Dodaj do ulubionych

Rejs a ciaza

17.06.07, 11:01
Wiem ze musze zdecydowac sama ale jestem ciekawa jakie macie zdanie. Jeszcze
przed ciaza zaplanowalismy z mezem rejs wzdluz lofotow. bylo to moje marzenie
od wielu lat, mam teraz spory dylemat czy jechac. Bedziemy plywac przy
brzegu, w norwegii sluzba zdrowia jest wysoko rozwinieta, moja ciaza
przebiega bez problemow, czuje sie swietnie. Maz jest lekarzem.
Pojechalybyscie? bede wtedy wtedy na przelomie 5/6m-ce ciazy.
Obserwuj wątek
    • pococito1 Re: Rejs a ciaza 17.06.07, 11:50
      ja bym pojechała.
      • 000aga000 Re: Rejs a ciaza 17.06.07, 12:11
        Pewnie że jedź, z maluchem szybko nie pojedziesz. Poza tym nie wypływasz daleko
        w morze. Nie zasatanawiałabym się chyba że gin ma jakieś pzreciwskazaniasmile
    • ulakoszula Re: Rejs a ciaza 17.06.07, 14:24
      Jedź - o ile nie masz mocnej choroby morskiej. Lofoty są piękne! A tak na marginesie - pływanie po pełnym morzu jest bardziej bezpieczne od pływania w pobliżu brzegu.
      • tulasie Re: Rejs a ciaza 17.06.07, 15:42
        Jedz koniecznie! Mieszkam w Szwecji i wiem ze w razie czego w Skandynawii
        opieka medyczna jest bardzo dobra. Chociaz przekonana jestem, ze nie bedziesz
        miala okazji tego sprawdzic smile
        • kallka1 Re: Rejs a ciaza 17.06.07, 20:35
          Dzieki dziewczyny, jestem coraz bardziej na tak. Moj gin nie widzi p-wskazan, a
          moj maz tez jest ginekologiem, on ma troche obaw bo ma w glowie przede
          wszystkim cala patologie ciazysmile
          • dr_kaczusia Re: Rejs a ciaza 17.06.07, 20:38
            jesli tylko bujanie nie jest Ci straszne to chyba nie ma przeciwskazan smile no i
            uwazaj jescze na slonce.
            • kallka1 Re: Rejs a ciaza 19.06.07, 20:49
              o pogode sie nie martwie, tam bedzie przyjemniej niz w trakcie upalow tutaj,
              troche martwi mnie choroba morska
              • tulasie Re: Rejs a ciaza 19.06.07, 20:52
                Aby przeciwdzialac chororbie morskiej sa specjalne czopki - moga je brac
                kobiety w ciazy. Napewno Twoj maz wie o czym pisze.
    • madjak Re: Rejs a ciaza 20.06.07, 21:54
      no ja ci zazdroszcze rejsusmile My z mezem mielismy zaplanowany rejs na wrzesień
      pogorią W Hiszpanii. Ale będzie trzeba zrezygnować ja bede na przełomie 5/6
      miesiaca i za mocno obawiac o naszego dzidziolasad Tym bardziej ze jestesmy po
      stracie naszego ukochanego Antoskasad
      Madzienka
    • sugarxxx Re: Rejs a ciaza 20.06.07, 23:12
      A jak ja Ci zazdroszczę!!! Zrezygnowałam z rejsu do Szwecji sad O ciążę się nie
      obawiałam - choroba morska mnie nigdy nie dotyczyła. Nie chciałam głupiej
      sytuacji, że niby jestem oficer wachtowy, ale kapitan z załogą boją się o mnie i
      oszczędzają i odwalają za mnie wachty nocne czy inne tego typu historie. Może
      zbyt poważnie do sprawy podeszłam... Mam nadzieję na jakąś Grecję light lub coś
      podobnego we wrześniu - to byłby 7 miesiąc. Ech, jak się urodzi, to szlaban na
      kilka lat na morze chyba sad Aaaaaaaaaaaaaaaa
      • kallka1 Re: Rejs a ciaza 21.06.07, 12:41
        Ja sie caly czas waham, chorobe morska mam przecietna
        • sugarxxx Re: Rejs a ciaza 21.06.07, 14:35
          Nie wahaj się!!! Jedź, bo będziesz gryzła teraz palce tak jak ja! Jeżeli załoga
          nie ma nic przeciwko załogantowi w ciąży to płyń. A jakbyś się rozmyśliła, to
          wiesz komu odsprzedać koję (a najlepiej 2) smile)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka