Dodaj do ulubionych

torbiel i ciąża

04.04.07, 19:53
boże to był dla mnie szok kiedy usg wykazało mi torbiela a obok mały
pęcherzyk ciążowy. tak bardzo się boję ze od wczoraj nic nie zjadłam. lekarz
mówił żebym narazie się nie martwiła ale ja nie moge przestać o tym myśleć
jestem w szoku.
Obserwuj wątek
    • pkmk3 Re: torbiel i ciąża 04.04.07, 19:58
      To gratulacje!!!Będziesz mamą. A jeśli chodzi o torbiel to nic się nie martw.
      Ja na początku ciąży miałam na jednym jajniku torbiel wielkości 8cm a na drugim
      2 po 4cm.Dostałam duphaston i stopniowo się zmniejszały aż wreszcie zniknęły i
      już ich nie ma.Teraz zaczynam 6 miesiąc.Powodzenia
      • maretina co za cwok daje na torbiel ciezarnej duphaston? 04.04.07, 20:16
        to nic nie da, albo torbiel sama sie wchlonie lub peknie albo bedzie rosla. do
        wzrostu stymuluja ja hormony ciazowe. tych dyuphaston nie zatrzyma!
        skad sie biora tacy lekarze?
        • pkmk3 Re: co za cwok daje na torbiel ciezarnej duphasto 04.04.07, 20:33
          duphaston przepisał mi dr Sobkiewicz i nie uważam go za ćwokawink))bo dzięki
          niemu jestem w ciąży po 1,5 rocznym staraniu się u innego lekarza.Może ja
          dostałam duphaston na podtrzymanie ciąży??Jestem po leczeniu niepłodności i
          może dlatego.Kiedy dr Sobkiewicz potwierdził ciążę zaczęłam chodzić do lekarza
          u siebie w Częstochowie i on również kazał brać duphaston ale tak jak mówię
          może dlatego żeby podtrzymać ciążę.Miałam całkowity zakaz współżycia,zero
          dźwigania potem zaczęłam plamić bo mi się kosmówka odklejała i tak jak widzisz
          były problemy ale teraz jest 6 miesiąc i już wszystko jest dobrze z łożyskiem.
          • megan80 Re: co za cwok daje na torbiel ciezarnej duphasto 04.04.07, 20:37
            pkmk3 napisałam na gazetowego maila!
          • maretina Re: co za cwok daje na torbiel ciezarnej duphasto 04.04.07, 20:41
            to nie pisz, ze na torbiel byl duphaston, bo wprowadzasz w blad osoby czytajace
            ten watek.
            • pkmk3 Re: co za cwok daje na torbiel ciezarnej duphasto 04.04.07, 20:48
              A co Ty taka kąśliwa jesteś?? Życie jest takie cudowne.Nie jestem
              lekarze,dostałam duphaston więc napisałam a lekarz nie powiedział mi na co. Aż
              z ciekawości jak teraz pójdę to się zapytam czy pomógł mi ten lek na torbiel.
              • maretina Re: co za cwok daje na torbiel ciezarnej duphasto 04.04.07, 20:54
                lec koniecznie.
                duphastonem mozna leczyc torbiele, ale w trakcie cyklu a nie w ciazy.
                Prawie jak Queen

Blue Angels 2006
                • pkmk3 Re: co za cwok daje na torbiel ciezarnej duphasto 04.04.07, 20:58
                  A TY jesteś lekarzem??
    • mini80 Re: torbiel i ciąża 04.04.07, 19:59
      Nie martw się torbiel powinna się wchłonąć.
      U mnie było podobnie. Pani stwierdziła torbiel na lewym jajniku i powiedziała
      że nie mam co liczyć na ciąże. A los sprawił mi niespodziankę bo okazało się że
      jestem w ciąży. Jak przyszłam na stwierdzenie ciąży to torbieli już nie było.
      Także nie denerwuj się bo przyszła mama musi być promienna.
      Głowa do góry
      • megan80 Re: torbiel i ciąża 04.04.07, 20:02
        nie martw się, nie jesteś sama, mam ten sam problem, jestem w 5tc i dwa torbiele
        po 6cm, narazie leżę i odpoczywam,mam nadzieję,że będzie dobrze.
    • maretina Re: torbiel i ciąża 04.04.07, 20:14
      TA torbiel, nie ten torbiel.
      torbiele w ciazy sie trafiaja. mialam dwie o mega rozmiarach. spokojnie. nic Ci
      nie bedzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka