam i prosze o radę.
      • polozna35 Re: kropencjaa 24.07.07, 13:29
        Jesli te pobolewania nie prowadza do skracania sie szyjki to dobry znak,po
        odstawieniu leków zazwyczaj akcja porodowa wznieca sie w terminie porodu
        • meggii791 bole w 6tc 24.07.07, 13:41
          witam pania.
          mam pytanie od okolo 6-ciu dni mam dosc sile bole jajnikow i podbrzusza jestem w
          6tc(wlasnie dzisiaj sie rozpocza)WCZORAJ Z PANIKI POPEDZILAM DO LEKARZ i nie
          powiedzial ze jest dobrze ani ze jest zle,kazal brac magnez i buskopan oraz w
          badaniu usg malenstwo ma 2mm.boje sie ze jest za malutkie.
          jestem juz po jednym poronieniu(pod koniec 12tc)i tez maluszek wtedy b.wolno rosl.
          prosze mi odpowiedziec dlaczego te bole(wiem ze moga wystapic poprzez wzrost
          macicy ktora trzymaja wiezadla a przy rozciyganiu moga bolec oraz bol jajnikow
          jest spowodowany wytwarzaniem hormonow potrzebnych do utrzymania ciazy przez te3
          mies.do puki sie lozysko nie wytwozy)pytym o te bole bo sa b.silne co mnie
          b.niepokoi.
          dziekuje za odp.
          • meggii791 Re: selekcja 27.07.07, 10:44
            zadalam pani pytanie 24.6
            oczekiwalam ze odpisze pani na moj post ale sie nie doczekalam.
            napisala pani ze moze pomoc,wiec napisalam
            czy selekcjonuje pani pytania czy jak to jest.bo jezeli zaproponowala pani sie z
            pomoca to oczekujemy ja od pani.
            nie chce pani urazic tym postem w zadnym wypadku ale sadze ze wiele z nas czeka
            z niecierpliwascia na pani odpowiedz.
            dziekuje
            meggii79
        • marzena9949 Re: kropencjaa 25.07.07, 12:33
          Witam polozna!

Jestem w 32 tygodniu ciazy i mysle o bezstresowym porodzie.Czy moglabys mi
          poradzic ,gdzie rodzic?
          Pytanie drugie -czy mam zalatwic prywatna polozna?
          pytanie nastepne :czy pani pracuje tez na porodowce a jezeli tak to prosze
          powiedziec czy mozna sie do pani zglosic/?
          • polozna35 Re: kropencjaa 26.07.07, 22:27
            Ja pracuje w Katowicach.Nie mozna przewidziec ze poród zakonczy sie w 100 %
            bezstresowo, zawsze nalezy liczyc sie z tym ze pewne komplikacje moga wystapic,
            to całkiem normalna sytuacja na porodówce
    • fktolaska Torbiel !!! 23.07.07, 11:47
      W trakcie badania kontrolnego w 24 tygodniu ciaży lekarz wykrył u mnie torbiel!
      W szyjce macicy, wczesniej jej oczywiscie nie bylo.Teraz jestem juz w 33
      tygodniu a torbiel nadal jest taka sama.Dla mojego lekarza ta torbiel
      to "dziwactwo".Czy kobietom w trakcie trwania ciazy nie pojawiaja sie takie
      torbiele?I co z nia sie stanie w trakcie porodu??Czy taka torbiel jest
      wskazaniem do cesarskiego ciecia?Dziekuje.
      • polozna35 Re: Torbiel !!! 24.07.07, 13:27
        zazwyczaj taka torbiel podczas rozwierania sie szyjki macicy przy6 porodzie
        pęka i samoczynnie sie oczyszcza
    • uszatkowa echo serca 23.07.07, 22:16
      w poprzedniej ciąży miałam robione echo serca gdzyż ojciec dziecka miał
      problemy z sercem i dostałam bezpłatne skierowanie od ginekologa na karową.
      Teraz jak się dowiedziałm nie przyjmują skierowań od lekarza choc temu są
      wskazania i przysługuje na NFZ, tylko jeśli wyszły jakieś nieprawidłowości na
      usg. Dodam że na połówkowym nic niepokojącego nie wyszło, więc nie wiem czy iść
      prywatnie czy darować sobie.
      • polozna35 re:uszatkowa 24.07.07, 13:25
        Dobrze jest potwierdzic badanie
    • beataa32 Re: Jestem położną ,chętnie Wam pomogę... 24.07.07, 17:41
      Witam Panią serdecznie. Pierwszą ciążę przeżyłam bez zbędnych problemów, dopiero
      pod koniec trafiłam do szpitala z podwyższonym alat-em i nieznacznie aspat-tem.
      Dostałam kroplówki i minęło. Tym razem nie jest zbyt różowo-cholestaza
      ciężarnych przytrafiła mi się już w 29 Hbd, biorę Ursopol zalecony przrz
      ginekolog prowadzącą ciąże i "jakoś" jest. Przez dwa tygodnie było OK, ale teraz
      znów zaczynam się drapać. Nie wiem, czy lek przestał działać, czy ja po prostu
      sama z przewrażliwienia wmawiam sobie te objawy. Oprócz tego pierwszą ciążę
      rożwiązano przez cesarskie cięcie i prawdopodobnie tam zarażono mnie HCV. Jestem
      załamana...
      • sierpniowa_mama1 Bardzo proszę o pomoc - pilne!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.07.07, 20:37
        Robiłam kiedyś badanie moczu i ilość leukocytów wynosiła 500/ul (gdzie norma
        to <10) a w osadzie było ich 30-40 w polu widzenia. Dostałam antybiotyk
        dopochwowo Nystatyna i Furaginum, co miałam brać przez 10 dni po czym zrobić
        po kilku dniach badanie moczu. I zrobiłam. Nadal mam 500/ul a w osadzie 3-6
        w.p.w. Lekarz powiedział że jeżeli ilość leukocytów będzie wyższa niż 20
        należy zrobić posiew moczu i zgłosić się z nim do niego. I tu moje pytanie: O
        KTÓRY POMIAR MU MOGŁO CHODZIĆ? Bo nie wiem. Zapomniałam zapytać. Dzwoniłam do
        niego dziś ale jest na urlopie i nie odbiera tel. Będzie dopiero w czwartek
        rano w domu. A ja się troszkę martwię, bo to 37 tc i wolałabym mieć wyniki
        prawidłowe przed porodem.
    • sierpniowa_mama1 Bardzo proszę o pilną pomoc!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 24.07.07, 20:35
      Robiłam kiedyś badanie moczu i ilość leukocytów wynosiła 500/ul (gdzie norma
      to <10) a w osadzie było ich 30-40 w polu widzenia. Dostałam antybiotyk
      dopochwowo Nystatyna i Furaginum, co miałam brać przez 10 dni po czym zrobić
      po kilku dniach badanie moczu. I zrobiłam. Nadal mam 500/ul a w osadzie 3-6
      w.p.w. Lekarz powiedział że jeżeli ilość leukocytów będzie wyższa niż 20
      należy zrobić posiew moczu i zgłosić się z nim do niego. I tu moje pytanie: O
      KTÓRY POMIAR MU MOGŁO CHODZIĆ? Bo nie wiem. Zapomniałam zapytać. Dzwoniłam do
      niego dziś ale jest na urlopie i nie odbiera tel. Będzie dopiero w czwartek
      rano w domu. A ja się troszkę martwię, bo to 37 tc i wolałabym mieć wyniki
      prawidłowe przed porodem.
    • grazyna565 pytanie do poloznej 25.07.07, 10:46
      Witam!! Jestem obecnie w 10 tyg, ciąży. Pierwsze badania usg mialam w 7 yg
      ciąży ,moj maluszek miał 17mm i biło juz serduszko ( dodam ze to badanie mailam
      prywatnie) Mieszkam w Szwecji i teraz nastepne badanie usg mam dopiero na 18
      tydzien ciązy, bo takie tu sa przepisy, do prywatnego lekarza nie moge juz isc
      bo prowadzi mnie tutaj połozna, Chcialam sie spytac czy nie jest za pozno na to
      usg, a dodam ze wczesniej poronilam i teraz sie bardzo boje....Moge jechac do
      Polski i tam wszytsko załatwic, ale niech mi pani odpowie czy czekac az do 17
      tyg, czy jechac do polski??? Strasznie sie martwie ,moze niepotrzebnie ale tak
      to odczuwam..Dziekuje za odpowiedz
    • juleczka1980 rozwarcie 25.07.07, 11:15
      bardzo proszę o wyjaśnienie co oznaczają dokładnie te liczby określające
      rozwarcie: 1-2-2 ? Jestem w 38 tyg ciąży i właśnie takie mam.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka