karawoj 01.03.07, 14:41 Znalazlam takie cudo w sieci, ale najpierw chcialabym posluchac opinii - wiecie cos o takich poduszkach dla ciezarnych? motherhood.pl/kojec.html Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ella111 Re: poduszki dla ciezarnych 01.03.07, 16:57 ja mam cos takiego i jak bylam w ciazy i po urodzeniu dziecka bardzo mi sie ta poduszka przydala. Wygodnie bylo z nia spac, mozna bylo na niej "oprzec" brzuch. Potem ulatwiala karmienie, i kladlam tez w niej dziecko na naszym lozku, takie bylo otoczone ta poduszka i nie moglo spasc (ale nie zostawialam go samego oczywiscie!). Potem zdarzalo mi sie ze uzywalam jej po prostu do czytania w lozku. Dobrze ze mi o iej przypomnialas, musze ja wyciagnac z pawlacza bo znowu jestem w ciazy Aha, tylko nie wiem czy ta moja byla dokladnie taka sama, ale na pewno cos w tym rodzaju. Moja chyba byla marki redcastle ale glowy nie dam. Odpowiedz Link Zgłoś
szarlotka13 Re: poduszki dla ciezarnych 01.03.07, 17:13 Ale fajne. Też jestem ciekawa opini czy się Wam coś takiego sprawdziło. Odpowiedz Link Zgłoś
mamanamedal Re: poduszki dla ciezarnych 01.03.07, 20:48 Jestem wierną fanką tej poduszki, używam od 3 lat. W ciąży idealna do spania, pomogła mi też przetrwać 2 miesiące leżenia - podkładałam ją pod część krzyżową, przez co zmniejszał się ból pleców i było superwygodnie. Po urodzeniu doszły kolejne funkcje - karmienie bądź osłona dziecka przed ew. spadnięciem z łóżka. Teraz jestem od niej uzależniona i ciężko mi zasnąć na zwykłej poduszce. Niestety poduszka jest już opłakanym stanie i czeka na wymianę, a że nie planuję już więcej porodów poszukam zwykłego wałka do spania. W każdym razie tę długaśną poduszkę dla ciężarnych (jak ją nazwałaś) polecę każdemu (niekoniecznie w ciąży), kto ze względów zdrowotnych musi leżeć całymi tygodniami. Odpowiedz Link Zgłoś
muminki211 Re: poduszki dla ciezarnych 01.03.07, 18:11 Ostatnio byłam u mojej koleżanki co ma 5 miesiecznego Bobaska. Miała taką poduchę i to bajecznie kolorową. Jak ją zobaczyłam zapytałam się do czego służy. Ona na to, że jest to super wynalazek i pokazała mi jak karmi swoje Maleństwo na niej. Super!!!. Też taką sobie kupie. Mówiła, że naresczie komfortowo może na niej karmić i neidzwiagać Ludzika. Dowiedziała się o niej w Poradni Laktacyjnej gdzie pokazano także jak ją prawidłowo używać. (Następna ciekawostka warta sprawdzenia, ewentualnie późniejszego wypróbowania.)Mówiła, że szkoda że w szkole rodzenia jej nikt nie powiedział o takiej poduszce.... Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: poduszki dla ciezarnych 01.03.07, 20:35 Ale numerPilam dzisiaj z ciezarna sasiadka herbate. Wczoraj byla w szkole rodzenia i wyszedl niezly numer. 3,5 roku temu, bedac w ciazy kupilam podobna poduszke i bylam nia tak zachwycona, ze pochwalilam sie sasiadce, ktora miala termin porodu tydzien po mnie. Wyprobowala przez kilka minut, nastepnego dnia pojechala kupic identyczna. Tydzien temu wziela swoja pokazac w szkole rodzenia. Wczoraj okazalo sie, ze WSZYSTKIE dziewczyny z 9-osobowej grupy zdazyly je juz kupic)) Ja w ciazy juz nie bede, ale poduchy nie oddam. Mam problemy z miednica i spania bez niej sobie po prostu nie wyobrazam.Zanim ja kupilam, probowalam spac z kilkoma mniejszymi poduszkami, ale zawsze cos mi uciekalo, przesuwalo sie nie tam, gd\zie trzeba i efekt byl taki, ze budzilam sie co chwile, rano wstawalam obnolala, a w ciagu dnia snulam sie jak zombi. Moja poducha kosztowala 2 razy tyle, ale nie zalowalam tych pieniedzy ani przez sekunde. Wazne jest, aby byla wypelniona granulatem, gabka sie nie sprawdza. Warto od razu kupic(albo uszyc) druga poszewke. Odpowiedz Link Zgłoś
gajulka Re: poduszki dla ciezarnych 02.03.07, 23:11 Witam, poduszka jest świetna. Kupiłam, bo poleciła mi znajoma, i jestem bardzo zadowolona! Wygodniejsze niż domowe sposoby z obkładaniem się jaśkami. Łatwa w praniu, praktyczna! Odpowiedz Link Zgłoś
a-rabka Re: poduszki dla ciezarnych 03.03.07, 13:15 hej. jestem strasznie zaintrygowana tą podusią. przeslij proszę stronę gdzie ją znalazłaś, bo sama chętnie bym ją kupila - też mam problemy ze snem. pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
a-rabka Re: poduszki dla ciezarnych 03.03.07, 13:17 aha. to było pytanie do autorki wątku, ale się za bardzo pospieszyłam i umieściłam nie tam gdzie trzeba. sorki Odpowiedz Link Zgłoś
czukczynska Re: poduszki dla ciezarnych 03.03.07, 14:14 Rewlacja.Używam jej od dwóch miesięcy i wreszcie się wysypiam,Ja swoją kupiłąm na allegro,jest wypełniona orkiszem(czy też jego łuskami).Jest dość ciężka,ale mnie to odpowiada. Odpowiedz Link Zgłoś
gajulka Re: poduszki dla ciezarnych 03.03.07, 16:16 adres tej strony z poduszkami to: www.motherhood.com.pl Odpowiedz Link Zgłoś
arabelka3 Re: poduszki dla ciezarnych 04.03.07, 06:23 Mam identyczna poduche-jest rewelacyjna!!! Zanim ja dostalam(w spadku po ciezarnej znajomej)wydalam troche kasy na rozne ortopedyczne bzdety,bo brzuszek zaczal rosnac i pojawily sie problemy ze spaniem- nie moglam sie ulozyc w lozku i znalezc miejsca,brzuch ciagnal,plecy bolaly.Odkad mam to cudo(jakies 5 miesiecy) spie jak male dziecko.Mysle,ze nawet jak juz urodze to nadal bede na niej spac.Poza tym mozna ja wykorzystac do innych celow,np do karmienia lub do ukladania w niej Maluszka. Ze spokojem ducha moge powiedziec,ze jak ja kupisz nie bedziesz zalowala,bo jest naprawde warta swojej ceny-jeden z lepszych wynalazkow dla kobiet w ciazy.U mnie jeszcze ta wierzchnia poszewka sie zdejmuje do prania,nie trzeba prac calej. Jedyny problem jaki mozesz ewentualnie miec to to,ze podusia jest sporych rozmiarow,jesli masz niewielkie lozko i spisz z Mezem to moze byc troche ciasnawo. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 04.03.07, 08:48 na allegro też są poduszki i nie wiem,czy to też dobra jakość.? Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 04.03.07, 11:16 www.allegro.pl/item170685921_poduszka_do_karmienia_nowa_.html ja myślałam o takiej głównie z uwagi na zdejmowana poszewkę.Cena o połowę niższa niz wcześniej pokazywane więc nei wiem jak z jakością. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: poduszki dla ciezarnych 04.03.07, 20:44 Podejrzanie tania rta poduszka. Mozesz napisac do sprzedawcy, niech ci da znac, czym jest wypelniona. Osobiscie polecam tylko granulat poliestrowy, jak w linku podanym przez autorke watku. Spotkalam sie z poduszkami wypelnionymi pocieta gabka, te sie odksztalcaja i nie daja odpowiedniego podparcia, sa tez wypelniane jakimis ziarnami (zbozem), tych nie mozna prac, a niektorzy sie poca mimo dodatkowej poszewki. Podpytaj sprzedawce, mysle, ze lepiej zaiwestowac w cos solidnego, niz kupowac w ciemno. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 05.03.07, 08:00 tak zrobiłam i wczoraj wysłałam maila.Czekam na odpowiedź.To może ktos ma link do poduszek tych "drożych",ale ze zdejmowana powłoczka i żeby nie były w kolorze białym?Bardzo mi zależy. Odpowiedz Link Zgłoś
eska762 Re: poduszki dla ciezarnych 05.03.07, 08:40 te droższe są firmy red castle, są na stronie www.marko-zabawki.pl Sa tam adresy sklepow patronackich w całej Polsce. Fajniejsze są te poduszki ale kosztuja 295 zł! Trochę ich poniosło ) Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 05.03.07, 08:56 nie to opada myślałam o 100 zł. Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 06.03.07, 12:35 jeszcze nie dostałam odpowiedzi.Dzisiaj wysłałam ponownie zapytanie. Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: poduszki dla ciezarnych 05.03.07, 10:08 o ktorej poduszce mowicie? O fasolce czy kojcu? kojec wydaje sie strasznie duzy, czy faktycznie jest wygodny do karmienia? Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 05.03.07, 10:11 ja o takiej długiej poduszc,żebym mogła teraz z nia spac. Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: poduszki dla ciezarnych 05.03.07, 10:26 to faktycznie moze byc fajna sprawa, teraz uzywam drugiej koldry do spania. Oj cos misie zdaje ze zakupie takie cudo. Jak sie moj mezczyzna zorientuje, ze to takie fajne, to mi je zwinie hehehehe. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka101 Re: poduszki dla ciezarnych 06.03.07, 12:35 Dziewczyny, poducha (ta duża) jest rewela! Mój mąż mówi na nią poduszka rozwodówka, nie ukrywam - jest 100 razy wygodniejsza niż.... cokolwiek innego. Już dawno urodziłam, i już dawno nie jestem w ciąży, a poduszki nadal używam, to jest naprawdę wielka wygoda! Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 06.03.07, 12:37 ale ktora mialas tę z allegro? Odpowiedz Link Zgłoś
mamanamedal Re: poduszki dla ciezarnych 11.03.07, 10:52 Oczywiście kojec Ja posiadałam tę z wypełnieniem poliestrem. Z początku wydawała się za gruba, ale z miesiąca na miesiąc chudła, bo kulki się ugniatały. Jakoś mi się tylko nie wydawało superzdrowo spać na styropianie, więc gdy granulat zmalał do połowy, wymieniłam go na łuskę gryczaną. Komfort spania ten sam, łuska również ugniata się, ale poduszka teraz nie "elektryzuje się". Mój mąż twierdzi, że denerwuje go taki wynalazek w łóżku (zwykłej poduchy już nie używam), ale co noc ląduje pod jego głową. Odpowiedz Link Zgłoś
baska2222 Re: poduszki dla ciezarnych 05.03.07, 11:06 Strasznie mi sie spodobała ta duza poducha -kojec. Ale czy ktos wie czy to sama poduszka czy jednak jest jakas poszewka ktora sie sciaga do prania...? Chodzi mi o tę z motherhood... Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 05.03.07, 11:11 czekam cały czas na odpowiedź tego ludka z allegro i narazie nic Odpowiedz Link Zgłoś
baska2222 Re: poduszki dla ciezarnych 06.03.07, 09:51 Podnosze watek. Dostalas moze wiadomosc z allegro? Bo mocno zastanawiam sie nad zakupem tej z motherhood, ale jesli ta w allegro to to samo...to po co przeplacac pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
gajulka Re: poduszki dla ciezarnych 05.03.07, 23:40 ściąga się poszewkę i poprostu ją pierzesz w pralce... bawełna więc naprawdę bezproblemowo Odpowiedz Link Zgłoś
justyszda Re: poduszki dla ciezarnych 05.03.07, 11:39 Widziałam taką długą w ofercie Lidla, coś za ok. 55 zł. Nie wiem, czy trwała, ale jak na Lidla, to dość droga... Odpowiedz Link Zgłoś
padthai zamowilam ta z Motherhood 06.03.07, 11:12 jak dojdzie to opisze wrazenia. Odpowiedz Link Zgłoś
baska2222 Re: zamowilam ta z Motherhood 06.03.07, 12:37 ja tez zamowilam -kolejna noc utwierdzila mnie w przekoaniu ze nie ma co czekacnapisze jak przetestuje Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: zamowilam ta z Motherhood 06.03.07, 12:45 Baska a ta droższa ma zdejmowana powłoczkę?Mi tylko przeszkadza,że to takie jasne jest. Odpowiedz Link Zgłoś
baska2222 Re: zamowilam ta z Motherhood 06.03.07, 13:45 Wiesz co, nieco wyzej gajulka odpisala (chyba na moj post...) ze jest zdejmowana powloczka bawelniana, ktora sie pierze - wiec nie ma problemu. A zawsze mozna uszyc taką zwyklą długą poszewkę na to z najtanszej bawelny poscielowej i wtedy to prac... Ale jak chcesz to poczekaj chwile -wysylke robią kurierem wiec powinna byc u mnie szybciutko - to dam znac co i jak to wyglada. Odpowiedz Link Zgłoś
eska762 Re: zamowilam ta z Motherhood 06.03.07, 14:33 ja tez zamówiłam ten kojec )) mam nadzieję, ze się sprawdzi, bo juz mam dośc przewracania się po łózku i bezsennych nocy Odpowiedz Link Zgłoś
uczula Re: zamowilam ta z Motherhood 06.03.07, 14:51 kochane - czekam na wyniki pierwszej nocki. Ja spie na razie bezproblemowo - ale pamietam karmienie pierwszego dziecka i odpadajaca reke... 50 zl jestem w stanie wydac na poduszke - wiecej...raczej nie. Odpowiedz Link Zgłoś
monia1011 Re: zamowilam ta z Motherhood 06.03.07, 20:45 Cześć, widzę że grono posiadaczy poduszek z motherhoda się powiększa. Ja też ją mam! Moja znajoma przywiozła coś takiego ze stanów i bardzo sobie chwaliła. Zaryzykowałam i było warto. Jest prześliczna i wygodna. Odpowiedz Link Zgłoś
ewg Re: poduszki dla ciezarnych 06.03.07, 16:13 Ja też mam taką poduszkę (Monogram). Niestety nie moge wypowawiadać się w takich superlatywach jak Wy. Nie moge na niej spać w nocy, bo za bardzo szeleści. Chyba za bardzo wrażliwa jestem. Nie wiem jak sprawdzi się z maluszkiem, bo jestem w 7 miesiącu ciąży.. Odpowiedz Link Zgłoś
allutka1 Re: poduszki dla ciezarnych 06.03.07, 20:22 Hej, jestem nowa na forum, ale włączę się właśnie w ten wątek, mam tą z motherhood od 5 dni i nic mi nie szeleści, bo w środku jest takie miękkie coś, i jak się przytulę to śpię jak dziecko, a dziecko (opatulone poduszką) śpi jak mały susełek Odpowiedz Link Zgłoś
marti_de Re: poduszki dla ciezarnych 07.03.07, 08:27 Ej dziewczyny chyba sobię kupię!! Haha...Mąż będzie zazdrosny, że do snu tulę tego wielkiego banana hahahaha...a tak na serio to już zaczyna mi być niewygodnie, grakuje mi czegoś do włożenia pod kolana, myślę że banan będzie super. Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: poduszki dla ciezarnych 07.03.07, 09:54 moj kojec mial dotrzec do mnie wczoraj , ale dotrze dopiero dzisiaj. Juz sie nie moge doczekac. Poducha-rozwodowka ciekawe hehehehehehe Odpowiedz Link Zgłoś
eska762 Re: poduszki dla ciezarnych 07.03.07, 09:55 moj miał dotrzec dzis do 9. rano i jakoś nie ma Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 07.03.07, 10:04 napiszcie od razu.Czy się zdejmuje powłoczka i czy te kulki szeleszczą strasznie?Ja chyba tez w końcu tam kupie ,bo facet z allegro mnie olewa. Odpowiedz Link Zgłoś
baska2222 Re: poduszki dla ciezarnych 07.03.07, 15:38 Wiec nasze "cudo" wlasnie dotarlo. Powloczka bawelniana jest zdejmowana, w srodku nie ma zadnych kulek tylko takie mieciutkie wypelnienie, troche smierdzi nowoscia -chyba trzebaby wyprac ta powloczke od razu. I tyle -przetestuje w nocy Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 07.03.07, 17:10 Baska a ktora w koncu zamowilas? Odpowiedz Link Zgłoś
kopalnia.diamentow Re: poduszki dla ciezarnych 07.03.07, 18:45 dziewczyny, śledzę wątek od początku - podzielcie się jutro wrażeniami... widziałam dzisiaj w gazetce tą poduszkę z Lidla za 55 zł. Piszą, że ma 140cm. i jest wypchana jakimś pomieszaniem czegoś z włóknem szklanym... Mi zależy na tym, żeby nie okazało się po pierwszej nocy - że to jakiś płaski flak. Może ktoś ją widział na żywo? Ja w szkole rodzenia widziałam taką poduchę do karmienia wypchaną kuleczkami styropianowymi i wydała mi się bardzo fajna - ale do karmienia - a nie do snu... Odpowiedz Link Zgłoś
donkaczka Re: poduszki dla ciezarnych 07.03.07, 20:22 to nie styropian tylko poliester jak macie kogos w de to polecam te poduszki: tinylink.com/?ATev2i0BJE maja okotesty, kto to zna wie ze lepszej rekomendacji nie ma a spi sie na tym genialnie, ja korzystalam od 6 miesiaca bo ciut mnie lecy bolaly, a ze lubie spac na brzuchu to nawet pod koniec ciazy na tej poduszcze sie udawalo czasem wazne jest bardzo co jest w srodku, bo jak bedzie jakas kicha to poduszka sie nie sprawdzi Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 07.03.07, 20:46 hmmm 47 euro to jednak za drogo. Odpowiedz Link Zgłoś
eska762 Re: poduszki dla ciezarnych 08.03.07, 06:41 pierwsza noc z poduszka za mną! jest faktycznie niezła, mozna sobie to poukładac do ciała jak się chce, nie ma w niej zadnych kulek szeleszczących tylko jakies wypełnienie jak w poduszce czy kołdrze. Moze mogłaby byc odrobine bardziej wypełniona, ale nie jest flakiem. Faktycznie po wyjeciu z opakowania troche smierdzi "nowoscia" ale po całym dniu na balkonie (słonce i wiatr) pachniała wiosną ) Mam nadzieje, że sprawdzi sie do końca ciązy i po urodzeniu dziecka. Jednym słowem : polecam Odpowiedz Link Zgłoś
baska2222 Re: poduszki dla ciezarnych 08.03.07, 10:10 Ja tez juz spedzilam pierwsza noc z moja poduszka Musze przyznac ze spalo mi sie lepiej a wieczorne przytulenie do poduchy cala dlugoscia ciala bylo super , jeszcze sie tak fajnie pod glowa zawija. Mam podobne odczucia co eska- ze moglaby byc troche bardziej wypelniona ale flakiem tez bym jej nie nazwala. Ot mieciutka podusia, robilam tez testy na siedzaco -jak to bedzie do karmienia i mysle ze moze sie zdecydowanie przydac wtedy tez - mozna bedzie spokojnie ulozyc dziecko na tej poduszcze i reka nie powinna usychac od trzymania Maz zazdrosny troche ze tule sie do takiego dlugasnego czegos a nie do niego, wiec nazwa "rozwodowka" ktora tu padla mysle ze jest jak najbardziej na miejscu ktoras z Was pytala ktora zamowilam - ja zamowilam kojec z motherhood za 99zl. pozdrawiam Was wszystkie - zrobcie sobie prezent na Dzien Kobiet Odpowiedz Link Zgłoś
zyrafka01 Re: poduszki dla ciezarnych 10.03.07, 08:17 Bardzo mnie zainterosowała ta poduszka z Motherhood. A czy ona nadaje się dla wysokiej osoby. Ja mam ponad 180cm i zastanawiam się czy nie będzie ona za krótka. Odpowiedz Link Zgłoś
eska762 Re: poduszki dla ciezarnych 10.03.07, 09:42 spokojnie możesz ją kupic,z pewnoscia nie będzie za krótka. Wczoraj wieczorem przymierzał się do niej ojciec mojego dziecka, twierdzac że jest faktycznie b. wygodna ) A on ma ponad 190 cm wzrostu. Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: poduszki dla ciezarnych 10.03.07, 10:27 eska762 napisała: > spokojnie możesz ją kupic,z pewnoscia nie będzie za krótka. Wczoraj wieczorem > przymierzał się do niej ojciec mojego dziecka, twierdzac że jest faktycznie b. > wygodna ) A on ma ponad 190 cm wzrostu. Lepiej uwazaj, bo jeszcze ci ja zabierze Odpowiedz Link Zgłoś
allutka1 Re: poduszki dla ciezarnych 10.03.07, 17:00 Tak będzie na 100% ta poducha jest super wygodna i taka milutka...u mnie już wszyscy się do niej przytulali a sąsiadka powiedziała że chyba zdecyduje się szybciej na dziecko by mieć pretekst by ją kupić.... Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 10.03.07, 18:06 już przekonałam męża ,że osbie kupię te poduszkę,ale martwie sie,czy nie jest za miękka.Byłam przekonana,że te za 100 zł sa z granulkami w środku.Boję się,że zwykłe wypchanie może się szybko zbic w jednen kłąb. Odpowiedz Link Zgłoś
wroclawianka101 Re: poduszki dla ciezarnych 10.03.07, 18:48 Ja śpię na swojej już naprawdę długo i nie ‘zbiła’ się jak inne zwykłe poduszki. Moja poducha nie ma wakacji jest nieźle wytarmoszona i używana non- stop. Odpowiedz Link Zgłoś
kamra Re: poduszki dla ciezarnych 11.03.07, 22:02 jak długo czekałyście na mail z matherhood?wypełniłam ten formularz miał przyjść mail i cisza od dwóch dni,do was odpowiedż przychodziła od razu? Odpowiedz Link Zgłoś
padthai Re: poduszki dla ciezarnych 11.03.07, 22:16 moja wkoncu dotarla. formularz byl od razu. poducha wyslana w poniedzialek byla u mnie dopiero w srode wieczorem. Fajna sprawa, choc faktycznie mogla by byc bardziej nabita. Jak sie przewracam na drugi bok to czasami sie zaplacze )) Odpowiedz Link Zgłoś
kamra Re: poduszki dla ciezarnych 11.03.07, 22:26 wypełniłam ten formularz i dostałam info , że dostanę maila, w którym potwierdzę zamówienie,składane w sobotę co prawda ale to przecież nie stanowi, jak nic nie będzie jutro, zadzwonię , bo mam dośyć przewalania się w łóżku! Odpowiedz Link Zgłoś
kaeira Re: poduszki dla ciezarnych 13.03.07, 11:48 Ha! A ja w trakcie ciaży (urodziłam we wrzesniu 06) strasznie takiej poduchy szukałam. Mogę jeszcze dodać, że pewno to się dobrze sprawdzi dla niemowlęcia, podobnie jak dobrze sie sprawdza poduszka do karmienia o podobnym kształcie rogala. Dziecko można tym "otulić" i bezpiecznie zostawic na łozku czy szerokiej kanapie. Na poduszcce do karmienia moja mała non-stop leżała (tak trochę podparta,albo tylko opierała głowę), spała w niej itp Ta ciążowa może być do tego akurat za gruba. Odpowiedz Link Zgłoś
monia1011 Re: poduszki dla ciezarnych 21.03.07, 21:27 No właśnie, wiem że są też takie specjalne poduszki do karmienia. Macie jakieś doświadczenia? bo termin porodu się zbliża i zastanawiam się czy warto zainwestować i w taki bajer? Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 i jak wrażenia??? 28.03.07, 15:03 cały czas się zastanawiam ,a brzuszek zaczyna się powiększać.Jak sprawuje się wypełnienie tych poduszek za 100zł? Odpowiedz Link Zgłoś
gajulka Re: i jak wrażenia??? 29.03.07, 20:53 No moim zdaniem to miękkie wypełnienie jest 100 razy lepsze niż granulki czy styropian. Jest mięciutkie, a jednocześnie poduszka ma konkretny nie ‘rozlazły’ kształt. Jest jakby sprężysta naprawdę fajnie się na tym śpi! Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: poduszki dla ciezarnych 29.03.07, 21:39 Każdy koc możesz sobie zwinąć i wygodnie się ułożyć na nim. Odpowiedz Link Zgłoś
aniutkka Re: poduszki dla ciezarnych 29.03.07, 23:12 No nie!! teraz to juz chyba przesadzilas, albo nigdy nie bylas w ciazy.... Jasne, mozna zwinac koc tylko po co?.... mozna tez nie uzywac telefonow tylko wysylac znaki dymne Odpowiedz Link Zgłoś
marta76 Re: poduszki dla ciezarnych 30.03.07, 10:22 reszta dziewczyn ,które kupiły te poduszki za 100 zł też sa zadowolone? Odpowiedz Link Zgłoś
allutka1 Re: poduszki dla ciezarnych 01.04.07, 22:06 Mija pierwszy miesiąc z moją poduszką. Ja jestem w tej chwili w 6 miesiącu cięży i naprawdę więcej czasu spędzam z poduszką niż bez niej mogę szczerze polecić. Odpowiedz Link Zgłoś
sandraa3 a ja się zawiodłam 07.04.07, 10:56 Wczoraj pierwsza noc. faktycznie, jesl chodzi o nogi to rewelcja. Ale z głową na tym nie mogłam. Mam swoją poduszkę "kręgosłupową" i tylko na niej umiem spac. Więc ten rogal mi zawadzał. W dodatku nie wiem jak miałoby wyglądać przewracanie się na drugi bok. W końcu poduszka wylądowała na podłodze... Odpowiedz Link Zgłoś
kaatatkaa Re: poduszki dla ciezarnych 07.04.07, 21:17 ja też kupiłam,tą z MotherHood, pierwsza noc za mną, poducha wygodna tylko bez entuzjazmu bo jestem strasznie przeziębiona i budziłam się w nocy co chwilę na smarkanie nosa , więc noc była ciężka z poduchą czy bez... za to mój mąż powiedział, że ona się dla kobiet w ciąży nie nadaje... dużo lepsza jest dla mężów ) i zażyczył sobie taką samą... może w końcu nie będzie nóg na mnie zaplatał, hi... generalnie jest fajna i wydaje się być funkcjonalna... Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: poduszki dla ciezarnych 07.04.07, 22:12 Moja poducha potrzebowala nieco odswiezenia. Wreszcie sie zebralam wczoraj, bo tak mnie plecy bolaly, ze obawialam sie, ze w Swieta wcale nie wstane z lozka. Wypralam ja wczoraj,(do pralki sie nie zmiescila niestety, wiec w wannie), dzis nad ranem juz sie doczekac nie moglam, bo pol nocy nie spalam z bolu i wilgotna jeszcze wzielam do lozka. Polarowy koc w srodek i po kilku godzinach maz mnie nie mogl dobudzic, bo spalam jak dziecko W koncu sie wyspalam jak nalezy)) Odpowiedz Link Zgłoś
tijgertje Re: prałaś całą? 08.04.07, 13:43 sandraa3 napisała: > Przeciez ona ma zdejmowana poszewkę. Ano ma. Poszewke piore regularnie, ale teraz cala poduche wypralam. Tak samo jak co jakis czas wszystkie koldry i poduszki piore Moja poducha ma granulat wewnatrz, bez problemu mozna ja prac w niezbyt wysokich temperaturach. A ze ma juz jakie 3,5 roku, to w koncu pasowalo ja nie tylko wywietrzyc Odpowiedz Link Zgłoś
lidek0 Re: poduszki dla ciezarnych 01.05.20, 22:24 Kiepski spam i to po 13 latach Odpowiedz Link Zgłoś