kulka252 26.04.07, 14:48 Czy wiecie jakie są prawidłowe wymiary pęcherzyka ciążowego w trzy tygodnie po zapłodnieniu, czyli ok. 5 t.c.? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kami_sia Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 26.04.07, 14:57 u mnie na tym etapie ciąży wynosił 4mm. Odpowiedz Link Zgłoś
asidoo Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 26.04.07, 15:23 Ale ja piszę o prawdziwym 5 tc - 5 tygodni od zapłodnienia. Odpowiedz Link Zgłoś
agnieszka2211 Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 26.04.07, 15:57 moj pecherzyk w 6t2d mial 17mm, a zarodek 4mm. Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 26.04.07, 17:19 W 6 tyg moj mial ok 1,5cm. Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 26.04.07, 17:20 A po terminie miesiaczki byl jeszce maly, mial kilka mm. Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 do polpotworka 26.04.07, 20:06 polpotworku, pamiętam Cię z innego forum i chciałabym Cię zapytac ws rozmiaru Twojego pęcherzyka. czy lekarz nie dziwił się, ze pęcherzyk jest taki duży? Jestem w podobnej sytuacji, w 5t5d pęcherzyk ma 15,7 mm, czyli jest sporo za duży - odpowiada 6t6d. Czy lekarz od razu powiedział Ci, że to jest ciąża mnoga? Pozdrawiam Cię serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedź Odpowiedz Link Zgłoś
76ania Re: do polpotworka 30.04.07, 10:34 U mnie w 5t3d pęcherzyk miał 11.5mm. To podobno było prawidłowe. Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: do polpotworka 30.04.07, 13:51 Lekarka mówila ze to prawidlowa wielkosc. Ciąze mnoga potwierdzily dwa pecherzyki ciązowe w 5+5 jeden mial 1cm a drugi 1,5cm- bylo widac cialko zolte i malenkie zarodki ok 2mm ten wiekszy a ten drugi troszkę mniejszy. Niestety druga dzidzka przestala sie rozwijac w 7 tyg. W 9 tyg ciązy zostalo stwierdzone obumarcie jedengo plodu gdyz wzrost zatrzymal sie na pecherzyk 1,85 a dzidzka 5mm, nie bilo serduszko. Zdrowy dzidziek mial juz 2cm. Odpowiedz Link Zgłoś
polpotworek Re: do polpotworka 30.04.07, 13:52 Margot a tygonie liczysz od ost miesiaczki?Bo jesli tak to pecherzyk ma wlasciwe wymiary. Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: do polpotworka 30.04.07, 15:01 Polpotworku, dzieki za odpowiedz. tak ,liczę od ostatniej miesiączki. Lekarz mi powiedział, ze 15.7mm to trochę za dużo na 5t5d i ten program do obliczania wg usg wyliczył, że wielkość odpowiada 6t6d. Lekarz zasugerował, że jest prawdopodobieństwo ciąży mnogiej jednojajowej. następne usg mam 10.05 i mam nadzieję, że okaże się, że wszystko jest oki. Bardzo się boję, ponieważ rok temu poroniłam (puste jajo płodowe) i nie przeżyłabym kolejnej straty. Polpotworku, bardzo mi przykro, że Ciebie też spotkała taka tragedia. Trzymam bardzo mocno kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo i życzę Wam wszystkiego dobrego. pozdrawiam m. Odpowiedz Link Zgłoś
kitty29 Re: do polpotworka 30.04.07, 20:01 Witam, Nie martw się. U mnie też pęcherzyk, a później zarodek był ponad tydzień większy niż wskazywał wiek ciąży. Tak wyszło dwukrotnie, na usg w 8 i 14 tc. A dwa dni temu byłam na usg połówkowym i maluch nadal jest większy niż wskazuje wiek ciąży. Poroniłam dwie poprzednie ciąże i za każdym razem zarodek był mniejszy niż powinien być. Skoro rośnie to raczej ma wszystko czego mu potrzeba do rozwoju A może w ostatnim cyklu miałaś wcześniej owulacje? Pozdrawiam, Magda Odpowiedz Link Zgłoś
margot602 Re: do polpotworka 30.04.07, 20:36 Madzia, bardzo dziękuję - Twój post jest bardzo pokrzepiający ) Tez sobie tłumaczę, że dobrze, że rośnie, tak też mi lekarz mówi. Ale sama pewnie wiesz, że po poronieniu zawsze jest jakaś niepewność i obawa. Co do owulacji, to w tym cyklu robiłam wykres z temperaturami i miałam wyraźny skok, więc wydaje mi się, że akurat tutaj sprawa jest jasna. Może po prostu taka uroda i dorodna dzidzia mi rosnie ) Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę wszystkiego dobrego Odpowiedz Link Zgłoś
maminek76 Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 30.04.07, 16:06 czy może mi ktoś wyjaśnić - co to znaczy? - usg w 6 tyg ciazy - pecgherzyk ciazowy i oznaczenie [B]0.0/12.0 cm? Odpowiedz Link Zgłoś