Dodaj do ulubionych

wielkość pęcherzyka ciążowego

26.04.07, 14:48
Czy wiecie jakie są prawidłowe wymiary pęcherzyka ciążowego w trzy tygodnie po
zapłodnieniu, czyli ok. 5 t.c.?
Obserwuj wątek
    • kami_sia Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 26.04.07, 14:57
      u mnie na tym etapie ciąży wynosił 4mm.
      • asidoo Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 26.04.07, 15:22
        Mój miał 1,15 cm
        • asidoo Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 26.04.07, 15:23
          Ale ja piszę o prawdziwym 5 tc - 5 tygodni od zapłodnienia.
          • agnieszka2211 Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 26.04.07, 15:57
            moj pecherzyk w 6t2d mial 17mm, a zarodek 4mm.
            • polpotworek Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 26.04.07, 17:19
              W 6 tyg moj mial ok 1,5cm.
              • polpotworek Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 26.04.07, 17:20
                A po terminie miesiaczki byl jeszce maly, mial kilka mm.
                • margot602 do polpotworka 26.04.07, 20:06
                  polpotworku, pamiętam Cię z innego forum i chciałabym Cię zapytac ws rozmiaru
                  Twojego pęcherzyka.
                  czy lekarz nie dziwił się, ze pęcherzyk jest taki duży? Jestem w podobnej
                  sytuacji, w 5t5d pęcherzyk ma 15,7 mm, czyli jest sporo za duży - odpowiada
                  6t6d. Czy lekarz od razu powiedział Ci, że to jest ciąża mnoga? Pozdrawiam Cię
                  serdecznie i z góry dziękuję za odpowiedź smile
                  • 76ania Re: do polpotworka 30.04.07, 10:34
                    U mnie w 5t3d pęcherzyk miał 11.5mm. To podobno było prawidłowe.
                  • polpotworek Re: do polpotworka 30.04.07, 13:51
                    Lekarka mówila ze to prawidlowa wielkosc. Ciąze mnoga potwierdzily dwa
                    pecherzyki ciązowe w 5+5 jeden mial 1cm a drugi 1,5cm- bylo widac cialko zolte
                    i malenkie zarodki ok 2mm ten wiekszy a ten drugi troszkę mniejszy.
                    Niestety druga dzidzka przestala sie rozwijac w 7 tyg. W 9 tyg ciązy zostalo
                    stwierdzone obumarcie jedengo plodu gdyz wzrost zatrzymal sie na pecherzyk 1,85
                    a dzidzka 5mm, nie bilo serduszko. Zdrowy dzidziek mial juz 2cm.
                    • polpotworek Re: do polpotworka 30.04.07, 13:52
                      Margot a tygonie liczysz od ost miesiaczki?Bo jesli tak to pecherzyk ma
                      wlasciwe wymiary. smile
                      • margot602 Re: do polpotworka 30.04.07, 15:01
                        Polpotworku, dzieki za odpowiedz. tak ,liczę od ostatniej miesiączki. Lekarz mi
                        powiedział, ze 15.7mm to trochę za dużo na 5t5d i ten program do obliczania wg
                        usg wyliczył, że wielkość odpowiada 6t6d. Lekarz zasugerował, że jest
                        prawdopodobieństwo ciąży mnogiej jednojajowej. następne usg mam 10.05 i mam
                        nadzieję, że okaże się, że wszystko jest oki. Bardzo się boję, ponieważ rok
                        temu poroniłam (puste jajo płodowe) i nie przeżyłabym kolejnej straty.

Polpotworku, bardzo mi przykro, że Ciebie też spotkała taka tragedia. Trzymam
                        bardzo mocno kciuki za Ciebie i Twoje maleństwo i życzę Wam wszystkiego dobrego.
                        pozdrawiam smile m.
                        • kitty29 Re: do polpotworka 30.04.07, 20:01
                          Witam,

Nie martw się. U mnie też pęcherzyk, a później zarodek był ponad tydzień
                          większy niż wskazywał wiek ciąży. Tak wyszło dwukrotnie, na usg w 8 i 14 tc. A
                          dwa dni temu byłam na usg połówkowym i maluch nadal jest większy niż wskazuje
                          wiek ciąży.
                          Poroniłam dwie poprzednie ciąże i za każdym razem zarodek był mniejszy niż
                          powinien być. Skoro rośnie to raczej ma wszystko czego mu potrzeba do rozwoju smile
                          A może w ostatnim cyklu miałaś wcześniej owulacje?

Pozdrawiam,
                          Magda
                          • margot602 Re: do polpotworka 30.04.07, 20:36
                            Madzia, bardzo dziękuję - Twój post jest bardzo pokrzepiający smile) Tez sobie
                            tłumaczę, że dobrze, że rośnie, tak też mi lekarz mówi. Ale sama pewnie wiesz,
                            że po poronieniu zawsze jest jakaś niepewność i obawa.
                            Co do owulacji, to w tym cyklu robiłam wykres z temperaturami i miałam wyraźny
                            skok, więc wydaje mi się, że akurat tutaj sprawa jest jasna. Może po prostu
                            taka uroda i dorodna dzidzia mi rosnie smile)
                            Pozdrawiam bardzo serdecznie i życzę wszystkiego dobrego smile
    • maminek76 Re: wielkość pęcherzyka ciążowego 30.04.07, 16:06
      czy może mi ktoś wyjaśnić - co to znaczy? - usg w 6 tyg ciazy - pecgherzyk
      ciazowy i oznaczenie [B]0.0/12.0 cm?
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka