Dodaj do ulubionych

krem na rozstepy

10.05.07, 23:38
witajcie, mam pytanko. jakiego kremu uzywacie przeciw rozstepom? ja poki co
uzywam zwyklego balsamy. nic nie przytylam a wrecz schudlam do pomyslalam ze
moze nie ma sensu? chodzi mi glownie o brzuszek ktory zaczyna roooosnac.
widzialam kremy Mustela i Vichy i sie waham. mozecie mi podac Wasze opinie?
dziekuje i pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • olimpia_b81 Re: krem na rozstepy 10.05.07, 23:39
      oliwka dla niemowlat-dla mnie rewelka,zadnego rozstepu nie mialam
    • anulka25 Re: krem na rozstepy 10.05.07, 23:42
      problem w tym ze nie mieszkam w polsce i oliwek w aptece nie widzialam. a moze
      zle sie rozgladalam?
      • zina32 Re: krem na rozstepy 11.05.07, 19:36
        witam, oliwki sa w kazdej drogerii. np. johnson to firma popularna na calym swiecie.

zina
    • anetaa77 Re: krem na rozstepy 11.05.07, 07:06
      Ja polecam Mustele, jest rewelacyjna.
    • visenna_4 Re: krem na rozstepy 11.05.07, 10:36
      Ja używam krem Fissan. Kosztuje ok. 20 zł. Są różne opinie na jego temat, bo ma
      2 cechy - jest gęsty i zapach nie do końca wszystkim odpowiada. Ja jestem
      bardzo zadowolona, bo jego gęstość powoduje, że skóra jest długo nawilżona. Ja
      ciągle miałam suchą skórę i bez przerwy się drapałam, oliwki i balsamy po
      chwili się wchłaniały. Myślałam, że zwariuję, każdy stanik strasznie mnie
      drażnił i ciągle chodziłam bez smile Teraz jest ok. Co prawda skórę mam trochę
      tłustą, ale już mnie nie swędzi.
      Generalnie, jesli doskwiera ci sucha skóra to polecam, jeśli nie, wystarczy ci
      oliwka.
    • yola13 Re: krem na rozstepy 11.05.07, 10:42
      Polecam krem przeciw rozstepom Gerbera, pomimo tego ze jestem dopiero w 26tc,
      przytylam juz prawie 15kg, i nie mam ani jednego ciazowego rozstepasmile
      • nat10 Re: krem na rozstepy 11.05.07, 10:58
        Polecam Mustelle.36 tc i rozstępów brak,ale nie można chwalic dnia przed
        zachodem słońcasmile
    • przytomna Re: krem na rozstepy 11.05.07, 11:08
      Ja używam tradycyjnych balsamów dwa razy dziennie na brzuch, uda, pośladki i
      piersi i jak na razie zero rozstępów... Normalne balsamy są znacznie tańsze niż
      te przeznaczone specjalnie dla kobiet w ciąży i głównie tym się kierowałam w
      wyborze. Jestem w 34 tc.
      • anulka25 Re: krem na rozstepy 11.05.07, 14:33
        dzieki wielkie za Wasze odpowiedzi,
        pozdrawiam
        • apl3 Re: krem na rozstepy 11.05.07, 17:05
          Ja używam DR I Eris ( dla k. w ciąży). Super konsystencja( nie za tłusta) ładny
          zapach i cena jeszcze znośna ( ok 35 zł). Rozstępów na razie jeszcze nie mam
          ale słyszałam żę mogą się pojawić po porodzie
          • agnieszkaa16 Re: krem na rozstepy 11.05.07, 17:18
            Ja też uzywam tego dr I.Eris jesli mówimy o tym samym nazywa sie FOLIACTI
            . Ma bardzo fajna konsystencje i zapach, mam nadzieje że bedzie skutecznysmile
            • blaszany_dzwoneczek Re: krem na rozstepy 11.05.07, 17:25
              Kremu Eris Foliacti używam rano, a wieczorem tłustego Fissanu. Foliacti szybko
              się wchłania, więc na rano akurat, a Fissan, mam wrażenie lepiej i na dłużej
              nawilża, ale wchłania się bardzo wolno, więc używam na noc. Ale obu używam od
              niedawna, a i ciąża niezbyt jeszcze zaawansowana, więc jeśli chodzi o
              skuteczność to nie moge się na razie wypowiedzieć.
    • zina32 Re: krem na rozstepy 11.05.07, 19:32
      witam,
      uzywalam zwyklej oliwki dla dzieci /penthanol firmy Jonson/ i nie dostalam zadnego rozstepu, mimo duzych tendencji.. przeciez to kwestia maxymalnego nawilzenia, uelastycznienia. chyba nie warto wydawac na bardzo drogie kremy.

zina
      • aurinko Re: krem na rozstepy 11.05.07, 19:44
        Polecam po prostu porządne nawilżanie skóry. Rozstępy to sprawa genetyki a nie
        nazwy firmy produkującej kremy, dlatego jedynie dobre nawilżenie (aby skóra
        była bardziej elastyczna) może złagodzić pęknięcia na skłonnej do rozstępów
        skórze.
    • ikabg Re: krem na rozstepy 11.05.07, 21:43
      Od niespełna miesiąca jestem szczęśliwą mamą. Brzuszek smarowałam głównie
      Fissanem (który szczególnie polecam) czasem balsamem Nivea, czasem kremem
      przeciw rozstępom dr Eris i rozstepów nie mam, chociaż zarówno moja mama jak i
      siostra miały, czyli i ja jestem raczej na nie podatna.
    • anita.sz Re: krem na rozstepy 12.05.07, 11:45
      jestem w 39tc, brzuch mam bardzo duży, ale ani jednego rozstępu. Przez całą
      ciążę, CODZIENNIE wieczorem smarowałam brzuszek i piersi balsamem Ziaja dla
      kobiet w ciąży. Koszt 12 zł. Dodam, że mam skłonnośc do rozstępów, bo mam na
      pupie z czasów odchudzania i tycia. A w ciaży nic a nic mi nie wyskoczyło. Nie
      ma sensu wydawać dużych pieniędzy, za to ważna jest systematycznoeść w
      stosowaniu kremu.
    • a.stalowa Re: krem na rozstepy 12.05.07, 22:52
      Zdecydowanie Mustela i do ciala i do brzusia i do biustu.Nie mam ani jednego
      rozstepuwink
    • ewelam1 Re: krem na rozstepy 24.05.07, 10:42
      Ja od początku używam kremu mustela 9 mois jestem w 27 miesiącu ciąży i jak do
      tej pory nie pojawiły mi sie rozstępy a brzuszek mam już spory.
      • migotka_bober Re: krem na rozstepy 24.05.07, 12:27
        anulka25 nie wiem gdzie mieszkasz ale ja w UK i urzywam: oliwka Nivea baby( z
        pl) bo J&J mnie uczula, i kupilam w Boots krem z maslem kakaowym 3 Funty, oraz
        krem Palmer`s 3 Funty, tez z tym maslem -pisze ze dla kobiet w ciazy i nie
        drogie byly a bardzo sie dobrze rozprowadzaja !!

pozdr

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka